لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۴۳

ترک جلسه اتحادیه بین‌المجالس اسلامی در اعتراض به سخنان ناطق نوری


علی‌اکبر ناطق نوری (وسط) در هفتمین اجلاس بین‌المجالس اسلامی- اندونزی، ۱۰ بهمن‌ماه
علی‌اکبر ناطق نوری (وسط) در هفتمین اجلاس بین‌المجالس اسلامی- اندونزی، ۱۰ بهمن‌ماه
اظهارات روز دوشنبه علی‌اکبر ناطق نوری، رییس بازرسی دفتر رهبر جمهوری اسلامی ایران، در اجلاس بین‌المجالس اسلامی در ارتباط با «استبداد حاکمان سعودی و حکومت‌های موروثی در برخی کشورهای عربی»، باعث اعتراض هیات عربستانی و ترک این نشست از سوی آنان شد.

هفتمین مجمع عمومی اتحادیه بین‌المجالس اسلامی روز دوشنبه با حضور علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی و علی‌اکبر ناطق نوری، در اندونزی آغاز به کار کرد و ۱۱ بهمن‌ماه نیز به کار خود پایان می‌دهد.

بر اساس گزارش خبرگزاری مجلس، خانه ملت، آقای ناطق نوری که بنیانگذار اتحادیه بین‌المجالس بوده است، روز دوشنبه در این اجلاس گفت: «چه شد که مدینه‌النبی که قرار بود مظهر عدالت، پایگاه عدل و برابری باشد در کمتر از یک دوره صد ساله تبدیل به محل استقرار ظلم و نابرابری شد.»

وی افزود: «مدینه‌ای که قرار بود در آن بین عرب و عجم، سفید و سیاه، غنی و فقیر فرقی نباشد، تبدیل به پایگاه حامان مستبد و خودکامه شد و باب شهر علم نبی بسته شد و نقل حدیث ممنوع شد. حکومت‌های موروثی متداول شد و به ناحق کسانی به نام دین بر مردم حکمت کردند.»

به دنبال این اظهارات رییس پیشین مجلس شورای اسلامی، هیات پارلمانی عربستان به نشانه اعتراض نشست اتحادیه بین المجالس اسلامی را ترک کرد و به گزارش خبرگزاری خانه ملت، جلسه نظم خود را از دست داد.

پس از این اقدام عربستان سعودی، معاون امور بین‌الملل رییس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که «چند کشور شاهنشاهی حاشیه خلیج فارس ادعا کردند که این بخش از سخنان میهمان افتخاری هفتمین اجلاس بین المجالس اسلامی توهین آمیز بوده است.»

حسین شیخ‌الاسلام انتقاد این کشورها را بی اساس خواند و گفت: «واکنشی که نمایندگان مجالس چند کشور امیرنشین حاشیه خلیج فارس از فرمایشات علی اکبر ناطق نوری داشتند، از سوی دیگر اعضای حاضر در کنفرانس تایید نشد.»

در ماه‌های گذشته، روابط تهران و ریاض با تنش‌های زیادی همراه بوده است.

پیشتر به دنبال حضور نیروهای نظامی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از جمله عربستان در بحرین، جمهوری اسلامی به شدت نسبت به این اقدام اعتراض کرد و در مقابل عربستان نیز ایران را به دخالت در امور کشورهای همسایه متهم کرد.

پس از آن با بالا گرفتن بحث توطئه ترور سفیر عربستان در واشینگتن که برخی عوامل حکومت ایران در این خصوص در مظان اتهام قرار گرفتند، روابط تهران و ریاض بار دیگر متشنج شد.

با تحریم‌های نفتی جدید علیه تهران و بحث جایگزینی نفت کشورهای حاشیه خلیج فارس به جای نفت ایران در بازار جهانی، جمهوری اسلامی بارها در این خصوص به عربستان سعودی و سایر کشورهای منطقه هشدار داده است.

آقای ناطق نوری که دو سال پیش از نیز با یاد کردن از بحرین به عنوان «استان چهاردهم ایران» واکنش‌های شدیدی را از سوی دولت بحرین متوجه ایران کرده بود، روز دوشنبه از «مداخله خارجی» و «تسلط قشری‌گری» به عنوان دو خطر جدی نام برد که به گفته وی مسلمانان با آن روبرو هستند و افزود: افرادی هستند که «می‌خواهند به نام دین بر مردم حکومت کنند.»

اتحادیه بین المجالس اسلامی در سال ۱۳۷۸ با پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران و برای رسیدگی به موضوعات مربوط به کشورهای اسلامی تشکیل شد.
XS
SM
MD
LG