لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۰۳

استادیار دانشگاه شریف در آمریکا بازداشت شد


رسانه‌های داخل ایران روز شنبه به نقل از خبرگزاری‌های خارجی از بازداشت یک مدرس دانشگاه صنعتی شریف در آمریکا به اتهام نقض قوانین صادرات آمریکا از طریق خرید تجهیزات علمی خبر داده‌اند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس ششم بهمن‌ماه از بازداشت مجتبی عطاردی، استادیار دانشگاه صنعتی شریف، خبر داده بود و به نقل از نزدیکان او گزارش کرده بود که وی ۱۶ آذرماه به محض ورود به فرودگاه لس‌آنجلس آمریکا بازداشت و روانه زندان شده است.

خبرگزاری بلومبرگ نیز گزارش کرده است که این استادیار ۵۴ ساله که در زندانی خارج از سان‌فرانسیسکو نگهداری می‌شود، ششم بهمن‌ماه، برای شنیدن متن دادرسی در دادگاه حاضر شده است.

بر اساس گزارش‌ها، اتهام آقای عطاردی خرید تجهیزات علمی و نقض قوانین صادرات آمریکاست.

خانواده آقای عطاردی تأکید کرده‌اند که این استادیار دانشگاه به منظور درمان به آمریکا سفر کرده بود و فیلیپ کرنی، دستیار وکیل مدافع آقای عطاردی، نیز در گفت‌و‌گو با آسوشیتدپرس نسبت به وضعیت سلامتی موکل خود ابراز نگرانی کرده‌ است.

به گزارش بلومبرگ، جلسه روز پنج‌شنبه به مدت ۱۰ دقیقه پشت درهای بسته و در حضور وکلا و خانواده آقای عطاردی برگزار شده است.

پس از پایان جلسه مسئولان دادگاه از اظهار نظر در خصوص محتوای این جلسه خودداری کرده‌اند، اما خبرگزاری بلومبرگ به نقل از خانواده مجتبی عطاردی اعلام کرده‌ است که دادگاه با آزادی وی به قید وثیقه موافقت کرده‌ و قرار بر این شده است که آقای عطاردی تحت نظارت الکترونیکی قرار بگیرد.

دستگیری آقای عطاردی به اتهام خرید تجهیزات علمی در حالی صورت گرفته است که سخنگوی دانشگاه شریف می‌گوید این استادیار دانشگاه شریف تجهیزات مزبور را به منظور تحقیقات غیرنظامی خریداری کرده است.

به گزارش آسوشیتدپرس، سخنگوی دانشگاه شریف در این خصوص گفته است: «مسئله این است که آقای عطاردی فقط استاد دانشگاه است و تصمیم داشت یک سری لوازم برای لابراتوار خود خریداری کند. این لوازم بسیار و به طرز مضحکی ساده هستند، لوازمی هستند که هر کسی می‌تواند آنها را خریداری کند.»

در همین زمینه آسوشیتدپرس تأکید کرده است که مجتبی عطاردی نویسنده ده‌ها مقاله علمی است که هیچ‌ یک از آنها ارتباط خاصی با مباحث نظامی ندارند.

فریدون هژبری، معاون پیشین رئیس دانشگاه شریف، که در حال حاضر ساکن آمریکاست در گفت‌وگو با آسوشیتد پرس تأکید کرده است که اختلافات میان ایران و آمریکا مدت‌هاست که مشکلاتی را برای محققان ایرانی به وجود آورده است.

به گفته آقای هژبری، سال ۲۰۰۶ نیز بیش از ۵۰ محقق و مهندس ایرانی که برای شرکت در همایشی در خصوص مدیریت بحران راهی سانتاکلارای کالیفرنیا شده بودند،‌ پس از ورود به آمریکا بازداشت و به دلیل لغو ویزا اخراج شدند.
XS
SM
MD
LG