لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۲۷

پوتین: به هر قیمتی پای بشار اسد نمی‌ایستیم


کنفرانس خبری ولادیمیر پوتین
کنفرانس خبری ولادیمیر پوتین
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، می‌گوید لزوم تغییر در سوریه را درک می‌کند اما در عین حال هشدار داد که تلاش‌ها برای سرنگون‌کردن بشار اسد می‌تواند سوریه را بیشتر به کام خشونت بکشد.

به گزارش آسوشییتدپرس ولادیمیر پوتین در جریان کنفرانس رسانه‌ای سالانه خود تاکید کرده است این کشور موضعش را در قبال سوریه تغییر نداده است و همچنان معتقد است فقط توافق مبتنی بر مذاکره می‌تواند به جنگ داخلی در آن کشور پایان دهد.

رئیس جمهوری روسیه در اظهاراتی که خبرگزاری‌های غربی آن را «بی‌سابقه» بر شمرده‌اند، از حکومت بشار اسد در سوریه فاصله گرفته است و گفته است: «ما چندان درباره سرنوشت حکومت اسد دغدغه نداریم. ما می‌دانیم آن‌جا چه خبر است و می‌دانیم این خانواده، چهل سال است که در قدرت بوده‌اند. شکی نیست که لازم است تغییری صورت بگیرد.»

ولادیمیر پوتین اضافه کرده است: «ما نگران چیز دیگری هستیم. این که بعدش چه می‌شود. ما فقط نمی‌خواهیم ببینیم که اپوزیسیون فعلی سوریه به قدرت برسند و شروع کنند به جنگیدن با دولت فعلی که آن‌روز تبدیل به اپوزسیون شده است. چنین وضعیتی تا ابد می‌تواند ادامه پیدا کند.»

ولادیمیر پوتین در این نشست رسانه‌ای گفته است موضع روسیه این نیست که بشار اسد و حکومت او را «به هر قیمتی» در قدرت نگه دارد بلکه می‌خواهد «مردم سوریه به توافقی در این باره دست پیدا کنند که چه‌طور می‌خواهند به زندگی ادامه دهند و چه‌طور امنیت خود و مشارکت در حکومت را تضمین می‌کنند و بعد از آن شروع کنند رویه فعلی را بر اساس آن توافقات، تغییر دهند.»

به گفته رئیس جمهور روسیه فقط توافق مبتنی بر مذاکره می‌تواند «جلوی فروپاشی سوریه را بگیرد و جلوی یک جنگ داخلی بی‌پایان را در آن کشور بگیرد».

ولادیمیر پوتین گفته است توافق مبتنی بر پیروزی نظامی نمی‌تواند موثر باشد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در حالی درباره آینده سوریه ابراز نگرانی کرده است که یک گروه از بازرسان مستقل حقوق بشر در گزارشی که برای سازمان ملل تهیه کرده‌اند گفته‌اند جنگ در سوریه بیش از پیش به جنگ فرقه‌ای تبدیل می‌شود و شکاف میان اقلیت علوی و اکثریت سنی در این کشور عمیق‌تر می‌گردد.

بان گی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، نیز روز چهارشنبه ۲۹ آذر گفت نشانه‌ای از پایان خشونت‌ها در سوریه در آینده نزدیک دیده نمی‌شود.

بان گی بان در نشست خبری سالانه سازمان ملل افزود نشانه‌ای در دست نیست که طرف‌های درگیر در سوریه تن به گفت‌وگو با یکدیگر بدهند.

در روز ۲۷ آذر نیز فاروق الشرع، معاون بشار اسد رئيس جمهور سوريه تاکيد کرده بود که هيچ کدام از دو طرف یعنی حکومت سوریه يا مخالفان حکومت اين کشور، قادر به پيروزی در نبرد نظامی با يکديگر نيستند. او همچنين دعوت به «توافق تاريخی» در سوريه و تشکيل دولت وحدت ملی با اختيارات فراگير به منظور حل و فصل بحران کرد.

یک هفته پیش هم در ۲۳ آذر میخائیل بوگدانوف فرستاده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور خاورمیانه و معاون وزیر امور خارجه این کشور گفته بود که نیروهای دولتی سوریه، بیش از پیش کنترل خود بر این کشور را از دست می‌دهند و این احتمال هست که مخالفان بر نظام بشار اسد پیروز شوند.

او گفته بود: «باید با حقیقت روبرو شویم... نظام و حکومت سوریه بیش از پیش در حال از دست دادن کنترل خود بر بخش‌های بزرگی از سرزمین سوریه هستند.»

به گفته بوگدانف، «با کمال تاسف، نمی‌توان پیروزی مخالفان در سوریه را بعید دانست.»

دولت روسیه بلافاصله پس از این اظهارات اعلام کرد که موضعش در قبال سوریه همچون گذشته است و تغییری نکرده است.

پیش از این در ۲۶ آذر علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی گفته بود ایران، چین و روسیه به دولت‌های غربی اجازه نمی‌دهند برای سرنگونی قهری بشار اسد، در سوریه مداخله کنند.

گروه‌های مخالف سوری و کشورهای غربی، تهران را متهم می‌کنند با پشتیبانی از دولت بشار اسد، بر خونریزی‌ها در سوریه دامن می‌زند.

چین و روسیه نیز در این مدت از حکومت سوریه حمایت کرده‌اند. کشورهای غربی این دو کشور را به خاطر وتو کردن سه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل با هدف اعمال فشار بر رئیس‌جمهور سوریه بشار اسد برای پایان‌دادن به بحران در این کشور سرزنش می‌کنند.

گزارش‌ها می‌گوید از زمان آغاز اعتراض‌ها در سوریه در مارس ۲۰۱۱ (اسفند ۸۹) تاکنون ۳۸ هزار نفر کشته شده‌اند.
XS
SM
MD
LG