لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۱۲

طرح تشدید تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران به دلیل «نقض حقوق بشر»


کمتر از دو هفته پس از درخواست شیرین عبادی از اتحادیه اروپا برای مجازات آن دسته از مقام‌های ایرانی که در «نقض حقوق بشر» دست داشته‌اند، کشورهای عضو این اتحادیه در نظر دارند تحریم‌های تازه‌ای علیه جمهوری اسلامی تصویب کنند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک دیپلمات عالی‌رتبه اروپایی روز شنبه اعلام کرد، وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا، قرار است در نشست روز دوشنبه خود در بروکسل، درباره تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی تصمیم بگیرند.

بر اساس این گزارش پیش‌نویس توافقی در این باره آماده شده و تحریم‌های تازه اتحادیه علیه جمهوری اسلامی به دلیل نقض حقوق بشر در ایران صورت می‌گیرد.

در نشست روز دوشنبه وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا همچنین درباره لیست افرادی که قرار است هدف تحریم‌های تازه قرار گیرند، تصمیم گرفته شود.

تصمیم اتحادیه اروپا برای اعمال تحریم‌های تازه علیه جمهوری اسلامی حدود ده روز پس از آن صورت گرفته است، که شیرین عبادی، برنده ایرانی جایزه صلح نوبل، از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواسته بود، حساب و دارایی‌های ۸۰ تن از مقام‌های ایرانی را مسدود کرده و از سفر آنها به اروپا جلوگیری کنند.

همچنین پیشتر نیز ایالات متحده آمریکا از کشورهای اروپایی خواسته بود، همانند واشنگتن کسانی را که در نقض حقوق بشر در ایران دست داشته‌اند، هدف تحریم‌های خود قرار دهند.

در این میان کریم لاهیجی، نایب‌رئیس فدراسیون بین‌المللی حقوق بشر اعلام کرده است، این فدراسیون با حمایت شیرین عبادی لیست ۸۰ تن از مقام‌های جمهوری اسلامی را که در «نقض حقوق بشر و سرکوب معترضان» در ایران دست‌ داشته‌اند، تهیه کرده است.

خانم عبادی پیشتر با اشاره به تهیه این لیست و ارائه آن به مقام‌های اروپایی اظهار داشته بود: «اتحادیه اروپا نباید به این افراد اجازه ورود به اروپا را داده و باید دارایی‌های آنها را که از طریق فساد انباشته شده، مسدود کند.»

بان کی‌مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، هفته گذشته با ارائه گزارشی درباره وضعیت حقوق بشر در ایران به نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو از نقض حقوق بشر در ایران به شدت انتقاد کرده بود.

در بخشی از این گزارش تصریح شده بود، ایران همچنان به زندانی کردن روزنامه‌نگاران، وبلاگ‌نویسان و وکلا ادامه می‌دهد یا مانع از کار آنها می‌شود و گزارش‌های شکنجه و محاکمات ناعادلانه در این مورد فراوان است.

دبیر کل سازمان ملل همچنین در گزارش خود آورده بود: «دبیرکل از گزارش‌هایی که از افزایش اعدام، قطع عضو، دستگیری‌ها و بازداشت‌های خودسرانه، محاکمه‌های غیرمنصفانه و شکنجه احتمالی و بدرفتاری با فعالان حقوق بشر، وکلا، روزنامه‌نگاران و فعالان اپوزیسیون حکایت دارد، عمیقا نگران است.»

به ویژه پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته و گسترش اعتراض‌ها نسبت به نتایج اعلام شده برای آن، مقام‌های جمهوری اسلامی بسیاری از معترضان و نیز فعالان سیاسی و مدنی و نیز روزنامه‌نگاران را بازداشت و تحت تعقیب قرار داده‌اند.
XS
SM
MD
LG