لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۰۱

فیس‌بوک و توئیتر «برخی حساب‌های عمده حماس را بستند»


مهم‌ترین شبکه‌های فضای مجازی، مانند فیس‌بوک و توئیتر، به تازگی برخی از حساب‌های عمده کاربری مرتبط با حماس را از دسترس «خارج کرده‌اند.»

«گردان‌های عزالدین القسام»، شاخه نظامی حماس، یکشنبه پنجم اردیبهشت با صدور بیانیه‌ای در غزه شکایت کرد که حساب‌های کاربری انگلیسی و عربی آن «برای سومین بار در دو هفته گذشته» از دسترس خارج شده‌است.

حساب کاربری ابوعبیده، سخنگوی شاخه نظامی حماس در توئیتر نیز که ۱۵۶ هزار تن فعالیت‌ها و اظهارات او را دنبال می‌کردند، مسدود شده‌است.

بر اساس این گزارش‌ها، همچنین حساب‌های کاربری توئیتری سایر تشکل‌های فلسطینی حامی حماس و نیز جهاد اسلامی فلسطین در دانشگاه‌های عمده کرانه باختری مسدود شده‌است.

شاخه نظامی حماس توئیتر را به حمایت یکجانبه از اسرائیل متهم کرده و در بیانیه خود نوشته‌است این شبکه آزادی را برای همه کاربران را به یکسان رعایت نمی‌کند.

بیانیه شاخه نظامی حماس نوشته‌است، برخورد توئیتر با حساب‌های مرتبط با حماس در حالی است که «اسرائیلی‌ها همچنان مجاز هستند به نژادپرستی، تندروی و تروریسم» در این شبکه اجتماعی ادامه دهند.

«گردان‌های عزالدین القسام» توئیتر را به نوگشایی حساب‌های اصلی حماس فرا خوانده ولی گفته‌است که در مورد حساب‌های هواداران آن «به دلیل حریم خصوصی آنها» اظهار نظری نمی‌کند.

برخی از سخنگویان حماس در غزه برخورد شبکه‌های اصلی دنیای مجازی با حساب‌های کاربری و یا حامیان اصلی خود را ناشی از «اعمال نفوذ» اسرائیل دانسته‌اند.

فیس‌بوک نیز چندی پیش حساب اصلی حماس را در این شبکه مسدود کرد؛ آنگاه حساب کاربری «شهاب»، که آن نیز همسو با حماس است، با یک میلیون کاربر، از دسترس خارج شد.

اما فیس‌بوک حساب «شهاب» را نوگشایی کرد و شمار کاربران آن به بیش از پنج و نیم میلیون افزایش یافت.

حساب‌های کاربری که به تازگی با برخورد فیس‌بوک و توئیتر مواجه شده‌اند، ظاهراً جوانان فلسطینی را به تداوم خشونت‌های خیابانی ماه‌های گذشته علیه اسرائیلی‌ها تشویق کرده بودند.

وای.نت، وب‌سایت روزنامه پرتیراژ اسرائیلی یدیعوت آخرونوت، یکشنبه پنجم اردیبهشت نوشته‌است، مسدود شدن حساب‌های کاربری عمده حماس در شبکه‌های اجتماعی «در زمینه افزایش شکایات بیان شده از سوی دولت اسرائیل» صورت گرفته‌است.

مقامات اسرائیلی گفته‌اند که حماس از طریق شبکه‌های اجتماعی نوجوانان و جوانان فلسطینی را «مغزشویی» کرده و بویژه نوجوانان کم سن و سال فلسطینی در ده‌ها مورد به حمله با چاقو علیه اسرائیلی‌ها دست زده‌اند.

در خشونت‌های خیابانی هفت ماه اخیر، ۲۹ اسرائیلی و چند خارجی و همچنین نزدیک به ۲۱۰ فلسطینی کشته شده‌اند.

مسئولان توئیتر و فیس‌بوک در مورد خارج کردن شماری از حساب‌های اصلی حماس و یا هواداران آن توضیحی نداده‌اند.

اما فیس‌بوک پیشتر وجود تفاهم با دولت اسرائیل را در مورد بستن حساب‌های کاربری گروه‌هایی که خشونت علیه شهروندان اسرائیلی را تشویق کنند، رد کرده و اظهارات وزیران اسرائیلی را نادرست دانسته بود.

حماس، جنبش اسلامی فلسطین، که از ۳۰ سال پیش در غزه و سرزمین‌های فلسطینی فعالیت می‌کند؛ در ده سال اخیر نیز عملاً حکومت غزه را در دست داشته‌است.

اسرائیل حماس را جنبش تروریستی می‌داند و بارها با آن جنگ کرده است؛ آخرین جنگ در تابستان دو سال پیش، بیش از ۲۴۰۰ کشته در غزه بر جای نهاد.

XS
SM
MD
LG