لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۴۲

سفیر ایران: امسال سال شکوفایی روابط ایران و فرانسه است


علی آهنی، سفیر ایران در فرانسه
علی آهنی، سفیر ایران در فرانسه

در آستانه سفر وزیر خارجه فرانسه به ایران، سفیر ایران در این کشور، امسال را «سال شکوفایی» روابط دو کشور خواند و گفت که از حدود یک سال پیش «شاهد علائم مثبتی» از سوی دولت و وزیر خارجه این کشور برای «گشایش» همکاری‌ها بوده‌ایم.

علی آهنی، روز دوشنبه ۵ مرداد، در مصاحبه‌ای با خبرگزاری دولتی ایرنا همچنین خبر داد که «اخیراً جلسه مهمی» در وزارت خارجه فرانسه برای «تشویق» شرکت‌های این کشور به برقراری ارتباط با ایران برگزار شده‌است.

وی دربارهٔ موضع «سخت‌تر» فرانسه در مذاکرات اتمی با ایران نیز گفت که نگاه دولت این کشور به جمهوری اسلامی از یک سال گذشته «تحول مثبت، هر چند آرامی» داشته و نقش فرانسه برای دست‌یابی به توافق هسته‌ای «غیرقابل انکار بوده‌است.»

آقای آهنی با اشاره به آنچه «ملاحظات فرانسه» در مواجهه با اسرائیل و کشورهای عربی توصیف کرد، افزود: «فرانسه موضع سخت خود را این‌طور توجیه می‌کرد که بایستی به یک توافق محکم دست یافت که هم ضمانت اجرایی داشته باشد و هم اینکه بهانه به دیگر کشورهای منطقه ندهد که بخواهند به دنبال دست‌یابی به فناوری هسته‌ای غیرصلح‌آمیز بروند.»

وی مبارزه با گروه «حکومت اسلام» (داعش سابق) را «یکی از موضوعات مورد علاقه مشترک» بین ایران و فرانسه دانست و گفت که در سفر وزیر خارجه فرانسه در این باره گفت‌وگو خواهد شد.

لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه، این هفته در سفری رسمی به تهران با مقام‌های بلندپایه جمهوری اسلامی دیدار و گفت‌وگو می‌کند.

این برای اولین بار طی ۱۲ سال گذشته‌است که وزیر خارجه فرانسه به تهران سفر می‌کند.

آقای فابیوس گفته‌است که موضع سخت فرانسه در مذاکرات هسته‌ای بر گسترش روابط اقتصادی با ایران در دوران بعد از تحریم‌ها تأثیر منفی نخواهد داشت.

با این حال در روزهای گذشته رسانه‌ها و تعدادی از شخصیت‌های اصولگرا به سفر وزیر خارجه فرانسه اعتراض کرده‌اند و از جمله رضا تقوی، رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه، آقای فابیوس را «صهیونیست» خوانده‌است.

سفیر ایران در فرانسه در بخش دیگری از سخنان خود گفت که تحریم‌های فراسرزمینی آمریکا شرکت‌های فرانسوی را «زمینگیر کرد.»

وی تأکید کرد که شرکت‌های فرانسوی نیاز به «تلاش مضاعفی» برای «ترمیم و جبران» غیبت خود در بازار ایران دارند و «پیشنهادهای رقابتی و تأمین تسهیلات اعتباری از سوی آنان می‌تواند کمک‌کننده باشد.»

بر اساس برآورد وزارت خارجه فرانسه، صادرات این کشور به ایران از ۱٫۶۶ میلیارد یورو در سال ۲۰۱۱ به ۴۹۴ میلیون یورو در سال ۲۰۱۳ افت کرد. واردات از ایران نیز از ۱٫۷۷ میلیارد یورو به ۶۲ میلیون یورو سقوط کرد.

در همین حال شرکت‌های پژو و رنو فرانسه که از بزرگترین شرکت‌های صادرکننده خودرو به ایران بودند، در سال‌های اخیر، در پی تحریم‌ها علیه ایران، همکاری با ایران را قطع کرده‌اند.

هاشم یکه زارع، مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو، روز یک‌شنبه ۱۰ اسفند ۹۳ از «نهایی شدن» قرارداد جدید همکاری این شرکت با شرکت خودروسازی پژو - سیتروئن فرانسه خبر داد.

اظهار نظرها دربارهٔ بازگشت شرکت‌های خودروسازی فرانسوی به بازار ایران درحالی است که علی ماجدی، سفیر ایران در آلمان، همزمان با سفر یک هیئت بزرگ تجاری آلمانی به ایران در روز یک‌شنبه، ۲۸ تیر، ابراز امیدواری کرده بود که شرکت خودروسازی فولکس واگن تا پایان امسال «کار خود را در ایران آغاز کند.»

XS
SM
MD
LG