لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۴۴

بدهی «۸ میلیارد دلاری» پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌های ایران به وزارت نفت


کارهانه پتروشیمی اصفهان
کارهانه پتروشیمی اصفهان

خبرگزاری فارس در گزارشی از بدهی «۸ میلیارد دلاری» پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ها به وزارت نفت و همچنین اختلاف نظر این وزارتخانه با این واحدها درباره «۳ میلیارد دلار» از این بدهی خبر داد.

این خبرگزاری روز یک‌شنبه ۲۳ آذر در گزارشی به نقل از مدیران صنعت نفت که نامی از آنها نبرده، آن بخش از بدهی واحدهای پتروشیمی و پالایشی به وزارت نفت که بابت دریافت خوراک است را بالغ بر «۵ تا ۶ میلیارد دلار» ذکر کرد.

خبرگزاری فارس در گزارش خود همچنین از بدهی ۳ میلیارد دلاری شرکت‌های پتروشیمی به وزارت نفت به دلیل تغییر قیت ارز دولتی از ۱۲۲۶ تومان به ۲۴۵۰تومان خبر داد و افزود که شرکت‌های پتروشیمی با وزارت نفت درباره این بدهی «اختلاف نظر» دارند.

دولت ایران در مرداد ماه سال ۹۲ نرخ ارز مرجع ۱۲۲۶ تومانی را که پیش ازآن به دلیل نوسانات بازار ارز برای واردات کالاهای اساسی اختصاص می‌داد، متوقف و قیمت ارز را ۲۴۵۰ تومان یعنی قیمت تعیین شده در لایحه بودجه سال ۹۲ اعلام کرد.

خبرگزاری فارس در گزارش خود با اشاره به اینکه مسئولان وقت وزارت نفت درسال ۹۲ زمان اعمال این نرخ جدید را از اول مهر به اول دی تغییر داده‌اند، افزود: «تفاوت نرخ در این ۳ ماه رقمی بالغ بر ۳ میلیارد دلار است و اختلاف وزارت نفت با پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ها ناشی از همین مسئله است.»

این خبرگزاری با اشاره به سخنان، جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه بودجه مجلس، نوشت: «این بدهی در واقع همان بدهی ۱۰ هزار میلیارد تومانی مورد اشاره آقای قادری است و هنوز سازوکار یا حتی توافق مشخصی برای دریافت آن طراحی نشده‌است.»

جعفر قادری، دوشنبه ۱۰ آذر، از بدهی «۱۰ هزار میلیارد تومانی» پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ها به وزارت نفت بابت بهای خوراک خبر داده بود.

گاز مهم‌ترین خوراک برای تولید فرآورده‌های پتروشیمی است. موضوع نحوه محاسبه قیمت خوراک گاز پتروشیمی در سال‌های گذشته از موارد اختلاف بین شرکت‌های پتروشیمی و وزارت نفت بوده‌است.

این اختلافات در سال گذشته باعث قطع خوراک پتروشیمی اصفهان در مرداد ماه سال ۹۲ شده بود.

در قانون بودجه سال ۱۳۹۳ قیمت خوراک گاز پتروشیمی حداقل ۱۳ سنت به ازای هر متر مکعب تعیین شده‌است.

خبرگزاری فارس درادامه گزارش خود خبر داد که شرکت‌های هواپیمایی ۸۰۰ میلیارد تومان به شرکت‌های پالایشی و پالایش و پخش بدهی دارند.

این در حالی است که در ابتدای سال جاری رقم این بدهی ۵۰۰ میلیارد تومان بوده‌است.

مصطفی کشکولی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردهای نفتی ایران، شنبه ۴ مرداد، از بدهی ۶۷۶ میلیارد تومانی شرکت‌های هواپیمایی به دولت خبر داده بود.

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران ۱۸ دی‌ماه ۹۱ سوخت‌رسانی به شرکت‌های هواپیمایی داخلی را به خاطر بدهی این شرکت‌ها به مدت یک روز متوقف کرد و روز سه‌شنبه، ۱۹ دی‌ماه به این شرکت‌ها یک هفته مهلت داد تا در مورد پرداخت بدهی‌های ۷۰۰ میلیارد تومانی خود، اقدام کنند.

با این وجود بدهی شرکت‌های هواپیمایی به این شرکت همچنان ادامه دارد.

براساس گزارش‌ها افزایش قیمت بنزین هواپیما، زیان‌دهی و عدم تخصیص ارز دولتی به شرکت‌های هواپیمایی از جمله مسائلی است که باعث بدهکار شدن این شرکت‌ها به وزارت نفت ایران شده‌است.

XS
SM
MD
LG