لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۳۸

صالحی در مورد فعالیت هسته‌ای: به گونه‌ای می‌توانیم بازگردیم که طرف مقابل غافلگیر شود


علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران
علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران می‌گوید در صورت نقض توافق‌نامه «برجام»، جمهوری اسلامی می‌تواند «در یک سری امور به گونه‌ای» بازگردد که «طرف مقابل غافلگیر شود.»

به گزارش روز شنبه (۲۷ آذر) خبرگزاری تسنیم، علی‌اکبر صالحی این مطلب را در یک برنامه تلویزیونی و در انتقاد از عملکرد آمریکا در اجرای تعهدات خود در توافق‌نامه برجام اعلام کرده است.

آقای صالحی در پاسخ به این پرسش که مدت زمان مورد نیاز برای بازگشت‌پذیری فعالیت‌های هسته‌ای ایران چقدر است، گفته که «نمی‌توانم واضح و علنی این مطالب را بگویم، اما ما پل پشت سرمان خراب نیست.»

وی افزوده که «الان به وضوح می‌بینیم که آمریکا یک دبه نه، بلکه دبه‌های زیادی درآورده» و ایران در عرصه بین‌المللی «برای بیان مواضع خود رو دربایستی ندارد.»

صالحی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا تحریم‌ها باعث کندی بحث هسته‌ای نمی‌شود هم گفته که «در بُعد فنی ما الان کار خودمان را انجام می‌دهیم.»

وی همچنین افزوده که «در تحریم ما الان مشکل پیدا کرده‌ایم، در بحث‌های بانکی و در قاعده‌ای که آن‌ها {غرب} متعهد شده بودند تا به امروز ۷۰ درصد عملیاتی شده است.»

صالحی در بخش دیگری از این برنامه اضافه کرده آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، «سیاسی عمل» می‌کند و در این آژانس «سایه سنگین کشورهای بانفوذ وجود دارد، مخصوصاً در برجام.»

این اظهارات در شرایطی بیان شده که یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار است روز یک‌شنبه ۲۸ آذر در رأس هیئتی به ایران سفر کند.

در این سفر آمانو علاوه بر دیدار با صالحی با برخی از دیگر مقام‌های جمهوری اسلامی دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

همکاری‌های ایران و آژانس در زمینه‌های مختلف فنی، پادمانی و موضوعات مرتبط با برجام از جمله محورهای این دیدارها اعلام شده است.

مقام‌های جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر بارها انتقادهای تندی متوجه عملکرد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی کرده‌اند و مسئولان این آژانس نیز برخی از ادعاهای مطرح شده را رد کرده‌اند.

اظهارات صالحی تازه‌ترین موضع انتقادی یک مقام جمهوری اسلامی علیه آمریکا و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دربارهٔ عملکرد آن‌ها و نحوه برخورد با پرونده هسته‌ای ایران است.

این مقام مسئول ۱۲ آذر ماه نیز پس از رأی سنا به تمدید قانون «داماتو» گفته بود جمهوری اسلامی در این زمینه از قبل پیش‌بینی‌های لازم را کرده و «آمادگی خوبی دارد»، اما «ضرورتی» برای علنی کردن اقدامات پیش‌بینی شده، احساس نمی‌کند.

وی افزوده بود که در هیئت نظارت بر برجام نیز پیش از این در باره تمدید ۱۰ ساله تحریم‌های ایران صحبت شده و این هیئت این «موضوع را رصد و متناسب با آن تصمیمات لازم را اتخاذ می‌کند.»

سنای آمریکا، شامگاه پنجشنبه ۱۱ آذر با ۹۹ رأی موافق و بدون حتی یک رأی مخالف، تحریم‌های این کشور علیه ایران را برای ۱۰ سال دیگر تمدید کرد.

وزارت امور خارجه ایران، تمدید ۱۰ ساله تحریم‌های ایران توسط کنگره آمریکا را «خلاف» توافق هسته‌ای توصیف کرده است.

XS
SM
MD
LG