لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۵۶

ساکنان شیعه دو روستای تحت محاصره شورشیان وارد حلب شدند


اتوبوس‌های حامل اهالی روستاهای شیعه‌نشین فوعه و کَفَریا در حومه ادلب سوریه
اتوبوس‌های حامل اهالی روستاهای شیعه‌نشین فوعه و کَفَریا در حومه ادلب سوریه

گزارش‌ها حاکی است که روز دوشنبه ۲۹ آذر نخستین گروه از اتوبوس‌های حامل اهالی دو روستای شیعه‌نشین فوعه و کفریا به حلب رسیده و هم‌زمان ده‌ها دستگاه اتوبوس نیز تخلیه ساکنان منطقه شورشیان در شرق حلب را آغاز کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ۱۰ دستگاه اتوبوس حامل اهالی فوعه و کَفَریا روز دوشنبه این دو روستا را ترک کرده‌اند و تلویزیون دولتی سوریه ورود چهار دستگاه از این اتوبوس‌ها را به خطوط نیروهای دولتی در حلب نشان داده است.

روز یک‌شنبه شماری از اتوبوس‌هایی که برای تخلیه ساکنان به فوعه و کفریا اعزام شده بود توسط افرادی مسلح به آتش کشیده شد.

دو روستای شیعه‌نشین یادشده، واقع در حومه شهر اِدلِب، سال‌ها در محاصره شورشیان مخالف حکومت بشار اسد بوده‌اند و تخلیه اهالی این دو روستا، به‌خصوص مجروحان، پیش‌شرطی بود که دولت سوریه برای اعطای اجازه به تخلیه اهالی شرق حلب گذاشته بود.

بر طبق قراری که طرفین با آن موافقت کرده‌اند بیش از ۲ هزار بیمار و زخمی قرار است در مرحله اول دو روستای مذکور را به مقصد حلب ترک کنند و روز دوشنبه برای این منظور ۱۵ اتوبوس دیگر وارد فوعه و کفریا شده است.

نیروهای دولتی سوریه در هفته‌های اخیر به کمک بمباران شدید جنگنده‌های روسی موفق شدند کنترل محلات مختلف شرق شهر حلب را از دست شورشیان خارج کنند و در نتیجه، هم‌اکنون هزاران نفر از شورشیان مسلح و غیرنظامیان در آخرین محلات باقی‌مانده در دست شورشیان در محاصره کامل قرار دارند.

بنا بر گزارش‌ها، در روزهای اخیر هوا در حلب بسیار سرد و بارانی است و هزاران نفر از اهالی باقی‌مانده در شرق حلب از زمان آتش‌بس منتظر تخلیه به سمت مناطق غربی حلب بوده‌اند تا این‌که طرفین پنج‌شنبه گذشته موفق شدند به توافقی در مورد تخلیه اهالی برسند.

۳۵۰ نفر از اهالی شرق حلب به عنوان نخستین گروه موفق شدند روز جمعه حلب را ترک کنند و روز دوشنبه نیز حدود سه هزار نفر دیگر از اهالی شرق حلب با ۲۰ دستگاه اتوبوس از این شهر خارج شدند.

به نوشته رویترز توافق بر سر تخلیه غیرنظامیان منطقه حلب نتیجه مذاکرات تنگاتنگ روسیه و ترکیه است؛ در این خصوص مذاکرات تلفنی نیز میان مقام‌های روسیه، ایران و ترکیه در جریان بوده است.

پیشتر مخالفان بشار اسد ایران را متهم کرده بودند که برقراری آتش‌بس در حلب را به خروج ساکنان شیعه مناطق فوعه و کفریا مشروط کرده، اما وزارت خارجه ایران چنین گزارش‌هایی را تکذیب کرد.

شورای امنیت سازمان ملل نیز قرار است روز دوشنبه در نیویورک در مورد تصویب قطعنامه‌ای برای نظارت بر تخلیه غیرنظامیان حلب تصمیم بگیرد.

حلب که پیش از آغاز درگیری‌های شش‌ساله سوریه مرکز اصلی تجاری سوریه بود از ژوئیه ۲۰۱۲ به تصرف شورشیان درآمد.

علی‌رغم حملات شدید نیروهای دولتی که با کمک شبه‌نظامیان شیعه عراقی، لبنانی، ایرانی و افغان و هم‌چنین به یاری بمباران هوایی روسیه صورت می‌گرفت، گروه‌های شورشی تاکنون موفق شده بودند مواضع خود را در حلب حفظ کنند.

در صورت تکمیل شدن تخلیه شرق حلب، حضور شورشیان نیز در این شهر که بزرگ‌ترین شهر سوریه است، به پایان می‌رسد.

XS
SM
MD
LG