لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۱۳

تیلرسون: روسیه برای کاهش درگیری‌ها در اوکراین گام اول را بردارد


رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا، در نخستین سفر خود به کیف، پایتخت اوکراین.
رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا، در نخستین سفر خود به کیف، پایتخت اوکراین.

رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا، روز یک‌شنبه ۱۸ تیر، در یک سفر رسمی به اوکراین با اعلام این موضوع که بازگرداندن تمامیت ارضی اوکراین هدف اول واشینگتن است، گفت که روسیه باید برای کاهش درگیری‌ها در شرق اوکراین قدم‌های نخست را بردارد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای تیلرسون افزود که آمریکا ممکن است راه‌هایی را برای ایجاد تغییر در وضعیت فعلی بحران اوکراین بیازماید و در ادامه گفت که «مداخله» روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا هم‌چنان مانعی بر سر راه بهبود روابط با مسکو است.

او هم‌چنین یک هیئت ویژه برای بررسی امکان آغاز اجرای یک نقشه راه دوساله موسوم به «توافق مینسک» تشکیل داده است.

در یکی از تلاش‌ها برای برقرای آتش‌بس در اوکراین، رهبران آلمان، فرانسه، اوکراين و روسيه، در بهمن‌ماه ۹۳، بر سر برقراری آتش‌بس در شرق اوکراين به توافق رسيده بودند. اين توافق پس از ساعت‌ها مذاکرات فشرده رهبران اين کشورها در مينسک، پايتخت بلاروس به دست آمده بود.

در همین حال،‌ پترو پوروشنکو، رئیس جمهوری اوکراین، پس از دیدار با رکس تیلرسون در کیف، گفت‌وگو با وزیر خارجه آمریکا در زمینه حل نزاع در شرق اوکراین را «مؤثر» توصیف کرد.

آقای پوروشنکو به خبرنگاران گفت که اوکراین می‌کوشد «شورش یک‌ساله» را در نزدیکی مرز خود با روسیه به پایان برساند و ایالات متحده در این زمینه به اوکراین کمک‌های عملی می‌کند.

وزارت امور خارجه آمریکا نیز با انتشار بیانیه‌ای نوشت که هدف از سفر رکس تیلرسون به کیف‌ «تأکید دوباره آمریکا بر تعهدش جهت حفظ تمامیت ارضی و حاکمیت اوکراین است.»

اولین سفر تیلرسون به اوکراین ۴۸ ساعت پس از آن انجام شد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، برای نخستین بار با همتای روس خود، ولادیمیر پوتین، در هامبورگ آلمان دیدار کرد.

بر اساس گزارش‌ها، اوکراین این هفته قانونی را تصویب کرد که شرایط این کشور برای پیوستن به پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، را آسان‌تر می‌کند؛ اقدامی که به احتمال زیاد وضعیت روابط بین کیف با مسکو را وخیم‌تر می‌کند.

درگیری بین ارتش اوکراین و جدایی‌طلبان هوادار روسیه در شرق اوکراین سه سال قبل، زمانی آغاز شد که اعتراض‌های بزرگ در این کشور باعث برکناری رئیس جمهوری طرفدار روسیه شد و این کشور در مسیر نزدیکی بیشتر به غرب قرار گرفت. در پی این روند، روسیه در سال ۲۰۱۴ شبه‌جزیره کریمه را از خاک اوکراین جدا و پس از برگزاری یک همه پرسی، ضمیمه خاک خود کرد.

بنا بر برآوردهای سازمان ملل تاکنون حدود ۱۰ هزار تن در درگیری‌های شرق اوکراین جان خود را از دست داده‌اند.

XS
SM
MD
LG