لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۴۱

درخواست آمریکا و اروپا از چین به مناسبت روز جهانی حقوق بشر


تجمع معترضان به زندانی بودن لیو شیائوبو در هنگ‌کنگ
تجمع معترضان به زندانی بودن لیو شیائوبو در هنگ‌کنگ

به مناسبت روز جهانی حقوق بشر و با اشاره به وخیم‌تر شدن وضعیت حقوق بشر در چین، ایالات متحده و اتحادیه اروپا خواستار آزادی ده‌ها تن از زندانیان سیاسی و مدنی این کشور شدند.

به گزارش روزنامه بریتانیایی گاردین، در بیانیه اتحادیه اروپا با اشاره به وضعیت آزادی‌های مدنی در چین آمده‌ است که «طی سال گذشته وخیم‌تر شدن شرایط مربوط به آزادی بیان و آزادی تجمع به‌شدت مایه نگرانی بوده است.»

ایالات متحده و اتحادیه اروپا این فراخوان را به مناسبت دهم دسامبر، مطابق با ۲۰ آذر، داده‌اند، روزی که سازمان ملل متحد به مناسبت صدور اعلامیه جهانی حقوق بشر آن را روز تعطیل اعلام کرده‌ است.

از سال ۲۰۱۲ که شی جین‌پینگ مقام ریاست‌جمهوری چین را برعهده گرفته، رسانه‌ها همواره از سرکوب گسترده آزادی بیان و بازداشت فعالان حقوق بشر و فعالان مدنی و مذهبی در چین گزارش داده‌اند.

تنها از ماه ژوئیه سال گذشته میلادی، تابستان سال گذشته، تاکنون در حدود ۲۵۰ وکیل و فعال مدنی توسط پلیس در چین بازداشت شده‌اند. از این موج از بازداشت‌ها، در رسانه‌ها با عنوان «جنگ با قانون» یاد می‌شود.

حزب کمونیست حاکم بر چین تمامی روزنامه‌ها، وب‌سایت‌ها، رادیوها و نشریات را شدیداً کنترل می‌کند و با مخالفان داخلی نیز برخوردی شدید دارد.

ایالات متحده و اتحادیه اروپا هر دو در بیانیه خود ازجمله خواستار آزادی لیو شیائوبو، تاشی وانچونگ و الهام توهتی شده‌اند.

لیو شیائوبو، ناراضی سیاسی چینی، که به اتهام «اقدام به براندازی» به ۱۱ سال زندان محکوم شده در سال ۲۰۱۰ برنده جایزه صلح نوبل شد.

تاشی وانچونگ از مدافعان حقوق زبانی تبتی‌ها است که در زندان به‌سر می‌برد و الهام توهتی از دانشگاهیان مسلمان اویغور است که از سوی دولت چین به حبس ابد محکوم شده است.

همچنین به گزارش خبرگزاری فرانسه، به فراخور روز حقوق بشر، بیش از صد نویسنده از سراسر جهان نامه‌ای را خطاب به شی جین پینگ، رئیس‌ جمهور چین، امضا کرده و در آن خواستار پایان بخشیدن فوری به «سرکوب روافزون» حقوق بشر در چین شده‌اند.

این نامه از سوی انجمن بین‌المللی نویسندگان (پن) که مقر آن در لندن است، تنظیم و در آن تأکید شده است که پذیرفتن دیدگاه‌ها و صداهای مختلف، برای چین و بقیه جهان ارزش افزوده‌ای به دنبال خواهد داشت.

سلمان رشدی، مارگارت اتوود، و جی‌ام کوئتسی، برنده جایزه نوبل ادبیات ۲۰۰۳ در میان امضاکنندگان این نامه هستند، نامه‌ای که در آن به برنده چینی نوبل صلح، لیو شیائوبو نیز اشاره شده است.

XS
SM
MD
LG