لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۰۵

شرکت «صدها هزار نفر» در «راهپیمایی زنان» علیه سیاست‌های ترامپ


صدها هزار نفر از سراسر ایالات متحده، روز شنبه دوم بهمن در مرکز شهر واشینگتن پایتخت آمریکا گرد هم آمدند و علیه سیاست‌های رئیس‌جمهور جدید آمریکا در ارتباط با حقوق زنان، دست به راهپیمایی زدند.

به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، انتظار می‌رود بیش از ۲۰۰ هزار نفر روز شنبه در «راهپیمایی زنان» در واشینگتن شرکت کنند که در این صورت تعداد آنها با تعداد شرکت‌کنندگان در مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جدید، که یک روز پیش در واشنگتن برگزار شد، رقابت می‌کند.

شبکه خبری سی‌ان‌ان از احتمال حضور ۲۵۰ هزار نفر در راهپیمایی واشینگتن گزارش داده و کوین داناهیو، معاون شهردار واشینگتن حتی خبر داده که هم‌اینک برآوردها حاکی از احتمال شرکت نیم میلیون نفر در این راهپیمایی است.

سی‌ان‌ان هم‌چنین خبر می‌دهد که روز شنبه قرار است بیش از ۶۰۰ راهپیمایی دیگر علیه سیاست‌های ترامپ در قبال زنان در شهرهای مختلف آمریکا، از جمله بوستون، نیویورک، شیکاگو و لس‌آنجلس برگزار شود.

این گزارش می‌افزاید که در این روز چندین راهپیمایی نیز در شهرهای مختلف جهان نظیر لندن، پاریس، سیدنی، هنگ‌کنگ و پراگ به اعلام همبستگی با راهپیمایان آمریکایی و به نشانه «مخالفت با ارزش‌هایی که دونالد ترامپ نماینده آنها است» برگزار می‌شود.

بسیاری از شرکت‌کنندگان در راهپیمایی واشینگتن از نگرانی خود در مورد لغو بیمه درمانی موسوم به اوباماکر توسط دونالد ترامپ سخن گفته و می‌گویند که این امر می‌تواند بر پوشش درمانی زایمان زنان تأثیر منفی بگذارد.

شرکت‌کنندگان در «راهپیمایی زنان» هم‌چنین برخی از اظهارات گذشته دونالد ترامپ در مورد زنان را «تحقیرآمیز» می‌دانند و به اتهامات «سوءرفتار جنسی» که به ترامپ زده شده نیز اشاره می‌کنند؛ اتهاماتی که دونالد ترامپ آنها را رد می‌کند.

ترزا شوک، یک مادربزرگ اهل هاوایی که برگزاری «راهپیمایی زنان» در واشینگتن ایده اوست به خبرگزاری‌ها گفته است که مقصود از برگزاری این راهپیمایی «ایجاد فرصتی است که زنان و مردانی که خود را فمینیست به‌شمار می‌آورند بتوانند استیصال و اضطراب خود را از پیروزی ترامپ بروز دهند.»

به گزارش رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، راهپیمایان روز شنبه به‌جز مسئله حقوق برابر برای زنان، همچنین خواهان دفاع از گروه‌های حاشیه‌ای نظیر اقلیت‌های قومی و مذهبی، ناتوانان جسمی و دگرباشان هستند.

هیلاری کلینتون، رقیب انتخاباتی ترامپ، روز شنبه در پیامی توئیتری نوشت: «از این‌که در رژه زنان پای ارزش‌هایمان ایستاده، سخن گفته و راهپیمایی می‌کنید سپاسگزارم. مثل همیشه پراهمیت است. به‌واقع معتقدم که همیشه اگر دست به دست هم بدهیم نیرومندتریم.»

در لندن هزاران نفر که بیشترشان زن هستند، از مقابل سفارت آمریکا در این شهر دست به تظاهرات زده و در شعارهای خود نسبت به آنچه «تصاحب» حقوق زنان توسط ترامپ توصیف می‌کنند، اعتراض کردند.

در پراگ، پایتخت جمهوری چک، نیز روز شنبه صدها نفر در میدان مرکزی این شهر گرد آمده و به‌ویژه به سیاست دونالد ترامپ در مورد همگرایی با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، اعتراض کردند.

به نوشته رویترز، تیم ترامپ به درخواست این خبرگزاری برای اظهارنظر در مورد این راهپیمایی‌ها پاسخی نداده است.

تظاهرات روز شنبه در پراگ در همبستگی با رژه زنان در واشینگتن
تظاهرات روز شنبه در پراگ در همبستگی با رژه زنان در واشینگتن

دونالد ترامپ که در رقابتی تنگاتنگ موفق شد هیلاری کلینتون، نخستین نامزد زن از سوی یک حزب بزرگ آمریکا برای احراز پست ریاست‌جمهوری را شکست دهد روز جمعه به عنوان رئیس‌جمهوری جدید این کشور سوگند یاد کرد.

مراسم تحلیف او با اعتراضاتی نیز همراه شد که ایجاد حریق توسط برخی معترضان و تخریب برخی مغازه‌ها توسط آنان باعث دستگیری بیش از ۲۰۰ نفر توسط پلیس شد.

آقای ترامپ در سخنرانی تحلیف خود متعهد شد که برای منفعت خانواده‌های آمریکایی تلاش کند و گفت که «هر تصمیمی در زمینه تجارت، مالیات، مهاجرت و امور خارجه گرفته شود در راستای منفعت کارگران آمریکایی و خانواده‌های آمریکایی خواهد بود.»

یک نظرسنجی تازه که توسط ای‌بی‌سی نیوز و واشینگتن‌پست انجام شده نشان می‌دهد که دونالد ترامپ در مقایسه با رؤسای جمهوری که از دهه ۱۹۷۰ به این‌سو آغاز به کار کرده بودند، در زمان آغاز کار خود پایین‌ترین درجه محبوبیت را دارد.

XS
SM
MD
LG