لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۰۴

ظریف با اشاره به قدرت‌های جهانی: حوزه‌های اختلافی ما باقی خواهد ماند


محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران می‌گوید که اختلاف‌های «مبنایی» و «اصولی» ایران با آمریکا و غرب «باقی خواهد ماند» و قرار نبود در مذاکرات ایران و غرب این اختلاف‌ها حل و فصل شود.

به گزارش ایرنا، آقای ظریف روز یک‌شنبه (۲۳ خرداد) در گزارشی که به نمایندگان در صحن علنی مجلس می‌داد، این مطلب را بیان کرد.

محمدجواد ظریف در این گزارش به نتایج مذاکرات هسته‌ای ایران با گروه ۱+۵ اشاره کرده و گفت: «قرارمان نبود که اختلافات مبنایی و اصولی‌مان را با دیگران حل و فصل کنیم.»

وی تأکید کرد که «نه قصد مذاکره در این حوزه‌ها را داشتیم و نه آمادگی ورود به گفت‌وگو در این زمینه را داشتیم لذا آن حوزه‌ها، حوزه‌های اختلافی ما باقی خواهد ماند.»

وزیر خارجه ایران با اشاره به مذاکرات هسته‌ای توضیح داد که «قرار ما این بود که مداخلات غیرقانونی آمریکایی‌ها در ارتباطاتمان با بقیه دنیا را متوقف کنیم.»

اظهارات تازه آقای ظریف در مورد حل و فصل نکردن دیگر اختلافات با غرب در حالی بیان می‌شود که وی و هم‌چنین حسن روحانی، رئیس جمهور، پیش از این بر لزوم الگو گرفتن از توافق هسته‌ای برای حل و فصل دیگر اختلافات با قدرت‌های جهانی تأکید می‌کردند؛ این امر اما با اعتراض علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، مواجه شد.

علی خامنه‌ای چندی پیش گفته‌بود که «طرف مقابل حل شدن قضیه هسته‌ای را کافی نمی‌داند» و می‌خواهد این‌گونه القا کند که «برجام‌های دو و سه و غیره باید به‌وجود بیاید تا ما بتوانیم راحت زندگی کنیم.»

محمدجواد ظریف در ادامه، روز یک‌شنبه در نخستین گزارش خود به نمایندگان مجلس دهم هم‌چنین به آنچه «بی‌صداقتی» آمریکا نامید، اشاره کرده و گفت که «ما موانع، مخالفت‌ها، کارشکنی‌ها و شیطنت‌ها را فراموش نکردیم.»

ظریف افزود که «ما قرارمان نبود {در مذاکرات هسته‌ای} با آمریکا معامله کنیم و تحریم‌های شرکت‌های آمریکایی را برداریم.»

وزیر امور خارجه ایران ادامه داد که دولت روحانی در این زمینه موفق بوده و امروز «آمریکایی‌ها از این اتهام فرار می‌کنند که تحریم‌ها را علیه ایران ادامه می‌دهند.»

حسن روحانی، محمدجواد ظریف و برخی دیگر از مقام‌های دولت یازدهم پیش و پس از امضای توافق‌نامه «برجام» بارها از «شکسته شدن سازمان تحریم‌ها» سخن گفته‌اند.

ظریف: نباید بهانه‌تراشی کنیم

وزیر امور خارجه ایران روز یک‌شنبه در ادامه سخنانش با اشاره به حوزه‌های مختلف اختلافی بین ایران و قدرت‌های جهانی گفت: «نه قصد مذاکره در این حوزه‌ها را داشتیم و نه آمادگی ورود به گفت‌وگو در این زمینه را داشتیم لذا آن حوزه‌ها، حوزه‌های اختلافی ما باقی خواهد ماند و تلاش همه ما بر این است که با حفظ اصول، دیدگاه هایمان و مبانی جمهوری اسلامی که باعث شده این مردم این مقدار در جهان سربلند، عزیز و مقتدر باشند، با حفظ این مبانی بهانه‌ها را بگیریم. نباید بهانه‌تراشی کنیم. نباید ایجاد فضا برای بهانه‌گیری کنیم.»

مقام‌های دولت حسن روحانی پس از امضای توافق‌نامه «برجام» بارها به طور تلویحی از آزمایش‌های موشکی و برخی اقدامات سپاه به عنوان زمینه‌ای برای فراهم کردن «بهانه» برای غربی‌ها علیه جمهوری اسلامی نام برده‌اند.

برخی فرماندهان سپاه پاسداران نیز با حمله به دولت یازدهم و مقام‌های آمریکایی گفته‌اند که آزمایش‌های موشکی این نیروی نظامی ارتباطی با «برجام» و آمریکا ندارد.

مسعود جزایری، معاون ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در واکنش به اظهارات جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در مورد باز بودن باب مذاکره برای حل دیگر مناقشات میان تهران و جامعه بین‌الملل، از جمله مسئله آزمایش موشک‌های بالیستیک گفته بود که «آمریکایی‌ها در رؤیای سریال برجام‌ها» از جمله در حوزه «سلب اقتدار دفاعی و تضعیف قدرت موشکی» جمهوری اسلامی هستند.

آقای ظریف روز یک‌شنبه در بخش دیگری از سخنانش ادامه داد: «در حوزه‌های غیرهسته‌ای نیز تحریمی اضافه نشده است بلکه افراد جدیدی را وارد فهرست کردند که تنها در حوزه موشکی بوده و ما نیز پاسخ آن‌ها را داده‌ایم. ما در حوزه موشکی با طرف غربی مذاکره نکردیم.»

وی تأکید کرد که «تا کنون نیز در حوزه موشکی به دستور رئیس جمهوری اقدام متقابل مناسب صورت گرفته است»، اما توضیح دیگری در مورد این «اقدام متقابل» نداد.

ظریف: ۸ میلیارد دلار از مطالبات نفتی ایران وصول شده است

به گزارش خبرگزاری ایرنا، آقای ظریف در ادامه گزارشی که دربارهٔ روند اجرای برجام و سرمایه‌گذاری‌های خارجی به مجلس دهم می‌داد، افزود: «۷ توافق در ۵ ماه در برابر ۶۰ توافق در ۳۸ سال جمهوری اسلامی و قبل از آن. اینها واقعیاتی است که باید ما به رخ دنیا بکشیم.»

وی در ادامه گفت که «تا کنون ۳٫۶ دهم میلیارد دلار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در ایران تصویب و ثبت شده‌است» و «بیمه نفت‌کش‌ها حل و فصل شده‌است.»

محمد جواد ظریف روز یکشنبه طی سخنانش در مجلس شورای اسلامی گفت هشت میلیارد دلار از مطالبات نفتی ایران، بعد از اجرای توافق هسته‌ای دریافت شده است.

آقای ظریف گفت پنج میلیارد دلار از یک شرکت اماراتی، دو میلیارد دلار از شرکت شل و یک میلیارد دلار از هند دریافت شده است و پنج میلیارد دلار دیگر قرار است از هند دریافت شود.

وزیر خارجه ایران در ادامه گفت که «دولت سعودی با تمامی سفاکی و بی‌رحمی توانست مقدار زیادی بازارهای نفتی ما را در دنیا ببلعد. امروز به لطف خدا توانستیم صادرات نفت را از زیر ۹۰۰ هزار بشکه به ۲ میلیون بشکه برسانیم و صادرات میعانات ما هم اکنون ۳۰۰ هزار بشکه است.»

او در پایان افزود که « شرکت‌های معتبر بین‌المللی همه به سمت ایران سرازیر شده‌اند.»

XS
SM
MD
LG