لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۵۵

انتقاد رئیس مجلس از صدا و سیما و سیاست‌های اقتصادی دولت


علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، روز جمعه گفت که «صدا و سیما نباید تریبون دولت شود» و «رسانه‌ها باید اطلاعات و تحلیل درستی به مردم ارائه دهند».

وی که روز جمعه در مراسمی در شهرستان فیروزکوه سخن می‌گفت هم‌چنین از این‌که «برخی قوانین بر اساس تصویب مجلس اجرا نمی‌شود» و همچنین از «حاشیه‌پردازی‌ها» و «دعواهای سیاسی» در ایران انتقاد کرد.

رئیس فراکسیون اصول‌گرایان مجلس در بخش دیگری از سخنان خود از سیاست‌های اقتصادی دولت به‌ویژه این‌که به گفته او «همه سرمایه‌های ایران در راه هزینه‌های جاری مصرف می‌شود و هیچ گاه صرف تولید در کشور نشده» انتقاد کرد.

«افکار و آرای مختلف در جامعه را مطرح کنید»

بنا به گزارش رسانه‌های داخلی ایران، علی لاریجانی در سخنان روز جمعه خود گفت: «رسانه‌ها باید اطلاعات و تحلیل درستی به مردم ارائه دهند و اگر اشکالاتی در سه قوه وجود دارد به صورت منطقی مطرح کنند. مردم باید احساس کنند افکار و آرای مختلف در جامعه مطرح می‌شود و نباید صدا و سیما تریبون دولت شود و معتقدم اگر در هر حوزه‌ای اشکالی وجود دارد باید مطرح شود، اما نباید به سمت مسخرگی برود و مسائل را باید جدی مطرح کرد.»

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: «در زمان دوم خرداد برخی رسانه‌های زنجیره‌ای به‌دنبال تلقین خشونت در میان بسیجیان بودند، در حالی که بسیجیان همواره اهل مجاهدت در راه خدا بوده‌اند.»

علی لاریجانی که یک دهه ریاست صدا و سیما را بر عهده داشته و عزت‌الله ضرغامی، رئیس فعلی رادیو و تلویزیون دولتی ایران، از معاونان وی در آن سال‌ها به شمار می‌رفت، پیش از این نیز انتقادش از صدا و سیما را پنهان نکرده و بارها نسبت به «تخریب جایگاه مجلس از سوی صدا و سیما» هشدار داده ‌است.

میرحسین موسوی و مهدی کروبی دو نامزد انتخابات دهم ریاست‌ جمهوری ایران نیز پیش از این در انتقادهای مشابهی صدا و سیما را به «تبلیغات یک‌طرفه و یک‌جانبه‌گرایی» متهم کرده و بارها خواستار فرصتی برای حضور خود و کارشناسان در تلویزیون و پاسخ‌گویی به تخریب‌ها شده‌ بودند، خواسته‌ای که پاسخی دریافت نکرد.

این دو کاندیدای منتقد دولت که هم‌اینک در بازداشت خانگی به‌سر می‌برند و ارتباط‌شان با دنیای بیرون قطع شده ‌است پیش از این هم‌چنین بارها درخواست مطرح شدن افکار و آرای مختلف در جامعه را داده ‌بودند.

«آدم گاهی خجالت می‌کشد که در جامعه ما چنین حرف‌هایی مطرح می‌شود»

علی لاریجانی در سخنان خود خواستار «اجرای صحیح قانون» شد و افزود: «گاهی که مجلس ابراز نگرانی می‌کند به این دلیل است که برخی قوانین بر اساس تصویب مجلس اجرا نمی‌شود.»

وی با اظهار این که «نباید تشنج در کشور ایجاد کرد و هر روز با کینه‌ورزی اقداماتی را انجام داد» در ارتباط با روحانیون و حوزه‌های علمیه نیز گفت که «حرف‌هایی که عده‌ای اخیرا مطرح کرده‌اند بسیار سبک است و آدم گاهی خجالت می‌کشد که در جامعه ما چنین حرف‌هایی مطرح می‌شود.»

اختلافات میان دولت و مجلس در ایران که در ماه‌های اخیر به دامنه آن افزوده شده تاکنون باعث شده تا دولت از اجرای شماری از تصویبات مجلس طفره برود یا نسبت به اجرای این مصوبات بی‌اعتنایی نشان دهد.

از سوی دیگر اختلافات پیش آمده بین گروهی از روحانیون با تیم محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری اسلامی، باعث درگیری لفظی و رسانه‌ای این دو جناح در ماه‌های اخیر شده‌ است.

در همین حال انتظار می‌رود انتخابات مجلس نهم نیز که قرار است در اسفندماه سال جاری برگزار شود صحنه جدال و رقابت شديد ميان اصول‌گرايان مخالف دولت احمدی‌نژاد و هواداران رئيس جمهوری اسلامی ايران باشد.

شیوه توزیع در هدفمند کردن یارانه‌ها «درست نبود»

بخش دیگر انتقادات رئیس مجلس از وضعیت اقتصادی در ایران بود. وی در این خصوص گفت: «ایران دارای منابع عظیم نفتی و گازی است و سرمایه‌های بسیاری در اختیار دارد، اما همه آنها را در راه هزینه‌های جاری مصرف می‌کنند و هیچ گاه این هزینه‌ها صرف تولید در کشور نشده ‌است.»

علی لاریجانی همچنین به اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها در ایران اشاره کرد و گفت: «در قانون یارانه‌ها شیوه فعلی توزیع مد نظر مجلس نبود و ما می‌دانستیم اگر به این شیوه توزیع شود منجر به تورم خواهد شد. لذا حدی برای آن گذاشته بودیم تا به تولید کشور لطمه وارد نشود، اما به موقع و به درستی این کار انجام نشد.»

وی اضافه کرد: «هم‌اکنون شاهدیم بعد از گذشت چند مدت از اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها واحدهای تولیدی دچار مشکل شده‌اند و ما در بودجه سال ۹۰ برای این موضوع پیش‌بینی‌هایی را انجام دادیم.»

پیش از این کروبی و موسوی نیز از اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها در شرایط بد اقتصادی ابراز نگرانی کرده و گفته بودند: «اجرای این طرح در شرایطی که کشور با تحریم‌های شدید بین‌المللی روبه‌رو است و نیز در وضعیتی که اقتصاد کشور دچار رکود بوده و بیکاری بالای ۳۰ درصد به اکثر استان‌ها سرایت کرده و تورم در جامعه افسار گسیخته ‌است، باری است که فشار آن بر اقشار متوسط و کم‌درآمد جامعه خواهد آمد.»
XS
SM
MD
LG