لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۱۶

انتقاد شدید بحرین از «لابی‌گری» ایران در سازمان‌های بین‌المللی


بحرین روز پنج‌شنبه از آنچه «لابی‌گری» ایران علیه منامه نامید به شدت انتقاد کرد و ایران را متهم کرد که در امور داخلی بحرین دخالت می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، حمد العامر، معاون وزیر خارجه بحرین، روز پنج‌شنبه گفت: «این لابی‌گری ایران دخالت در امور داخلی پادشاهی بحرین و رفتاری عجیب است که به مثابه نقض حاکمیت بحرین به‌شمار می‌آید.»

وی افزود: «این حرکت ایران به امنیت و ثبات منطقه کمکی نمی‌کند.»

اشاره معاون وزیر خارجه بحرین به نامه‌ای است که وزارت خارجه ایران درخصوص امور بحرین به سازمان ملل متحد، اتحادیه عرب، و سازمان کنفرانس اسلامی، فرستاده ‌است.

علی‌اکبر صالحی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، در این نامه از «مداخله نظامی در بحرین» ابراز نگرانی کرده و خواهان توقف آن شده ‌است.

به گزارش خبرگزاری بحرین، «بی‌ان‌اِی»، در نامه‌ای که ایران به این نهادها فرستاده از سازمان‌های بین‌المللی خواسته شده تا «اقدامات مؤثری» درخصوص اوضاع بحرین انجام دهند.

سازمان ملل متحد روز پنج‌شنبه سرکوب‌ها در بحرین را «شوک‌آور و غیرقانونی» خواند و نسبت به این سرکوب‌ها هشدار داد. سازمان عفو بین‌الملل نیز در همین روز به سرکوب معترضان در بحرین اعتراض کرد و گفت که «حکومت پادشاهی این کشور آشکارا می‌کوشد تا هر گونه آزادی بیان را سرکوب نماید.»
فعالان اپوزیسیون بحرین اعلام کردند با وجود سرکوب‌های شدید روز چهارشنبه، قصد دارند هم‌چنان به «راهپیمایی‌های مسالمت‌آمیز به طرفداری از دموکراسی» ادامه دهند.

گزارش‌ها حاکی است که مقام‌های بحرینی هم‌اینک هفت تن از فعالان سرشناس اپوزیسیون را بازداشت کرده‌اند و می‌گویند که دو تن از آنها جزو گروه ۲۵ نفره‌ای از فعالان شیعه هستند که برای براندازی پادشاهی سنی این کشور «قصد کودتا» دارند.

با این‌حال بنا بر گزارش‌ها، فعالان اپوزیسیون بحرین روز پنج‌شنبه اعلام کردند که با وجود سرکوب‌های شدید روز چهارشنبه، اپوزیسیون این کشور قصد دارد هم‌چنان به «راهپیمایی‌های مسالمت‌آمیز به طرفداری از دموکراسی» ادامه دهد.

اعتراضات ضد حکومتی در بحرین از یک ماه پیش آغاز شده و نیروهای امنیتی بحرین روز چهارشنبه نیز به سرکوب تظاهرات معترضانی از اکثریت شیعه این کشور دست زدند.

به منظور کمک به کنترل اوضاع در بحرین، از دو روز پیش یک هزار نیروی نظامی از عربستان سعودی و حدود ۵۰۰ نیروی نظامی از امارات متحده عربی در بحرین مستقر شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در حالی که پیشتر بحرین سفیر خود را در اعتراض به آن چه «دخالت جمهوری اسلامی در امور داخلی خود» خواند از تهران فراخوانده بود، ایران هم روز پنج‌شنبه در اقدامی که مقابله به مثل تلقی شده، سفیرش از منامه را فراخوانده‌است.

برخی تحلیل‌گران می‌گویند اعزام نیرو از سوی عربستان سعودی، نشان هراس ریاض از هرگونه نارضایتی و اعتراض و تظاهرات اقلیت شیعه در این کشور است. حاکمیت اقلیت بحرین سنی است و حدود دو سوم جمعیت بحرین را شیعیان تشکیل می‌دهند.
XS
SM
MD
LG