لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۴۴

کلینتون: مواضع پاکستان در قبال شبکه حقانی دیگر قابل قبول نیست


هیلاری کلینتون، وزیر خارجه ایالات متحده (راست) و همتای پاکستانی‌اش حنا ربانی کهر در اسلام‌آباد. ۲۱ اکتبر ۲۰۱۱.
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه ایالات متحده (راست) و همتای پاکستانی‌اش حنا ربانی کهر در اسلام‌آباد. ۲۱ اکتبر ۲۰۱۱.
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه ایالات متحده، روز جمعه در دیدار با مقامات مختلف پاکستانی از آنها خواست تا ارتش خود را برای سرکوب شبکه حقانی، مرتبط با طالبان، اعزام کنند و افزود که مواضع پاکستان در قبال این شبکه «دیگر قابل قبول نیست.»

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس هیلاری کلینتون در این دیدارها اذعان کرد که آمریکایی‌ها پیش از خشونت‌های اخیر گروه حقانی تماس‌هایی با این گروه داشته تا آنها را به پیوستن به تلاش‌های آشتی ترغیب کند.

اما مقام‌های آمریکایی در این دیدار دو روزه خود به پاکستان به مقام‌های آن کشور گفتند که اگر پاکستان هم‌چنان نسبت به برخورد قاطع با شبکه حقانی تردید و درنگ کند ایالات متحده به طور یک‌جانبه علیه این شبکه وارد عمل خواهد شد.
مقام‌های آمریکایی: اگر پاکستان هم‌چنان نسبت به برخورد قاطع با شبکه حقانی تردید و درنگ کند ایالات متحده به طور یک‌جانبه علیه این شبکه وارد عمل خواهد شد.

هیلاری کلینتون با هیئتی بزرگ و بانفوذ شامل دیوید پتریوس، رئیس سازمان سیا، و ژنرال مارتین دمپسی، فرمانده ستاد مشترک ارتش آمریکا، شامگاه پنج‌شنبه به مدت چهار ساعت با مقام‌های پاکستانی گفت‌وگو کرد و روز جمعه نیز با آصف علی زرداری، رئیس‌جمهور پاکستان و حنا ربانی کهر، وزیر خارجه، دیدار داشت.

وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه در یک نشست مطبوعاتی مشترک اعلام کرد: «آمریکا انتظار دارد پاکستان اجازه ندهد خاک این کشور به پناهگاهی امن برای شورشیان افغانستان تبدیل شود.»

هیلاری کلینتون که در اسلام‌آباد صحبت می‌کرد، افزود: «امکان ندارد که مارها را در انبار پشت خانه‌تان نگه دارید و انتظار داشته باشید که تنها همسایه شما را بگزند.»

ایالات متحده می‌گوید که افراد شبکه حقانی، مرتبط با طالبان، که در منطقه وزیرستان شمالی پاکستان مستقر هستند حملات مستقیمی را علیه سربازان آمریکایی در افغانستان و علیه شهروندان افغان ترتیب می‌دهند.

خانم کلینتون در نشست خبری روز جمعه با همتای پاکستانی خود افزود: «روابط ما این اواخر روابط چندان آسانی نبوده‌است؛ شاهد بوده‌ایم که بی‌اعتمادی‌ها به رنجش، و تهمت‌های متقابل انجامیده؛ و شاهد بوده‌ایم که سوءظن دوجانبه جای منافع مشترک را گرفته‌است.»

آمریکا به طور فزاینده‌ای شکیبایی خود را نسبت به خودداری پاکستان از حمله به شبکه حقانی از دست می‌دهد. بی‌اعتنایی و حتی مخالفت پاکستان با کوشش‌های دولت افغانستان برای آشتی با طالبان نیز از دیگر موضوعات مورد انتقاد ایالات متحده است.

ایالات متحده دولت پاکستان را به ارتباط با شبکه حقانی متهم کرده‌است و در هفته‌های اخیر رئیس‌جمهور و مقام‌های ارشد ارتش آمریکا خواستار قطع حمایت پاکستان از این گروه شده‌اند. پاکستان می‌گوید ارتباطی با شبکه حقانی ندارد.

حنا ربانی کهر، وزیر خارجه پاکستان در این نشست خبری نیز بار دیگر اظهار داشت که «هیچ‌گونه پشتیبانی از سوی هیچ‌یک از نهادهای پاکستان به پیکارجویان شبکه حقانی، مرتبط با طالبان، و به مخفیگاه‌های آنها داده نشده‌است.»

وی با ذکر اینکه هزاران پاکستانی طی دهه گذشته به‌دست افراط‌گرایان کشته شده‌اند با اشاره به مبارزه با تهدید تروریسم افزود: «ما به این روند تعهد داریم و آماده‌ایم هر کاری از دست‌مان برمی‌آید انجام بدهیم تا این تلاش‌ها به پیروزی برسد.»

شبکه حقانی که گفته می‌شود با القاعده ارتباط دارد، متهم است که حمله به سفارت آمريکا در کابل در ماه گذشته را انجام داده است. در اين حمله که ۲۰ ساعت طول کشيد، ۲۵ نفر کشته شدند.
XS
SM
MD
LG