لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۴۷

سخنگوی دولت روحانی: نرخ تورم رو به کاهش است


محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت روحانی.
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت روحانی.
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت روحانی، روز چهارشنبه ۱۱ دی از مهار تورم در ایران خبر داد و افزود که این روند «از دو ماه پیش آغاز شده‌ است»؛ وی تأکید کرد که «تورم در حال کاهش است اما این ارقام به منزله کاهش قیمت‌ها نیست، بلکه در حال تغییر است.»

به گزارش خبرگزاری مهر، آقای نوبخت در نشست خبری خود توضیح داد که «نرخ تورم نقطه به نقطه در آذر از ۲۹٫۸ درصد به ۲۸٫۸ درصد رسیده‌است و تورم ۱۲ ماهه هم از ۳۹٫۵ درصد به ۳۵٫۵ درصد تقلیل یافته و تورم مهار شده‌ است».

وی با اشاره به اعداد و ارقامی که در مرکز آمار ایران منتشر شده‌ اظهار داشت: «انتظار داریم تا پایان سال جاری نرخ تورم کمتر شود و برای سال ۹۳ با عنایت به پیش‌بینی نرخ ۲۵ درصد کارشناسان اقتصادی معتقدند نرخ تورم از ۲۵ درصد کاهش می‌یابد».

بانک مرکزی ایران پیش از این نرخ تورم در کشور در ۱۲ ماه منتهی به آبان‌ماه را نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۰ درصد اعلام کرده‌بود.

پیش از آن نیز نرخ تورم برای مهرماه سال جاری ۴۰٫۴ درصد اعلام شده بود.

در هفت ماه اول سال جاری نرخ تورم همواره روند صعودی داشته و از ۳۲٫۳ درصد در فروردین ماه به ۴۰٫۴ درصد از شهریورماه رسیده بود. اما از ماه مهر روند افزایش نرخ تورم مهار شده‌است.

حسن روحانی، استقراض و تزریق بی‌رویه پول به اقتصاد از سوی دولت احمدی‌نژاد را عامل تورم شدید در ایران و در عین حال رکود اقتصادی عنوان کرده‌ است.

برخی انتقادها به سیاست تورمی

روز سوم دی‌ماه غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر گفت که «در وضعیت رکورد تورمی، شکستن رکورد واجب‌تر از مسئله کاهش تورم است و این سوال باید پاسخ داده شود که آیا تزریق نقدینگی به بخش تولید، تورم‌زا است یا این که تورم را کاهش می‌دهد.

محمدحسین برخوردار، رئیس مجمع عمومی واردات، هم گفته‌ است که سیاست‌های دولت برای کاهش تورم بازار را دچار رکود کرده و این، به گفته آقای برخوردار، «به اقتصاد کشور ضرر می‌زند».

فریدون خاوند، استاد اقتصاد در پاریس، در گفت‌وگو با رادیوفردا می‌گوید که استدلال این منتقدان این است که «دولت برای مهار تورم سیاست‌های انقباضی مثل کاهش برنامه‌های عمرانی یا کاهش شدید نقدینگی را به اجرا می‌گذارد، ولی با این کار رکود را شدیدتر می‌کند، بازار را بیش از پیش از نفس می‌اندازد و به بیکاری هم دامان می‌زند.»
XS
SM
MD
LG