لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۴۲

«انهدام» صفحه فیس‌بوکی «داف و پاف» از سوی پلیس سایبری ایران


صفحه «داف و پاف» پس از ارسال اطلاعیه پلیس سایبری
صفحه «داف و پاف» پس از ارسال اطلاعیه پلیس سایبری
کمال هادیان‌فر، رئیس «پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات جمهوری اسلامی» که به اختصار پلیس «فتا» خوانده می‌شود، در جلسه‌ای مطبوعاتی در تهران گفت که «شبکه‌ای موسوم به داف و پاف با ۲۷ هزار عضو در شبکه اجتماعی فیس‌بوک منهدم شده ‌است».

شبکه اجتماعی «داف و پاف» (عنوانی که در اصطلاح جوانان به دختر و پسر اشاره دارد)، از صفحات فیس‌بوک است که شماری از جوانان ایرانی برای تبادل موضوعات و عکس‌های تفریحی به آن مراجعه می‌کردند.

رئیس پلیس «فتا» گروه نام‌برده را متهم به ایجاد بی‌انگیزگی در میان جوانان و ترویج فساد و فحشا کرده ‌است.

پلیس «فتا» همچنین در خبری که بر وب‌سایت خود قرار داده در مورد این صفحه نوشته ‌است که «چهار سرکرده آن از جمله دو مرد و دو زن با کار شبانه‌روزی شناسایی و دستگیر شدند».

پلیس سایبری جمهوری اسلامی همچنین اطلاعیه‌ای را بر صفحه فیس‌بوک گروه یاد شده قرار داده که در آن آمده‌ است: «به اطلاع می‌رساند صفحه داف و پاف هم اکنون در اختیار پلیس فتا قرار گرفته‌ است. چهار نفر مدیر اصلی این گروه به جرم تحریک و ترغیب افراد به دستیابی به محتوای مبتذل از طریق سامانه رایانه‌ای (برگزاری مسابقات داف و پاف در سایت فیس‌بوک) شناسایی و دستگیر گردیده‌اند و به جرم خود مبنی بر ترویج فرهنگ ابتذال اعتراف نموده‌اند.»

زیر این اطلاعیه پلیس سایبری جمهوری اسلامی، بسیاری از کاربران در اظهار نظرهایی این حرکت را محکوم کرده و گاه به الفاظ توهین‌آمیز متوسل شده‌اند.

یک کاربر نوشته ‌است: «شما از جوانان حق شادمانی در خیابان‌ها را گرفتید. آنها همه در خانه نشستند و روز و شب‌شان را با خوشی آن‌لاین می‌گذرانند. حالا شما با این هم مسئله دارید؟»

کاربران دیگری رهبر جمهوری اسلامی را با شعار «مرگ بر دیکتاتور» هدف قرار داده‌اند.

گروه فیس‌بوکی داف و پاف از ۲۷ هزار هوادار خود خواسته بود تا برای شرکت در مسابقه‌ای جهت انتخاب زیباترین عکس پروفایل، عکس‌های خود را در صفحه این گروه قرار دهند و به زیباترین آن عکس‌ها رای دهند.

دستگیری گردانندگان صفحه فیس‌بوکی داف و پاف همزمان با اعلام آغاز فعالیت رسمی پلیس سایبری جمهوری اسلامی – فتا- گزارش شده‌ است.

رئیس «پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات جمهوری اسلامی» از تشکیل ۴ هزار پرونده از زمان تشکیل پلیس فتا تاکنون خبر داده‌ است. وی گفت که «تهران، خراسان رضوی و اصفهان در رتبه اول کشف و تشکیل پرونده‌های سایبری قرار دارند».

مقامات جمهوری اسلامی در این ارتباط این هفته حکم اعدامی را نیز برای یک برنامه‌نویس رایانه‌ای به نام سعید ملک‌پور که از سوی مقام‌های قضایی به «راه‌اندازی سایت‌های پورنوگرافی» و «افساد فی‌الارض» متهم شده صادر کردند.

وکلا و خانواده آقای ملک‌پور بارها تاکید کرده‌اند که سعید ملک‌پور تنها مبدع این نرم‌افزار بوده و اطلاعی از محل استفاده آن نداشته ‌است.

پیش از این در مردادماه سال جاری رئیس پلیس تهران از دستگیری شماری از جوانان تهرانی به علت «آب‌بازی» خبر داد و هشدار داد که «قطعاً پلیس تهران در صورت مشاهده چنین مواردی، قاطعانه با برهم‌زنندگان نظم و امنیت اجتماعی برخورد می‌کند».

در آن تاریخ حسین ابراهیمی، رئیس هیئت داوری فراکسیون اصو‌ل‌گرایان مجلس، آب‌بازی مختلط دختر و پسر را «موضوعی بااهمیت» و «فساد، مایه ننگ، زننده و هنجارشکنی» نامید و خواستار برخورد جدی و قانونی و مجازات آب‌بازان شد.

در هفته پیش از آن نیز گروهی از جوانان تهرانی از طریق قرار در فیس‌بوک در پارک پردیسان تهران گرد هم آمده و با پوشیدن لباس‌های مبدل مراسم شادی به نام «خزبازی» را اجرا کردند که این اقدام نیز اعتراض مقامات جمهوری اسلامی را در پی داشت.

مقام‌های جمهوری اسلامی با تقبیح این‌گونه برنامه‌ها در برهه‌های مختلف از «مهندسی شادی» و برنامه‌ریزی دولتی برای «شادی» مردم سخن گفته‌اند.
XS
SM
MD
LG