لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۱۵

مخالفان قذافی برای تشکیل کابینه جدید به توافق نرسیدند


دیدار اعضای شورای انتقالی با رهبران محلی.
دیدار اعضای شورای انتقالی با رهبران محلی.
رهبران شورای انتقالی لیبی روز یکشنبه در مورد تشکیل هیئت وزرای جدید به توافق نرسیدند و در همین حال گزارش می‌شود که نیروهای مسلح شورای انتقالی برای چندمین بار ناچار به عقب‌نشینی از بنی‌ولید و سرت شده‌اند.

شهرهای بنی‌ولید و سرت از آخرین استحکامات هواداران معمر قذافی، رهبر پیشین لیبی هستند و تلاش‌های نیروهای مسلح شورای انتقالی برای در دست گرفتن کنترل این دو شهر هنوز بی‌نتیجه مانده است.

از سوی دیگر روز یک‌شنبه اعلام شد که هواداران قذافی در بنی‌ولید ۱۷ «مزدور» شورای انتقالی که بیشتر آنها گذرنامه‌های فرانسوی و بریتانیایی دارند را به اسارت خود درآورده‌اند.

موسی ابراهیم، سخنگوی وفادار به معمر قذافی این مطلب را یکشنبه شب در شبکه تلویزیونی «الرأی» سوریه بیان کرد و گفت که در میان اسیرشدگان چند «افسر مشاور» و «کارشناس فنی» نیز دیده می‌شوند.

شبکه سوری «الرأی» از زمان کنار گذاشته شدن سرهنگ قذافی از قدرت به عنوان کانال ارتباطی او با جهان خارج عمل می‌کند.

در همین روز ۱۸۰ کیلومتر دورتر از بنی‌ولید در پایتخت لیبی اعضای شورای انتقالی این کشور که ماه گذشته هیئت دولتی را که در زمان نبرد با رژیم سابق تشکیل داده‌بودند منحل کردند نتوانستند بر سر تشکیل کابینه جدید به توافق برسند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، پس از آنکه نامزدهای اعلام شده برای وزارتخانه‌های دفاع و کشور نتوانستند حمایت همه اعضای شورا را به خود جلب کنند، محمود جبریل، از رهبران اصلی شورای انتقالی لیبی، از ارائه فهرست دولت جدید بازماند.

میان این شورا و دیگر گروه‌ها در لیبی ازجمله شبه‌نظامیان، اسلام‌گرایان و نمایندگان محلی هم‌اینک تنش‌هایی به‌وجود آمده که تشکیل و اعلام دولت جدید را برای شورای انتقالی دشوار کرده‌است.

با این حال گزارش‌ها حاکی است شورای انتقالی قصد دارد ظرف بیست ماه پس از یافتن و دستگیری معمر قذافی و شکست کامل هواداران او طرح‌هایی را برای انتخابات و تنظیم یک قانون اساسی جدید اعلام کند.

شورای انتقالی لیبی گروهی است که با توافق اعضایش ولی بدون رأی‌گیری و انتخابات تشکیل شده‌است ولی از زمان تشکیل به مرور از سوی سازمان ملل متحد و واشینگتن و بسیاری از دیگر کشورها به رسمیت شناخته شده‌است.

خیزش در برابر ۴۲ سال حکومت قذافی در لیبی بهمن ماه گذشته آغاز شد و دستگیری یک وکیل و فعال حقوق بشر به نام فتحی تاربل در شهر بنغازی جرقه‌ای بود که اعتراض‌های مردمی را در لیبی شعله‌ور ساخت.
XS
SM
MD
LG