لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۴۹

شهرزاد میرقلی‌خان، زن ایرانی زندانی در آمریکا، آزاد شد


شهرزاد میرقلی‌خان به همراه دو دخترش در مسقط عمان.
شهرزاد میرقلی‌خان به همراه دو دخترش در مسقط عمان.
شهرزاد میرقلی‌خان، زن ایرانی، که حدود سه سال و هفت ماه را به جرم ارسال وسایل نظامی به ایران در زندانی در آمریکا به‌سر برد روز سه‌شنبه، ۱۷ مردادماه، «با میانجی‌گری کشور عمان» از زندان آزاد شده و به عمان رفت.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزارت خارجه عمان می‌گوید که وی به «دلایل بشردوستانه» آزاد شده‌، اما مقام‌های آمریکایی می‌گویند که دوره حبس شهرزاد میرقلی‌خان به پایان رسیده و وی به این خاطر آزاد شده‌ است.

بنا بر این گزارش، سخنگوی وزارت خارجه عمان گفت که این شهروند ایرانی «درپی تلاش‌های عمان و برپایه دلایل بشردوستانه آزاد شد و ما به این خاطر از دولت آمریکا تشکر می‌کنیم».

وی افزود که «این اقدام انسان‌دوستانه به نفع هر دو کشور و ثبات منطقه است».

یک مقام وزارت خارجه آمریکا در این مورد به خبرگزاری فرانسه گفت که شهرزاد میرقلی‌خان طی دوران زندانش به مشاوره حقوقی و کمک کنسولی دسترسی داشته و هم‌اینک با خاتمه دوران حبسش آزاد شده‌ است.

شهرزاد میرقلی‌خان پس از رسیدن به مسقط در عمان، از سلطان قابوس، حاکم عمان، به خاطر این میانجی‌گری تشکر کرد و در فرودگاه به خانواده خود ملحق شد.

شهرزاد میرقلی‌خان در اواخر سال ۱۳۸۷ در دادگاهی در ایالت فلوریدای آمریکا به جرم مشارکت در طرح خرید دوربین‌های نظامی دید در شب و نقض تحریم‌های تجاری آمریکا علیه ایران به بیش از پنج سال حبس در زندان ایالتی محکوم شد.

دادستان در دادگاه خانم میرقلی‌خان در ۲۸ آذرماه سال ۸۷ اعلام کرد که او به اتفاق همسر سابقش، محمود سیف، قصد خرید ۳۵۰۰ دوربین دید در شب «بسیار پیشرفته» را داشته‌ است که عمدتا برای نیروهای ویژه آمریکایی و ارتش اسرائیل ساخته می‌شود و جزء کالاهای مشمول تحریم تجاری آمریکا علیه ایران است.

به گفته دادستان فدرال، محمود سیف نیز در این پرونده متهم به شمار می‌رود، اما «متواری است» و در ایران زندگی می‌کند.

شهرزاد میرقلی‌خان به اتفاق همسرش در سال ۲۰۰۴ پس از ملاقات با ماموران گمرک و مهاجرت ایالات متحده که خود را جای فروشندگان این دوربین‌ها جا زده بودند در هتلی در وین، پایتخت اتریش، دستگیر شد و پس از یک ماه حبس آزاد شد. همسر او نیز پس از آزادی به ایران بازگشت.

خانم میرقلی‌خان پس از آن به آمریکا بازگشت و به جرم خود اعتراف کرد، اما بعدا اعتراف خود را پس گرفت. وی در دسامبر ۲۰۰۸ از سوی دادگاه محکوم شد و دوره حبس خود را در زندان‌هایی در ایالت‌های اوکلاهما و مینه‌سوتا به‌ سر برد.

پس از بازداشت جاش فتال، شین باوئر، و سارا شورد، سه شهروند آمریکایی، در ژوئیه سال ۲۰۰۹ در کوه‌های مرزی ایران و عراق، دولت جمهوری اسلامی از زبان محمود احمدی‌نژاد این احتمال را مطرح کرد که بتواند دو فرد بازداشت‌شده آمریکایی را با زندانیان ایرانی در ایالات متحده مبادله کند.

در آن تاریخ دولت آمریکا این درخواست را رد کرد، اما ایران با پادرمیانی عمان سه شهروند یادشده آمریکایی را به مرور آزاد کرد.
XS
SM
MD
LG