لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۱۶

«خروج سه شرکت حسابداری غربی از ایران»


عکسی از سایت شرکت آمریکایی «کروهوروَث»
عکسی از سایت شرکت آمریکایی «کروهوروَث»
گزارش‌های تازه حاکی است سه شرکت حسابداری غربی تصمیم به خروج از ایران گرفته‌اند.

روزنامه بریتانیایی «فایننشال تایمز» روز جمعه ششم اردیبهشت خبر داد که شرکت حسابداری بریتانیایی «گرنت تورنتون»، شرکت بریتانیایی «آراس‌ام»، و شرکت آمریکایی «کروهوروَث» پس از آنکه از سوی آمریکا «تحت فشار سیاسی قرار گرفتند» تصمیم گرفتند از ایران خارج بشوند.

به گزارش فایننشال تایمز از آنجا که شرکت‌های چندملیتی برای تجارت با هر کشور نیازمند حضور شرکت‌های معتبر حسابداری در آن کشور هستند، فشار بر مؤسسات حسابداری از هدف‌های اصلی گروه‌های فشار علیه جمهوری اسلامی بوده است.

روز جمعه «مارک والاس»، رئیس گروه لابی «متحد علیه ایران هسته‌ای» به فایننشال تایمز گفت: «وقتی شرکت‌های حسابداری به این نتیجه می‌رسند که کار کردن با ایران ریسک بالایی دارد این حاوی پیام مهمی است.»

وی افزود: «بدون حضور حسابرسان معتبر، ادامه تجارت با ایران برای دیگر شرکت‌های بین‌المللی بسیار دشوارتر خواهد شد.»

بنا بر این گزارش گرنت تورنتون خبر داده‌است که همکاری خود را با «مؤسسه حسابرسی رایمند و همکاران» در ایران قطع می‌کند و آراس‌ام نیز از قطع همکاری با مؤسسه ایرانی «دایارایان» خبر داده و کروهوروث نیز تصمیم دارد کار با شرکت «هشیار-بهمند» را متوقف کند.

دولت‌ها و نهادهای غربی که نسبت به برنامه هسته‌ای ایران نگرانی دارند برای مهار این برنامه تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی را طی سال‌ها افزایش داده‌اند و خروج فزاینده شرکت‌های بین‌المللی از ایران در چارچوب همین روند صورت می‌گیرد.

خروج سه شرکت حسابداری یادشده از ایران همزمان است با فراخوان اعضای پرنفوذ کنگره آمریکا برای اعمال تحریم‌های شدیدتر علیه ایران.

این اعضای کنگره پس از ناکام ماندن دور جدیدی از مذاکرات هسته‌ای قدرت‌های جهانی با ایران که در آلماتی قزاقستان انجام شد به این نتیجه رسیده‌اند که فشار تحریم‌ها باید افزایش پیدا کند.

بخش حسابداری در ایران به تازگی با چالش‌های دیگری نیز روبه‌رو بوده و از آن‌جمله در آذرماه گذشته در کامپیوترهای داخل ایران بدافزاری به نام «ناریلام» کشف شد که هدف آن صدمه زدن به پایگاه‌های داده حسابداری و مالی سازمان‌ها است.
XS
SM
MD
LG