لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۵۸

شکایت رسمی ایالت هاوایی در تلاش برای لغو فرمان مهاجرتی جدید ترامپ


هر شش کشور مشمول این فرمان شامل ایران، سومالی، سودان، لیبی، سوریه و یمن، اکثریت مسلمان دارند.
هر شش کشور مشمول این فرمان شامل ایران، سومالی، سودان، لیبی، سوریه و یمن، اکثریت مسلمان دارند.

دادستانی ایالت هاوایی در آمریکا اعلام کرد که این ایالت به طور رسمی از فرمان مهاجرتی جدید دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور، با امید به تعلیق این قانون اقامه دعوا کرده است.

در اطلاعیه دادستانی هاوایی آمده است که این ایالت، شکایت فدرال خود علیه فرمان اخیر را روز ۹ مارس، پنج‌شنبه، تقدیم دادگاه کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، داگ چین، دادستان هاوایی، یک روز قبل گفته بود که اگرچه فرمان اجرایی جدید رئیس جمهور آمریکا «تغییراتی را با هدف پاسخ دادن به اعتراضات» به خود دیده، اما همچنان اصولا مانند فرمان قبلی است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در هفته جاری فرمان مهاجرتی تازه‌ای صادر کرد که بر اساس آن صدور روادید و ورود شهروندان ایران و پنج کشور دیگر به آمریکا، موقتا برای مدت ۹۰ روز متوقف می‌شود.

هر شش کشور مشمول این فرمان شامل ایران، سومالی، سودان، لیبی، سوریه و یمن، اکثریت مسلمان دارند.

اما در فرمان اجرایی تازه رئیس جمهور آمریکا، برخلاف فرمان صادرشده در روز هشتم بهمن‌ماه شهروندان عراق از این فهرست خارج شده‌اند.

همچنین اتباع این شش کشور که هم اکنون در خاک آمریکا هستند و ویزای معتبر دارند می‌توانند همچنان در این کشور حضور داشته باشند. دارندگان اقامت دائم آمریکا (گرین کارت) یا افرادی که پیشتر ویزای آمریکا را گرفته بودند نیز از قانون جدید مسثتنی شده‌اند.

همچنین در فرمان اجرایی جدید، مهلتی ۱۰ روزه برای اجرای آن در نظر گرفته شده است، در حالی که فرمان اولیه، از شامگاه روزی که صادر شد، به اجرا گذاشته شد.

علیرغم این تغییرات، دادستان هاوایی گفته است: «در ماهیت تغییری رخ نداده است؛ همچنان همان ممنوعیت برای ورود اتباع کشورهای با اکثریت مسلمان (به جز عراق) وجود دارد.»

این در حالی است که مقام‌های دولت آمریکا و حامیان فرمان مهاجرتی اخیر می‌گویند که شهروندان بیش از ۴۰ کشور دیگر مسلمان جهان و مسلمانان ساکن کشورهای دیگر مشمول فرمان مهاجرتی اخیر نیستند، لذا این فرمان را نمی‌توان علیه مسلمانان تعبیر کرد.

XS
SM
MD
LG