علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه طولانی شدن زمان رسیدگی به پرونده سعید طوسی «طبیعی به نظر نمیرسد»، گفته است: «همین طولانی شدن باعث شده که برخی شاکیان به رسانههای بیگانه پناه ببرند و بعد متهم به معاونت در جرم شوند».
آقای مطهری در گفتوگو با خبرگزاری مجلس شورای اسلامی که دوشنبه ۱۰ آبان منتشر شده، افزوده است: «ظاهراً مقامات قضایی رعایت مصلحت خودساخته را کردهاند که مثلاً چون متهم، قاری قرآن است بهتر است به طور جدی پیگیری نشود، که البته این روش اشتباه است و با عدالت اسلامی و علوی سازگار نیست».
نایب رئیس مجلس ایران با طرح این پرسش که «وقتی فردی چنین پروندهای دارد چرا در یک مراسم رسمی کشوری مانند افتتاحیه مجلس دهم از او به عنوان قاری استفاده میشود؟» گفته که با این وضعیت «طبعاً این شائبه پیش میآید که میخواهند شاکیان را بترسانند تا دست از شکایت خود بردارند».
علی مطهری تاکید کرده است که «به نظر میرسد در پرونده آقای طوسی قصوری صورت گرفته که حدود پنج سال معطل مانده است در حالی که میبایست زودتر موجبات تسلی خاطر شاکیان و خانوادههای آنان فراهم میشد، خواه نتیجه رسیدگیها برائت باشد یا اثبات جرم».
سعید طوسی از قاریان مشهور قرآن در ایران است که قرائتهایش در نزد رهبر جمهوری اسلامی و در مراسم حکومتی مانند افتتاحیه مجلس شورای اسلامی، نشاندهنده اهمیت اوست.
این در حالی است که تعدادی از شاگردان او مدعی شدهاند که آقای طوسی در سالهای اخیر به آنها تجاوز یا تعدی جنسی کرده است.
اما گزارشها دلالت بر توقف پیگیری این پرونده دارد و به تازگی سخنگوی دستگاه قضایی نیز اعلام کرده که در شکایت «اعمال منافی عفت» برای او قرار منع تعقیب صادر شده، اما در خصوص «تشویق به فساد» رسیدگی ادامه دارد.
در این زمینه صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، اعمال نفوذ مقامهای قضایی و دفتر رهبری در این پرونده را تکذیب و از رسانهای شدن این پرونده انتقاد کرده است.
ناصر مکارم شیرازی، از مراجع تقلید شیعه در قم، نیز به تازگی در واکنشی تلویحی از آنچه «شایعهسازی و شایعهپراکنی» نامیده و همچنین از گزارشهای رسانههای خارج از ایران درباره این پرونده انتقاد کرده است.
اعتراض این مرجع تقلید شیعه به انتشار گزارشها درباره پرونده سعید طوسی درحالی صورت میگیرد که شاکیان این قاری مشهور اعلام کردهاند که پس از ناامید شدن از پیگیری این پرونده در قوه قضائیه درمدت حدود پنج سال گذشته، اقدام به سخن گفتن درباره آن کردهاند.
در همین حال برخی از قاریان مشهور قرآن از جمله عباس سلیمی و محسن موسویبلده خواستار رسیدگی به این پرونده شدهاند.
مسیح مهاجری، مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی، نیز در سرمقاله روز پنجشنبه این روزنامه با اشاره به پرونده سعید طوسی تأکید کرد «رسیدگی شفاف، سریع و قاطع به اتهامات و اعلام نتیجه و اجرای بدون ملاحظه آن همواره به نفع و موجب تقویت نظام خواهد بود».
او با اشاره به وضعیت شبکههای اجتماعی نوشت که «کسانی که فکر میکنند با پنهانکاری به نظام خدمت میکنند باید بدانند با این کار ضربه بزرگی به نظام و خودشان میزنند».
روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، نیز در سرمقاله روز پنجشنبه خود نوشت که اگر «انحراف» سعید طوسی ثابت شود او «باید مجازات شود» و «درباره او از تبرئه تا اعدام را باید پذیرا باشیم».
این روزنامه از قوه قضائیه خواست که « پاسخگو باشد که چرا پروندهای را از سال ۱۳۸۹ تاکنون به انجام نرسانده است و چرا قبل از دیگران عرصه اجتماع را روشن نکرده است؟»
در این سرمقاله در عین حال اعلام شده که «پرچمداری رسانههای امريكا و انگليس در اين ماجرا ترديدی باقی نمیگذارد كه هجو نظام از مدخل دين، راهبرد آنان است و پيادهنظام آنان نيز هر موضوع راست و دروغی را به مثابه فلشی به سمت نظام نشانه میروند».
در مورد این پرونده دو نفر از شاکیان، در گفتوگو با رادیو فردا اعلام کردهاند که امنیت جانی ندارند.
به گفته این شاکیان سعید طوسی با شکایت خانواده تعدادی از نوجوانان قاری قرآن با اتهامهایی چون «تجاوز جنسی» تحت تعقیب قرار گرفته اما در نهایت با دخالت «علی مقدم، مسئول ارتباطات دفتر رهبر جمهوری اسلامی»، «رئیس قوه قضاییه» و «دادستان تهران» برای او قرار منع تعقیب صادر شده است.
برخی سایتهای خبری گزارش کردهاند که تعداد شاکیان این پرونده بیش از ۱۰ نفر بوده اما برخی شکایت نکرده و گفتهاند که «در دادگاه به عنوان شاهد حضور خواهند یافت».
این قاری مشهور قرآن روز ۲۹ مهر ضمن رد این اتهامها اعلام کرده بود که مخالفان جمهوری اسلامی او را «واسطه هتاکی» به رهبر ایران قرار دادهاند.