لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۰۳

قشقاوی: در عربستان سفیر و دیپلمات نداریم که پیگیر پرونده منا باشد


آقای قشقاوی گفته که «وزارت امور خارجه حسب‌الامر رهبر معظم انقلاب، خود را موظف می‌داند این موضوع را سرسختانه تا آخر پیگیری کند».
آقای قشقاوی گفته که «وزارت امور خارجه حسب‌الامر رهبر معظم انقلاب، خود را موظف می‌داند این موضوع را سرسختانه تا آخر پیگیری کند».

یک روز پس از آن که رئیس جمهور ایران مهاجمان به اماکن دیپلماتیک عربستان سعودی را «نادان و احساساتی» توصیف کرد، معاون وزارت خارجه ایران هم با تاکید بر این مسئله بار دیگر اذعان کرد که به دلیل قطع رابطه با عربستان قادر به پیگیری خواسته هایش در این کشور نیست.

او گفت: «اکنون سفیر و دیپلماتی در عربستان نداریم تا پیگیر خواسته‌های ما و اقامه دعوی درباره فاجعه منا باشد.»

به گزارش روز پنج‌شنبه، ۱۸ شهریور، خبرگزاری ایسنا، حسن قشقاوی، معاون کنسولی و پارلمانی وزارت امور خارجه ایران، خبر داد که سرکنسول ایران در عربستان سعودی «پیش از واقعه سفارت عربستان با ۲۸ وکیل سعودی در ریاض گفتگو کرد و دو تن از آنان وکالت ما را پذیرفتند»، اما حمله به اماکن دیپلماتیک سعودی در ایران «بهانه‌ای دست عربستان داد».

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، هم روز ۱۷ شهریور ضمن حمله شدید به عربستان سعودی در مقابل از این که «تعدادی نادان و احساساتی این بهانه را در اختیار دولت عربستان قرار دادند تا با فرار رو به جلو و نمایش قطع رابطه سیاسی، خودش را از فشارهای سیاسی و حقوقی دولت ایران برهاند» ابراز تاسف کرده بود.

آقای قشقاوی هم روز پنج‌شنبه در سخنان خود گفت که «وزارت امور خارجه حسب‌الامر رهبر معظم انقلاب، خود را موظف می‌داند این موضوع را سرسختانه تا آخر پیگیری کند».

با این حال این مقام وزارت خارجه ایران برای چندین بار در دو ماه گذشته اذعان کرد که ایران به هیچ وجه لوازم پیگیری قانونی این مسئله را ندارد.

در جریان ازدحام در مراسم حج در مهرماه سال ۱۳۹۴ صدها زائر از کشورهای مختلف زیر دست و پا مانده و کشته شدند.

نزدیک به ۵۰۰ زائر ایرانی هم در میان این کشته‌شدگان بودند.

این حادثه خشم شدید حاکمان جمهوری اسلامی را برانگیخت. علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی بارها پس از آن حادثه، با الفاظی تند به حاکمان سعودی حمله کرده و از آن چه «کوتاهی و بی‌کفایتی آل سعود» توصیف کرده، به عنوان «اثبات مجدد بی‌لیاقتی این شجره خبیثه‌ ملعونه در اداره حرمین شریفین» نام برده است.

با وجود حملات تند رهبران جمهوری اسلامی مراسم حج امسال نیز طبق برنامه قبلی در عربستان سعودی برگزار خواهد شد.

در واکنش به سخنان اخیر آقای خامنه‌ای، مفتی اعظم عربستان سعودی گفت که «ایرانی‌ها مسلمان نیستند» و سران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس هم این سخنان را «زشت و زننده» توصیف کرده‌اند.

مدتی پس از حادثه منا، عربستان سعودی یک روحانی شیعه و ده‌ها سنی را که آنها را اعضای داعش و القاعده می‌نامید، اعدام کرد.

اعدام شیخ نمر باقر النمر، روحانی شیعه در عربستان سعودی، باعث شد تا ده‌ها لباس‌شخصی به سفارت و کنسولگری این کشور در ایران حمله کرده و ساختمان آنها را به آتش بکشند.

عربستان سعودی در اعتراض به این حمله، تمام روابط خود با ایران را قطع کرد.

XS
SM
MD
LG