لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۳۰

دولت یمن و حوثی‌ها تشکیل شورا برای جدایی مناطق جنوبی یمن را محکوم کردند


یمن سال‌هاست که صحنه درگیری گروه‌های مختلف است.
یمن سال‌هاست که صحنه درگیری گروه‌های مختلف است.

دولت یمن و شبه نظامیان شیعه مخالف آن در کنار یکدیگر تشکیل یک شورای جدید در مناطق جنوبی این کشور با هدف جداسازی یمن جنوبی از یمن شمالی را محکوم کردند.

به گزارش رویترز، دولت یمن روز جمعه، ۲۲ اردیبهشت، در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که تشکیل شورای جدید «منافع مردم و بافت اجتماعی آینده یمن را هدف گرفته است».

شبه نظامیان شیعه حوثی نیز گفتند که شورای جدید «نقشه‌ای استعماری» توصیف کرده که «وحدت سرزمینی جمهوری یمن» را تهدید می‌کند.

جامعه جهانی دولت تحت ریاست عبد ربه منصور هادی را به عنوان دولت قانونی یمن به رسمیت می‌شناسد، هرچند دولت آقای هادی در سال‌های گذشته کنترل صنعا، پایتخت را به شبه نظامیان حوثی مورد حمایت ایران واگذار کرد.

دولت یمن سپس به عدن در جنوب این کشور رفت، اما تشکیلات جدیدی که اعلام شده هم عدن را به عنوان مرکز خود اعلام کرده است.

در روز پنج‌شنبه، ۲۱ اردیبهشت، عیدروس الزبیدی، فرماندار سابق عدن، از تشکیل شورایی با هدف برپایی «رهبری سیاسی و ملی» در «جنوب یمن» و تحت ریاست خود خبر داد.

رویترز در گزارش خود آورده که تشکیل چنین شورایی، وضعیت را در کشور بحران‌زده یمن بیش از پیش وخیم خواهد کرد.

ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی که در حمایت از دولت یمن با شبه نظامیان شیعه حوثی می‌جنگد، هنوز درباره شورای جدید موضع‌گیری نکرده است.

خبرگزاری فرانسه در گزارش خود آورده که شورای خودخوانده جدید ۲۶ عضو دارد که استانداران استان‌های جنوبی یمن و دو وزیر دولت، از اعضای آن هستند.

یمن جنوبی تا سال ۱۹۹۰ دولتی مستقل بود تا این که در آن سال با یمن شمالی متحد شد و کشور یمن به وجود آمد. اما چهار سال بعد جنبشی مسلحانه علیه مناطق شمالی به راه انداخت که سرکوب شد.

یمن سال‌هاست که صحنه درگیری گروه‌های مختلف است؛ از شبه نظامیان شیعه حوثی که حمایت جمهوری اسلامی و نیروهای وفادار به علی عبدالله صالح، رئیس جمهور اسبق این کشور را با خود دارند تا گروه‌هایی مانند القاعده، قبایل محلی، نیروهای وفادار به عبدربه منصور هادی و ائتلاف بین‌المللی به رهبری عربستان سعودی.

در روز جمعه همچنین سازمان بین‌‌المللی مهاجران زیر نظر سازمان ملل متحد هشدار داد که هرگونه حمله به بندر حدیده در یمن می‌تواند به آوارگی ۴۰۰ هزار نفر بینجامد.

بندر حدیده در غرب یمن، در ساحل دریای سرخ و در نزدیکی تنگه استراتژیک باب المندب قرار دارد.

کنترل این بندر در دست شبه نظامیان شیعه حوثی است.

XS
SM
MD
LG