لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۵۶

«چاپگر آمریکایی در ایران؛ نقض تحریم اقتصادی»


«هیولت پکارد» از مهمترین شرکت های کامپیوتری دنیا محسوب می شود. (عکس: Afp)
«هیولت پکارد» از مهمترین شرکت های کامپیوتری دنیا محسوب می شود. (عکس: Afp)

به گزارش یک نشريه آمريکايی، يکی از مهمترین شرکت های کامپيوتری آمريکايی، با فروش چاپگر(پرينتر) و جوهر چاپ به ايران، تحريم اقتصادی اين کشور توسط آمريکا را زيرپا گذاشته است.


به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، نشريه «بوستون گلوب» روز دوشنبه نوشت: کمپانی «هیولت پکارد»، قراردادی را در سال ۱۹۹۷ (يعنی دو سال بعد از آن که بيل کلينتون، رئيس جمهوری وقت آمريکا، ايران را مورد تحريم اقتصادی قرارداد) با شرکتی به نام «ردينگتون خليج» که مقر آن در کشور امارات است، امضا کرده و از اين طريق تجهيزات خود را به ايران می فروشد.


«هیولت پکارد» از مهمترین شرکت های کامپیوتری دنیا محسوب می شود و از رقیبان شرکت کامپیوتری «دل» است.


بوستون گلوب می نويسد: شواهدی وجود دارد که نشان می دهد کمپانی «هیولت پکارد» می دانسته که در حال دورزدن قوانين آمريکا در اين مورد است. به نوشته اين نشريه به عنوان مثال در سال ۱۹۹۹ مدير عامل بخش خاورميانه کمپانی در آن زمان، در گزارشی تخمين زده است که فروش تجهيزات کمپانی به ايران، ۵۰ درصد افزايش خواهد يافت.


به نوشته آسوشيتدپرس، ديويد شين، سخنگوی کمپانی «هیولت پکارد» روز دوشنبه بی آنکه به توقف فروش پرينترها به ايران، اشاره کند، گفت:« اين کمپانی به طور کامل از قوانين صادرات آمريکا پيروی می کند.»


به نوشته اين نشريه آمريکايی، با کمک کمپانی «ردينگتون» در امارات، پرينترهای هیولت پکارد در ايران به شدت محبوب شده است.


به گزارش بوستون گلوب، نشريات داخلی در ايران در سال ۲۰۰۷، اعلام کردند که پرينترهای آمريکايی «هیولت پکارد»، ۴۱ درصد از بازار اين محصول را در ايران دردست گرفته است.


صادرات آمريکا به ايران طی هفت سال رياست جمهوری جرج بوش، از هشت ميليون دلاردرسال۲۰۰۱ به حدود ۱۴۵ ميليون دلار در سال ۲۰۰۷ رسيده است.

آمريکا در سال های اخير به طور يک جانبه برخی بانک ها و صنايع ايران را مود تحريم قرار داده و متحدانش را به تحريم بيشتر ايران تشويق می کند.


اين در حالی است که بر اساس گزارش گمرک ايران در پاييز سال جاری، حجم صادرات آمريکا به ايران که تهران را متهم به تلاش برای توليد سلاح هسته ای در پوشش برنامه هسته ای خود می کند (ايران همواره اين اتهام را رد می کند و برنامه هسته ای خود را صلح آمير می خواند) و به همين دليل او را مورد تحريم اقتصادی قرار داده است، در شش اول سال، نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹۰ درصد افزايش يافته است.


صادرات آمريکا به ايران طی هفت سال رياست جمهوری جرج بوش، از هشت ميليون دلار در سال ۲۰۰۱ به حدود ۱۴۵ ميليون دلار در سال ۲۰۰۷ رسيده است.


اين مسئله اوايل مهرماه جاری مورد توجه دو نماينده کنگره آمريکا قرار گرفت و آنان از بازرسان کنگره خواسته اند در باره اين مسئله تحقيق کنند.


امارات بزرگترين صادرکننده به ايران


در تازه ترين گزارش گمرک ايران، امارات متحده عربی با صادراتی به ارزش ۸.۲ ميليارد دلار همچنان بزرگترين صادرکننده کالا به ايران است. ارزش کالاهای وارداتی از امارات به ايران نسبت به سال گذشته ۵۸ درصد افزايش يافته است. امارات، صادر کننده بنزين و واسطه صادرات کالاهای ديگر کشورهای جهان به ايران است.


پس از امارات متحده عربی، آلمان بيشترين حجم صادرات به ايران را دارد. ارزش واردات ايران از آلمان نسبت به مدت مشابه سال قبل تا ۲۰ درصد بيشتر شده است.


چين پس از آلمان، سومين صادر کننده بزرگ کالا به ايران است که درماه های گذشته ارزش صادرات خود به ايران را تا ۴۶ درصد افزايش داده است اما از وزن کالاهای وارداتی چين نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۱۷ درصد کاسته شده است.


در ميان اروپايی، سوئيس، بريتانيا، فرانسه و ايتاليا، بزرگترين صادر کنندگان کالا به ايران هستند که از ميان آنان ارزش صادرات بريتانيا و ايتاليا به ترتيب ۲۱ و ۱۸ درصد افزايش يافته است.


XS
SM
MD
LG