لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۲۴

تاکید ظریف: به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم


محمدجواد ظریف
محمدجواد ظریف
محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه ايران، روز جمعه، دهم آبان، در استانبول ترکيه مجددا تاکيد کرد که جمهوری اسلامی «در پی دستيابی به سلاح هسته‌ای نيست».
به گزارش خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی، ايرنا، آقای ظريف «چنين ادعاهايی عليه ايران» را «خطرناک» توصيف کرده است.
وزير امور خارجه ايران در نشست علوم و امور بين‌الملل موسوم به «پاگواش» صحبت می‌کرد.
محمدجواد ظريف روز جمعه همچنين عاری‌سازی جهان از سلاح‌های کشتار جمعی و هسته‌ای را «لازمه امنيت جهانی» توصيف کرده و با تاکيد بر اين که «ايران هرگز از سلاح کشتار جمعی استفاده نکرده»٬ گفت: «سلاح‌های هسته‌ای و کشتار جمعی حتی برای استفاده در دفاع مشروع نيز مشروعيت ندارد. تعاليم اسلامی نيز به ما دستور می‌دهد که از سلاح‌های کشتار جمعی استفاده نکنيم.»
جمهوری اسلامی ايران و قدرت‌های بزرگ جهان سال‌هاست که در حال گفت‌وگو بر سر ابعاد برنامه اتمی جنجال‌برانگيز تهران هستند.

شورای امنيت سازمان ملل متحد و برخی قدرت‌های جهانی در کنار اسرائيل، نگران استفاده ايران از برنامه اتمی‌اش برای ساخت تسليحات هسته‌ای هستند. اتهامی که ايران همواره آن را رد کرده، اما ادامه اختلافات، به وضع تحريم‌هايی گسترده عليه صنايع و درآمدهای نفتی و نظام بانکی ايران منجر شده است.
خبرگزاری رويترز نيز گزارش می‌کند که وزير امور خارجه ايران در سخنان خود در نشست علوم و امور بين‌الملل تاکيد کرده است که حتی اين که دنيا تصور کند ايران به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای است نيز برای امنيت ايران خطرناک است.
آقای ظريف گفت: «اين بايد هدف ما باشد که به دنيا نشان دهيم ما هيچ کاری به سلاح‌های هسته‌ای نداريم، دنبال آنها نيستيم، به آنها نياز نداريم و اعتقاد نداريم که اين سلاح‌ها به درد ما می‌خورند. اما پذيرش دومين هدف شايد برای دوستان غربی ما دشوار باشد. اين که آنها اين را به عنوان هدف خود تعيين کنند که ايران برنامه صلح‌آميز غنی‌سازی اورانيوم داشته باشد.»

همکاری ایران و ترکیه علیه فرقه‌گرایی در سوریه
وزير امور خارجه ايران و همتای ترکيه‌ای او نيز در حاشيه کنفرانس پاگواش با يکديگر گفت‌وگو کردند. اين در حالی است که این دو قدرت منطقه‌ای پس از آغاز بحران در سوريه با هم دچار اختلاف شده‌اند.
ترکيه يکی از مهم‌ترين مخالفان حکومت بشار اسد در سوريه و از اصلی‌ترين حاميان مخالفان دولت سوريه محسوب می‌شود، اما جمهوری اسلامی در کنار روسيه، بزرگ‌ترين متحد رژيم بشار اسد است.
با وجود اين، آن گونه که رويترز گزارش داده، محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه ايران، و احمد داووداغلو، همتای ترک او، در این ديدار از «نگرانی مشترک» خود درباره افزايش ماهيت فرقه‌ای جنگ داخلی در سوريه خبر داده‌اند.
آقای داووداوغلو در کنفرانس خبری مشترک با جواد ظريف گفت: «ما با هم عليه سناريوهايی که به دنبال جنگ فرقه‌ای در سوريه می‌گردند، می‌جنگيم.»
آقای ظريف هم گفته است: «من معتقدم جنگ فرقه‌ای تهديدی بزرگ است که محدود به منطقه باقی نمی‌ماند.»
وزير امور خارجه ايران هشدار داده است: «اگر شعله‌های فرقه‌گرايی در خاور ميانه شدت بگيرند، شما نتايج آن را در خيابان‌های لندن، نيويورک، رم و مادريد خواهيد ديد.»
XS
SM
MD
LG