لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۱۰

روسیه درباره به نتیجه رسیدن مذاکرات پیش از ضرب‌الاجل هسته‌ای امیدوار است


سرگی ریابکوف
سرگی ریابکوف

سرگی ريابکوف، معاون وزارت امور خارجه روسيه و سرپرست تيم مذاکره‌کننده اين کشور در گفت‌وگوهای هسته‌ای با ايران، ابراز اطمينان کرده که در چند روز آينده خبر نزديک شدن مذاکره‌کنندگان به نتيجه منتشر می‌شود.

آقای ريابکوف که در وين به سر می‌برد، جمعه ۲۵ ارديبهشت، گفت که مهم‌ترين هدف روسيه در اين مرحله از مذاکرات، رسيدن به توافقی است که ضامن دستيابی ايران به حقوق هسته‌ايش باشد، نفوذ بين‌المللی روسيه را افزايش دهد و روند رو به رشد همکاری های تهران و مسکو در تمام حوزه‌ها را تضمين کند.

اما پتر توپيچکانوف، کارشناس مرکز کارنگی در مسکو معتقد است که روسيه قصد دارد از آخرين مرحله مذاکرات هسته‌ای برای امتيازگيری استفاده کند: «بنا به اذعان ديپلمات‌ها از آغاز مذاکرات مستقيم بين واشنگتن و تهران، مسکو صرفا نظاره‌گر اين گفت‌وگوها بود. در اصل بزرگترين چيزی که از مسکو انتظار می‌رفت اين بود که سنگ‌اندازی نکند. اکنون که پايان اين مناقشه بسيار نزديک شده روسيه نمی‌خواهد کارت ايران را زمين بگذارد بلکه در پی آن است که از آمريکا باج بگيرد.»

اين در حالی است که گئورگی ميرسکی، تحليلگر سياسی در روسيه می‌گويد که مسکو حل مناقشه هسته‌ای با ايران را به سود خود می‌داند: «بسياری فکر می‌کنند به نفع روسيه است تا ايران و آمريکا دشمنی کنند، به ويژه که روابط ما با واشنگتن چنين وضعی دارد. حتی روزی از يک ديپلمات ارشد در وزارت امور خارجه روسيه شنيدم که ايران طرفدار آمريکا برای ما خطر بيشتری دارد تا ايران هسته‌ای. بسياری نيز نگران‌اند که بازگشت ايران به بازار نفت و گاز ضرر عظيم اقتصادی به روسيه وارد خواهد کرد.»

آقای ميرسکی می‌افزايد: «عده‌ای هم می‌گويند چرا به ايران کمک کرده‌ايم که برنامه اتمی خود را به اين مرحله برساند و اکنون برای محدود کردن اين برنامه تلاش می‌کنيم. خوشبختانه سياست‌مداران ما در اين مسئله کوته‌بينانه عمل نکرده‌اند. با اين توافق قابليت دستيابی ايران به سلاح هسته‌ای برای مدتی طولانی ناممکن خواهد شد و از جنگ عليه ايران نيز جلوگيری می‌شود. دست‌کم به اين دو دليل بايد از اين توافق استقبال کنيم.»

please wait

No media source currently available

0:00 0:04:05 0:00
لینک مستقیم

معاون وزارت امور خارجه روسيه در بخش ديگری از سخنان خود در وين، طرح مصوب کنگره آمريکا برای بررسی توافق هسته‌ای احتمالی با ايران را «غير سازنده و اسفبار» خواند.

سرگی ريابکوف افزود که روسيه و آمريکا درباره نحوه برداشتن تحريم‌ها عليه ايران «ديدگاه‌های متفاوتی» دارند.

به گفته معاون وزارت امور خارجه روسيه، اين شورای امنيت سازمان ملل متحد است که بايد تحريم‌ها عليه ايران را لغو کند و بازگشت تحريم‌ها در صورت پايبند نبودن تهران به تعهداتش نيز بايد مجددا به تصويب شورای امنيت برسد.

از سوی ديگر خبرگزاری ريانووستی نوشته که مسکو و تهران همچنان مشغول بررسی طرح انتقال اورانيوم غنی‌شده ايران به روسيه هستند اما تاکنون توافقی در اين زمينه به دست نيامده است.

ايران، آمريکا، فرانسه، بريتانيا، روسيه، چين و آلمان تا دهم ماه تير فرصت دارند تا چارجوب تفاهمی را که در لوزان بدان رسيده‌اند، نهايی کنند.

اما آقای ريابکوف گفت که دليلی نمی‌بيند مذاکرات حتی تا پيش از آن تاريخ به نتيجه نرسد.

اين در حالی است که عباس عراقچی، معاون وزارت امور خارجه ايران که هم‌اکنون درگير تنظيم متن توافق جامع و نهايی با طرف‌های اروپايی خود است، گفته که نگارش پيش‌نويس متن نهايی توافق هسته‌ای يک يا دو هفته ديگر زمان می‌برد و هنوز اختلافات ميان طرفين بسيار است.

XS
SM
MD
LG