لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۲۸

قطع دو باره گاز در شش استان ايران


افت فشار گاز، يکی از دلايل اصلی قطع گاز در نقاط مختلف ايران عنوان شده است.(عکس تزيينی است)
افت فشار گاز، يکی از دلايل اصلی قطع گاز در نقاط مختلف ايران عنوان شده است.(عکس تزيينی است)

از ايران گزارش می رسد که برخی استان ها و شهرهای ايران همزمان با کاهش شديد دو باره دما همراه با کمبود شديد توليد گاز، مجددا با بحران قطع گاز مواجه شد ه ا ند.


در حالی که شرکت ملی گاز ايران روز چهارشنبه، ۱۷ بهمن، اعلام کرد که موج تازه سرما باعث قطع محدود گاز در چند شهر معدود در استان های خراسان شمالی و مازندران شده است و از شهروندان خواست صرفه جويی کنند، بر اساس گزارش ها، در شهرهای استان های مازندران، خراسان شمالی، سمنان، لرستان، آذربايجان غربی و گلستان گاز قطع شده است.



بدين ترتيب، بار ديگر، شرايط بحرانی ناشی از نبود گاز، شهرهای اين شش استان ايران را در بر گرفته است.


بحران دو باره گاز در ايران به رغم تاکيد مقام های جمهوری اسلامی در حدود ۱۰ روز پيش ، مبنی بر حل مشکل ناشی از قطع گاز بروز کرده است.


خبرگزاری مهر، روز پنجشنبه ۱۸ بهمن، گزارش داد که با قطع مجدد گاز در استان مازندران به علت افت شديد فشار گاز در مناطق مرکزی و شرقی اين استان از عصر روز دوشنبه پنج شهر در آستانه بحران قرار گرفتند.


مدير بحران استان مازندران گفت: « با قطعی گاز در سطح وسيعی از مشترکين مصارف خانگی در پنج شهرستان گلوگاه، بهشهر، نکا، ساری و قائمشهر، شرايط ايجاد شده به يک بحران مجدد تبديل شده است.»


به گفته وی، هم اکنون گاز مصرفی مشترکين کارخانه ها، واحدهای توليدی و ادار ه ها در سطح اين استان کماکان قطع است.


مدير بحران مازندران با بيان اينکه قطعی گاز در يک زمان طولانی در هفته های گذشته در سطح استان مشکلاتی برای مردم ايجاد کرد، افزود: « چنانچه از سوی مسئولان شرکت گاز کشور، تمهيداتی فوری برای رفع اين مشکل با تامين گاز مصرفی مورد نياز در مصارف خانگی که به عنوان کمبود مشهود است اتخاد نشود، صدمات جبران ناپذيری به وجود خواهد آمد.»


از سويی، به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ايرنا، مديرعامل شرکت گاز استان لرستان روز پنجشنبه، ۱۸ بهمن، از قطع بودن گاز شهری برخی نقاط اين استان خبر داد وگفت: « گاز برخی مناطق حاشيه ای استان به ويژه در شهرستان خرم آباد قطع است.»


وی افزود: « به علت سرمای شديد هوا، مصرف گاز در ميان خانوارها، دو برابر شده و همين امر مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده است.»


همچنين ايرنا روز چهارشنبه، ۱۷ بهمن، به نقل از رييس اداره گاز شهر شاهرود در استان سمنان خبر داد که گاز حدود نيمی از مشترکان شاهرودی که با افت فشار مواجه شده بود ، قطع شده است.



بر اساس اين گزارش، به دنبال اين افت فشار، گاز ورزشگاه ها،سالن های ورزشی و اداره ها در شاهرود ازصبح روز چهارشنبه قطع شده است.


گاز شهر شاهرود، روز ششم بهمن ماه دوباره وصل شده بود.


مديرعامل شرکت گاز استان سمنان گفت ه است که گاز ۹۴ واحد صنعتی پر مصرف استان سمنان که از يکشنبه گذشته پس از ۴۰ روز وصل شده بود، مجددا قطع شده است.


از سوی ديگر، رييس اداره گاز شهرستان گنبدکاووس درشرق استان گلستان، به ايرنا گفت: « در پی کاهش مجدد دمای هوا در اين منطقه، فشار گاز در اين شهرستان از صبح امروز مجددا کاهش يافته است و گاز دو درصد از مردم قطع شده است.»


همچنين جريان گاز شهری در شهر سردشت در استان آذربايجان غربی از بامداد روز چهارشنبه، ۱۷ بهمن، به طور ناگهانی افت پيدا کرد و موجب قطعی جريان گاز در ۴۰ درصد از مناطق اين شهر شد.


قطع گاز در شرايطی صورت گرفته است که گاز تقريبا تمامی واحدهای صنعتی و اداره ها در بسياری از مناطق ايران از مدت ها پيش قطع است.


مقام های وزارت نفت دولت محمود احمدی نژاد حدود دو هفته پيش اعلام کرد ه بودند که گاز اين واحدها در پايان بهمن ماه دو باره وصل خواهد شد.


نخستين بحران گاز، روز هشتم دی ماه، پس از قطع گاز صادراتی ترکمنستان به ايران بر سر مسايل مالی و نيز کاهش شديد دمای هوا در ايران به وقوع پيوست.


اين موضوع باعث شد که جريان گاز حدود دو هفته در ۱۸ استان ايران قطع شود و يا فشار آن افت بسياری يابد.



در آن هنگام، گزارش ها ی بسياری از موارد مرگ صدها نفر بر اثر سوختگی و يا گاز گرفتگی به دليل استفاده از وسايل گرمازای غير استاندارد انتشار يافت.


از سوی ديگر، به دليل اختلال شديد در تامين مايحتاج مردم، اعتراضاتی در چند شهر انجام گرفت و در قائم شهر در استان مازنداران، مردم به فرمانداری اين شهر حمله کردند.


در اين ميان، دولت محمود احمدی نژاد با قطع گاز صدها کارخانه بزرگ مانند فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان و نيز اداره های دولتی، جريان گاز را به بخش خانگی اختصاص داد.


اين در حالی ا ست که اين اقدام دولت، به گفته منتقدين و برخی از کارشناسان اقتصادی، ده ها ميليارد ريال خسارت مالی به دنبال خواهد داشت.


طی اين مدت، محمود احمد ی نژاد، رييس جمهوری اسلامی، و غلامحسين الهام، سخنگوی دولت، در دو سخنرانی جداگانه، اعلام کردند که عامل قطع گاز ترکمنستان به ايران و همچنين عامل بحران گاز در ايران، مخالفان دولت بوده اند که در پی مذاکره با دولت ترکمنستان، عشق آباد را به قطع گاز صادراتی خود تشويق کردند.



اما در روزهای اخير، برخی از رسانه های منتقد دولت متن نامه معاون سازمان مديريت به محمود احمدی نژاد در حدود نه ماه قبل را منتشر کردند که وی در آن نامه هشدار داده بود که ايران با مشکل توليد گاز رو به رو است و به همين دليل، درفصل زمستان با مشکل کمبود گاز و قطعی آن مواجه خواهد شد.


XS
SM
MD
LG