لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۰۳

رئیس پلیس فتا از رشد ۶۳ درصدی جرایم اینترنتی خبر داد


از میان ۱۱ هزار کانال تگرام تنها چهار هزار و ۷۰۰ کانال و گروه به ثبت رسمی رسیده‌ است
از میان ۱۱ هزار کانال تگرام تنها چهار هزار و ۷۰۰ کانال و گروه به ثبت رسمی رسیده‌ است

رئیس پلیس فتا، پلیس فضای مجازی ایران، ضمن اعلام تبادل اطلاعاتی با ۱۳۸ کشور خبر داد که جرایم اینترنتی در کشور ۶۳ درصد رشد داشته است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، کمال هادیانفر، رئیس پلیس، روز سه‌شنبه، دهم اسفند، در اولین همایش ملی رویارویی با جرایم سایبری گفت: «جرایمی که جنبه بین المللی دارد با جدیت در فضای بین المللی از سوی پلیس فتا دنبال می شود و پلیس فتا تعامل بسیار خوبی با روسای پلیس فناوری اطلاعات در کشورهای دیگر دارد.»

رئیس پلیس فتا گفت: «مجرمان فضای مجازی در کمترین زمان ممکن می توانند سخت ترین صدمات را وارد کنند و رقم های درشتی را هم برداشت کنند و همچنان ناشناس بمانند.»

آقای هادیانفر در حاشیه اولین همایش رویارویی با جرایم سایبری در جمع خبرنگاران به روزآمدی جرایم و ظهور جرایم نوظهور اشاره کرد و افزود بعضی از قوانین بازدارندگی مناسب را ندارند.

به گفته وی: «ضرورت دارد که قوانین ایران بازنگری شود، چرا که قانون فعلی مربوط به سال ۸۸ است.»

این مقام انتظامی با اشاره به نبودن قانونی در مورد پول مجازی در ایران گفت: «در دنیا ۶۳ نوع پول مجازی وجود دارد که در برخی از کشورها آزاد و در برخی از کشورها ممنوع است.»

به گفته وی، یک نوع از این پول در بازار سیاه کشور تا هزار دلار هم به فروش می‌رود.

رئیس پلیس فتا در مورد ساماندهی شبکه اجتماعی تلگرام هم گفت: کانال‌های بالای پنج‌ هزار عضو باید اطلاعات خود را ثبت می‌کردند که از حدود ۱۱ هزار کانال، چهار هزار کانال اطلاعات خود را ثبت کرده‌اند.

وی هشدار داد در آینده، افرادی که برای ثبت اطلاعات اهتمام نداشته‌اند فراخوان می‌شوند.

پیش از این مرتضی موسویان رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال در وزارت ارشاد جمهوری اسلامی گفته بود که برآورد‌ این وزارتخانه از فعالیت ۱۱ هزار کانال «تلگرام» و شبکه‌های اجتماعی با دست‌کم پنج هزار عضو در کشور حکایت دارد.

خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، روز پنج‌شنبه، ۲۸ بهمن گزارش کرد که از این تعداد٬ تنها چهار هزار و ۷۰۰ کانال و گروه به ثبت رسمی رسیده‌ است.

به گفته آقای موسویان، کانال‌ها و گروه‌های ثبت شده «اجازه تبلیغات دارند» و می‌توانند «با درخواست از وزارتخانه٬ مجوز تاسیس واحد فرهنگی دیجیتال دریافت کنند».

وی همچنین از «معافیت مالیاتی شبکه‌ها و گروه‌های» دارای مجوز خبر داده و گفت که وزارت ارشاد خدماتی همچون «تسهیلات کسب و کار و آموزش رایگان» به آنها ارائه می‌کند.

وزارت ارشاد در خصوص گروه‌ها و شبکه‌های زیر پنج هزار عضو نیز اعلام کرد که از نظر این وزارتخانه منعی وجود ندارد و برای ثبت این کانال‌ها و شبکه‌ها نیز آمادگی وجود دارد.

شبکه اجتماعی تلفن همراه «تلگرام» یکی از پرکاربرترین شبکه‌ها در ایران است و به گفته مقام‌های مسئول میلیون‌ها نفر در کشور از آن استفاده می‌کنند.

در همین حال مقام‌های قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر تلاش‌ بسیاری برای مسدود کردن «تلگرام» کرده‌اند، اما با مخالفت دولت موفق به این کار نشدند.

در روز ۲۹ دی‌ماه امسال رضا صالحی‌ امیری٬ وزیر ارشاد، از بسته شدن بیش از ۱۶۰ هزار «کانال فساد» در فضای مجازی خبر داده بود، کانال‌هایی که به گفته وی فعالیت «الحادی» و «فاسد» داشته‌اند.

از سوی دیگر مقام‌های جمهوری اسلامی به منظور نظارت بیشتر بر فعالیت کاربران فضای مجازی در ایران٬ «بسیج فضای مجازی» با همکاری «۱۸ هزار نفر» تشکیل داده‌اند.

پس از وقایع سال ۱۳۸۸ فرماندهان سپاه پاسداران و سازمان بسیج بارها از قصد خود برای تشکیل قرارگاه‌های مجازی برای مقابله با آن‌چه «جنگ نرم دشمن» می‌نامند، سخن گفته‌اند.

XS
SM
MD
LG