لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۳۸

هشدار به احمدی‌نژاد: «احمدی‌نژاد نباشد، حلقه انحرافی نیست»


روزنامه‌های اعتماد، بهار و آرمان ضمن انتشار عکس، گزارش و یادداشت‌هایی درباره آتش‌سوزی دبستان روستای «شین‌آباد» شهرستان پیرانشهر و سوختگی شدید ۳۷ دانش‌آموز دختر، این حادثه را ناشی از «ضعف مدیریت آموزش و پرورش» توصیف کرده‌اند. روزنامه جام جم از قول رسول خضری نماینده پیرانشهر خواستار استعفای حمیدرضا حاجی بابایی، وزیر آموزش و پرورش، شده است.

روزنامه‌های کیهان و جمهوری اسلامی با انتشار یادداشت‌هایی در شماره شانزدهم آذرماه به محمود احمدی‌نژاد در خصوص «حمایت از حلقه انحرافی دولت» و «امتیازگیری در شرایط حساس» هشدار داده‌اند.

روزنامه‌های همشهری و جام جم از مرگ غلامرضا رفعتی ساجدی، یک تماشاگر فوتبال، بر اثر ازدحام در ورزشگاه عضدی رشت در جریان مسابقه استقلال و داماش خبر داده و پرسیده‌اند که «آمبولانس‌ها کجا بودند؟»

روزنامه خراسان از قول علی باقرزاده، معاون وزیر آموزش و پرورش، گزارش داده است که مشخصات دست‌کم «۱۰۴ هزار کودک بازمانده از تحصیل» در آمارهای این وزارتخانه ثبت شده است.

درخواست برای استعفای وزیر در پی سوختگی شدید ۳۷ دختر دانش‌آموز

روزنامه‌های اعتماد، بهار و آرمان ضمن انتشار عکس، گزارش و یادداشت‌هایی درباره آتش‌سوزی دبستان روستای «شین‌آباد» شهرستان پیرانشهر و سوختگی شدید ۳۷ دانش‌آموز دختر، این حادثه را ناشی از «ضعف مدیریت آموزش و پرورش» توصیف کرده‌اند. روزنامه جام جم از قول رسول خضری نماینده پیرانشهر خواستار استعفای حمیدرضا حاجی بابایی، وزیر آموزش و پرورش، شده است.

روزنامه جام جم در گزارشی با تیتر «آتش بخاری نفتی باز هم دامن دانش‌آموزان را گرفت» نوشته است که «هنوز افکار عمومی خاطره تلخ آتش‌سوزی روستای درودزن استان فارس در روز چهاردهم آذر سال ۸۵ را که در آن هشت‌ دانش‌آموز دختر و پسر در شعله‌های بخاری معیوب کلاس درس سوختند، فراموش نکرده‌اند که روز پانزدهم آذر ۹۱ خبر رسید در روستای «شین‌آباد» شهرستان پیرانشهر شماری از دختران دانش‌آموز «به دلیل انفجار بخاری چکه‌ای مدرسه دچار ‌حادثه شدند».

امین جلالوند در گزارش روزنامه جام جم نوشته است که «در این واقعه که روز چهارشنبه حوالی ساعت ۸ صبح اتفاق افتاد، وقتی بخاری چکه‌ای کلاس چهارم آتش گرفت سرایدار مدرسه به‌ جای آن که دانش‌آموزان را به بیرون کلاس هدایت کند، تلاش کرد که بخاری را به بیرون کلاس منتقل کند، اما به یک‌باره بخاری منفجر می‌شود و همه دانش‌آموزان حاضر در کلاس در میان شعله‌ها گرفتار می‌شوند» و «تا لحظه تنظیم این گزارش نیز حال جسمی ده نفر از مصدومان وخیم اعلام شده است».

این روزنامه از قول محمود قدیری، معاون حفاظت و پیشگیری سازمان آتش‌نشانی، نوشته است که «هیچ بخاری چکه‌ای استاندارد نیست» و پرسیده به‌رغم آن که «کار‌شناسان وسایل گرمایشی بر غیراستاندارد بودن بخاری چکه‌ای اتفاق نظر دارند، چرا باید همچنان بخاری‌های غیراستاندارد مهمان ناخوانده مدارس ایران باشد؟»

جام جم همچنین از قول رسول خضری نماینده پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی نوشته است که مدرسه «انقلاب اسلامی» روستای شین‌آباد در یک منطقه کوهستانی، سرد و محروم واقع شده و مدارس این منطقه حداقل برای شش ماه متوالی به وسایل گرمایشی نیاز دارند، اما به جای بخاری‌های استاندارد، آمده‌اند از یک بخاری نفتی غیراستاندارد استفاده کرده‌اند که آخرش هم دیدیم چگونه با جان و سلامت دانش‌آموزان بازی شد».

نماینده پیرانشهر در مجلس با اشاره به مرگ شماری از دانش‌آموزان در «تصادف اتوبوس راهیان نور» و «قربانی شدن دانش‌آموزان در مدارس مختلف کشور به دلیل نقص سیستم گرمایشی» تاکید کرده است که «حمیدرضا حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش باید به خاطر این سوءمدیریت استعفا بدهد».

روزنامه آرمان نیز خبر داده است که «ﺣﺎﻝ ۸ ﺩﺍﻧﺶ‌ﺁﻣﻮﺯ ﭘﻴﺮﺍﻧﺸﻬﺮﯼ ﻭﺧﻴﻢ ﺍﺳﺖ». زهرا جعفرزاده در گزارش روزنامه آرمان با مروری بر حوادث دانش‌آموزی طی سال جاری نوشته است که از ابتدای سال ۹۱ تا‌کنون «تنها در چهار تصادف و آتش‌سوزی رخ داده در مدارس کشور ۲۶ دانش‌آموز کشته و ۶۳ دانش‌آموز مصدوم شدند».

شیرزاد عبداللهی طی یادداشتی در روزنامه اعتماد با تیتر «آتش در مدرسه» نوشته است که «باز هم آتش‌سوزی در مدرسه، باز هم بخاری چکه‌ای و باز هم دخترکانی که قربانی ضعف مدیریت آموزش و پرورش شدند».

یادداشت‌نویس روزنامه اعتماد با اشاره به این که تنها چند روز پیش از آتش‌سوزی در مدرسه ابتدایی روستای شین‌آباد پیرانشهر دست‌کم «۱۷ دانش‌آموز» یکی از مدارس شهرستان خوی بر اثر گازگرفتگی روانه بیمارستان شده بودند» نوشته است که «اگر مرگ و جرح دانش‌آموزان در سفرهای اردویی و تنبیه بدنی را به این لیست اضافه کنیم به این نتیجه می‌رسیم که محیط مدارس برای دانش‌آموزان چندان امن نیست».

هشدار کیهان و جمهوری اسلامی به احمدی‌نژاد: «احمدی‌نژاد نباشد، حلقه انحرافی نیست»

روزنامه‌های کیهان و جمهوری اسلامی با انتشار یادداشت‌هایی در شماره شانزدهم آذرماه به محمود احمدی‌نژاد در خصوص «حمایت از حلقه انحرافی در دولت» و «امتیازگیری در شرایط حساس» هشدار داده‌اند.

روزنامه کیهان که تحت نظر نماینده علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی منتشر می‌شود در یادداشتی با عنوان «حلقه انحرافی به کار کدام هدف فتنه‌گران می‌آید؟!» به محمود احمدی‌نژاد هشدار داده و نوشته است که «آن چه مردم غیور را درباره انحرافات امثال مشایی به صبوری وامی‌دارد مصالح مهم کشور است».

این روزنامه همچنین نوشته است که «حلقه انحرافی حیات انگلی دارد و اگر احمدی‌نژاد نبود، از این حلقه و رانت‌های کلان اقتصادی که در اختیار دارد نیز خبری نبود» و «از این روی، انتقاد‌ها به آقای احمدی‌نژاد است که چرا حلقه انحرافی را با پیوست‌های آن‌چنانی در کنار خود جای داده است وگرنه مشایی و دار و دسته‌اش عددی نیستند که انتقاد‌ها متوجه آنها باشد».

کیهان در عین حال توصیه‌های علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، را موجب «حفظ حرمت» محمود احمدی‌نژاد توصیف کرده و نوشته است که «رهبر جمهوری اسلامی همواره چه در این دولت و چه در دولت‌های قبلی اصرار داشته‌اند حرمت رؤسای دولت محفوظ بماند، هرچند که گاه خود افراد حرمت قانونی و شرعی جایگاه خود را حفظ نکرده‌اند».

این روزنامه همچنین ایجاد بحران‌های پیاپی از سوی دولت را «حاشیه‌سازی» توصیف کرده و نوشته است که «یکی از کارکردهای حلقه انحرافی حاشیه‌سازی برای غفلت از مصالح مهم کشور است».

حسن خیاطی نیز در یادداشتی با تیتر «خطری که باید با آن مبارزه کرد» در روزنامه جمهوری اسلامی نوشته است که «هنوز چند هفته‌ای از تذکر مهم رهبر انقلاب به مسئولین به‌ویژه مسئولین ارشد نظام و سران قوا مبنی بر این که «نباید اختلاف نظر‌ها را به میان مردم کشاند» نمی‌گذرد که بار دیگر سخنان تند رئیس قوه مجریه فضای سیاسی کشور را جنجالی کرد».

این روزنامه با تاکید بر این که محمود احمدی‌نژاد از «شرایط سیاسی حاکم برای امتیازگیری استفاده» می‌کند نوشته است که «رویکرد اخیر مقامات دولتی در دامن زدن به اختلافات میان قوای سه‌گانه، ریشه انتخاباتی دارد».

روزنامه جمهوری اسلامی هشدار داده است که «بی‌توجهی به تذکر و عتاب رهبری ضایعات جبران‌ناپذیری بر افکار عمومی جامعه می‌گذارد» و نخستین «ضایعه ناشی از این روش این است که بیماری بی‌اعتنایی به قانون و اصول اخلاقی را در میان مردم رواج می‌دهد» و این «خطری است که باید با آن مبارزه کرد».

مرگ یک تماشاگر مسابقه استقلال-داماش؛ آمبولانس‌ها کجا بودند؟

روزنامه‌های همشهری و جام جم از مرگ غلامرضا رفعتی ساجدی، یک تماشاگر فوتبال، بر اثر ازدحام در ورزشگاه عضدی رشت در جریان مسابقه استقلال و داماش خبر داده و پرسیده‌اند که «آمبولانس‌ها کجا بودند؟»

روزنامه همشهری دلیل درگذشت این تماشاگر فوتبال را «حمله قلبی» توصیف کرده، اما از قول عموی غلامرضا رفعتی نوشته است که «او به دلیل پرشدن ورزشگاه از پشت میله‌ها مسابقه را تماشا کرد و پس از پایان بازی در ازدحام خروج تماشاگران از ورزشگاه عضدی تحت فشار قرار گرفته و جان باخته است».

حمید رفعتی برادر غلامرضا رفعتی هم گفته است که «هیچ کس برای کمک به ما پیش‌قدم نشد. خودم را به نگهبانی رساندم اما در آنجا هم هیچ تلاشی برای رساندن آمبولانس نشد».

روزنامه همشهری با اشاره به حضور آمبولانس‌ها در محوطه ورزشگاه عضدی رشت پرسیده است که در هنگام حمله قلبی غلامرضا رفعتی «آمبولانس‌ها کجا بودند؟»

روزنامه جام جم «درگذشت غلامرضا رفعتی، هوادار بیست و یک ساله استقلال» در ورزشگاه عضدی رشت را «خبر ناگوار» توصیف کرده و از مقام‌های مسئول پرسیده است که «برای این علایق و این تماشاگر چه باید کرد؟» و «چه امکانات و تسهیلاتی برای جوانان در سراسر کشور فراهم می‌شود؟»

این روزنامه اشاره کرده است که «یک جوان دچار حمله قلبی شده و به خاطر ازدحام جمعیت در مسیر خروج از ورزشگاه به‌موقع به بیمارستان نرسیده و جان می‌دهد» و نوشته است که «چه کسی باید پاسخ‌گوی خانواده غلامرضا رفعتی» باشد؟

روزنامه جام جم همچنین پرسیده است که «در محیطی که قریب ۱۵ هزار تماشاگر حضور دارند، آیا نباید پیش‌بینی چنین اتفاقاتی شده و اطلاع‌رسانی دقیقی برای مردم صورت گیرد؟» و آیا «پیش‌بینی یک مسیر ویژه برای تردد خودروهای امدادی خیلی کار سختی است؟»

شمار کودکان بازمانده از تحصیل در ایران:‌ ۱۰۴ هزار نفر

روزنامه خراسان از قول علی باقرزاده، معاون وزیر آموزش و پرورش، خبر داده است که مشخصات دست‌کم «۱۰۴ هزار کودک بازمانده از تحصیل» در آمارهای این وزارتخانه ثبت شده است.

علی باقرزاده، معاون وزیر آموزش و پرورش، همچنین گفته است که «بانک اطلاعاتی ۱۰۴ هزار کودک ۶ تا ۹ سال بازمانده از تحصیل ایجاد شد و در اختیار استان‌ها قرارگرفت».

این مقام وزارت آموزش و پرورش درباره دلیل عدم تحصیل ۱۰۴ هزار کودک ۶ تا ۹ ساله در ایران، گفته است که «در اصل ۳۰ قانون اساسی، بحث رایگان بودن آموزش تا پایان دوره عمومی آمده است، اما به معنای اجباری بودن آن نیست».
XS
SM
MD
LG