لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۲۱

افشای یک اختلاس دیگر در دولت نهم،‌ این بار در بنیاد شهید


روزنامه تهران امروز از قول رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از احتمال «سهمیه‌بندی کالاهای اساسی» در جریان اجرای «طرح جدید ارز» خبر داده است.

روزنامه‌های اعتماد، رسالت و آرمان در شماره بیست و یکم مردادماه اظهارات اصولگرایان درباره «حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده ریاست جمهوری» را منتشر کرده‌اند. اعتماد از قول امیر محبیان نوشته است که «حضور در انتخابات، حق اصلاح‌طلبان است، نه لطف به آنها»، اما روزنامه آرمان از قول محمدعلی پورمختار رئیس کمیسیون اصل نود مجلس نوشته است که «انتخابات فقط میان جریان اصولگرایی خواهد بود».

روزنامه خراسان در شماره شنبه خود گزارش داده است که یک مقام قضایی ضمن رد اظهارات مسعود زریبافان معاون احمدی‌نژاد و رئیس بنیاد شهید اعلام کرده است که «مبلغ این اختلاس ۱۵ میلیارد تومان» و متهم آن هم یکی از مدیران بنیاد شهید است که «همزمان دو پست کلیدی» بر عهده داشته است.

سفیر ایران در سوریه طی گفت‌و‌گویی با روزنامه جام جم خبر داده است که پس از ربوده شدن ۴۸ ایرانی در دمشق، اغلب ایرانیان مقیم سوریه طی روزهای اخیر با سه هواپیما به تهران منتقل شده‌اند، و شماری دیگر به لبنان منتقل شده‌اند.

احتمال اجرای دوباره «سهمیه‌بندی کالاهای اساسی»

روزنامه تهران امروز از «طرح‌ جدید برای ارز» و احتمال «سهمیه‌بندی کالاهای اساسی» خبر داده است.

این روزنامه از قول ارسلان فتحی‌پور رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نوشته است که «افزایش نرخ ارز مرجع برای اقتصاد کشور تورم‌زاست» و «باید کالاهای اساسی را با دلار ۱۲۲۶ تومان به کشور وارد و طی یک نظام سهمیه‌بندی بین مردم توزیع کنیم».

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در واکنش به اظهارات رئیس کل بانک مرکزی درباره افزایش قیمت ارز دولتی تاکید کرده است که «برای کالاهای اساسی مثلا دارو، مواد غذایی باید ارز مرجع ۱۲۲۶ تومان شود و این کالا‌ها هم به‌ صورت سهیمه‌ای در بین مردم توزیع شود».

روزنامه تهران امروز نوشته است که «واکنش منفی بازار به تصمیم دولت برای افزایش نرخ ارز در کنار برخی نوسانات قیمتی که طی یکی، دو ماه اخیر در بازار مواد غذایی دیده شد» منجر به افزایش گمانه‌زنی‌ها درباره قیمت و مدیریت ارز شده و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز به همین دلیل «بر انجام‌ تغییر در نظام تخصیص ارزی کشور» تاکید دارد.

ارسلان فتحی‌پور به روزنامه تهران امروز گفته است که «تصمیم دولت برای ایجاد بورس ارز قابل انتقاد است» و «راه‌اندازی چنین بازاری به نابسامانی و نهایتا تورم در اقتصاد کشور منجر می‌شود».

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از آشکار شدن مشکلات ارزی نیز خبر داده و گفته است که «شرایط اقتصاد روز کشور بیانگر آن است که نشانه‌ای از مشکل در تامین ارز دیده می‌شود وهر روز شاهد بی‌ثباتی و نوسانات هستیم».

«لزوم حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات برای ایجاد وحدت در اصولگرایان»

روزنامه‌های اعتماد، رسالت و آرمان در شماره بیست و یکم مردادماه اظهارات اصولگرایان درباره «حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده ریاست جمهوری» را منتشر کرده‌اند. اعتماد از قول امیر محبیان نوشته است که «حضور در انتخابات، حق اصلاح‌طلبان است، نه لطف به آنها».

امیر محبیان، عضو شورای سردبیری روزنامه رسالت و مدیر عامل خبرگزاری آریا، طی گفت‌و‌گویی با روزنامه اعتماد گفته است که «روش اصولگرایان در ایجاد یک رقیب فرضی و تقویت آن در انتخابات مجلس نهم نتوانست چندان کارآمد باشد که این مسئله نشان‌دهنده ضرورت حضور موثر و پررنگ اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده است».

به نوشته این روزنامه، محبیان «در شمار اصولگرایانی قرار دارد که حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات را لازمه به وحدت رسیدن اصولگرایان می‌داند» و تاکید کرده است که «در حال حاضر دست‌کم می‌توان سه جریان اصولگرایی» را در مجلس مشاهده کرد و «هر چقدر ما به انتخابات ریاست ‌جمهوری یا هر موضوع چالشی دیگر نزدیک‌تر شویم» نمود این جریان‌ها و تفاوت دیدگاه‌های‌شان با جریان‌های اصولگرایی بیشتر خواهد شد.

امیر محبیان با اشاره به این که «وحدت بین اصولگرایان برای انتخابات ریاست‌ جمهوری یا باید در یک فرد تجلی پیدا کند یا در یک ساز و کار این فرآیند انجام شود»، اضافه کرده است که اما اکنون افراد مختلفی از جناح اصولگرا خود را برای کاندیداتوری در انتخابات آینده ریاست جمهوری آماده می‌کنند، و همچنین «ساز و کار وحدت معمولا در برابر یک رقیب جدی برای یک جریان سیاسی شکل خواهد گرفت».

این چهره سیاسی و رسانه‌ای نزدیک به جناح حاکم همچنین گفته است که «همان‌طور که می‌دانید، به صورت سنتی اصولگرایان در مقابل جریان اصلاح‌طلب توانسته‌اند ساز و کار جدی تشکیل دهند، پس لازمه وحدت میان اصولگرایان حضور اصلاح‌طلبان است» و «اگر جریان اصلاح‌طلب به صورت فعال در صحنه حضور پیدا کند و حتی فرا‌تر از حضور، نوعی تهدید برای جریان اصولگرا محسوب شود، اصولگرایان ساز و کار قوی‌تری برای ایجاد وحدت در میان گروه‌های خودشان خواهند داشت».

روزنامه اعتماد همچنین از قول محبیان نوشته است که «اصلاح‌طلبان در جلب اعتماد نظام بکوشند» و «به طور مشخص تلاش‌هایی را از جانب آقای خاتمی می‌بینیم که به نظرم بسیار هم ارزشمند و نشان‌دهنده عقلانیت ایشان است اما فکر می‌کنم جناب آقای خاتمی باید صریح‌تر مواضع خودشان را در برابر تندروی‌ها و قانون‌ستیزی‌ها بیان کنند و نگران ناراحتی بعضی افراد درون جبهه اصلاحات نباشند».

روزنامه رسالت، وابسته به جناح حاکم، نیز در تیتر یک شماره شنبه از قول حبیب‌الله عسکراولادی نوشته است که «بعد از احمدی‌نژاد رئیس جمهور‌شدن کار مشکلی است، چرا که هر کسی از این پس می‌خواهد رئیس جمهور باشد باید به شرایط مسلط باشد و میزان رای بالایی داشته باشد».

این روزنامه از قول عسکراولادی عضور ارشد موتلفه اسلامی و «دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری» نوشته است که «کسی که می‌خواهد کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شود باید گفتمان و تیم خود را به مردم معرفی کند تا مردم در انتخابات به گفتمان و برنامه‌های آنها رأی دهند».

مصطفی ایزدی اما طی یادداشتی با تیتر «شرط‌هایی برای اصولگرایان» در روزنامه اعتماد با اشاره به این که «شرایط اقتصادی موجود کشور زاییده برنامه‌های غیرکار‌شناسانه، عجولانه و بعضا احساساتی» اصولگرایان است، نوشته است که «رقابت آتی اصولگرایان برای رسیدن به کرسی ریاست جمهوری مستلزم این است که در پیشگاه خدا و مردم توبه و از آحاد جامعه عذرخواهی کنند و نیز به راه راست و درستی که جبران مافات کند، بازگردند» و «این اولین شرط مردم برای مدعیان اصولگرایی به‌ گاه انتخابات است».

نویسنده یادداشت روزنامه اعتماد همچنین یادآوری کرده است که در جریان نادیده گرفتن آراء طرفداران اصلاحات در سال ۸۸ «تمام اصولگرایان از سنتی و مدرن و منتقد و انحرافی و پیر و جوان و زن و مرد و پرحرف و کم‌حرف و نماینده و دولتمرد، مشترکا ایفای نقش کردند»، و این اصولگرایان بودند که «تهمت زدن، بی‌آبرو کردن، افترا بستن، نسبت‌های ناروا دادن در حوزه سیاسی و فرهنگی» را رواج دادند تا آنجا که «تندروی قطار تهمت و افترا و نارواگویی در حق دیگران باعث شد» حتی «جمعی از یاران خودشان نیز از آن بیرون افتاده و زیر چرخ‌های قطار له شدند».

مصطفی ایزدی تاکید کرده است که اکنون «جناح راست از تندرو تا معتدل برای برون‌رفت از ناامیدی و یأس و رسیدن به نقطه معقول و منطقی باید از رفتار‌ها و برخوردهایی که با منتقدان و مخالفان و رقیبان خود داشته‌اند، توبه و استغفار کنند و از متدینان و متعهدانی که مورد هتک حرمت قرار داده‌اند عاجزانه عذرخواهی کنند» و «این شرط دوم و مهمی است که جامعه برای پذیرش واقعی محافظه‌کاران در نظر گرفته است».

یادداشت‌نویس روزنامه اعتماد تاکید کرده است که «شرط‌های دیگری» هم برای اصولگرایان وجود دارد اما هم اکنون چون «ماه مبارک رمضان بهترین هنگام برای توبه و عذرخواهی است»، سران جناح حاکم «فرصت را از دست ندهند و دل‌شان را از زنگارهای قدرت‌طلبی و برتری‌جویی پاک کنند».

روزنامه آرمان اما گزارش داده که «اصولگرایان در تدارک انتخاباتی تک‌قطبی» هستند.» این روزنامه از قول محمدعلی پورمختار رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی نوشته است که «انتخابات فقط میان جریان اصولگرایی خواهد بود».

واکنش‌های قضایی و دولتی به اختلاس ۱۵ میلیارد تومانی یکی از مدیران بنیاد شهید

روزنامه خراسان در شماره شنبه گزارشی درباره «واکنش مقام‌های قضایی و دولتی به اختلاس یکی از مدیران بنیاد شهید» منتشر کرده است.

«یک مقام رسیدگی‌کننده به پرونده اختلاس در بنیاد شهید» در واکنش به اظهارات مسعود زریبافان معاون احمدی‌نژاد و رئیس بنیاد شهید درباره مبلغ این اختلاس، در گفت‌و‌گو با روزنامه خراسان «مبلغ ۱۵ میلیارد تومان اختلاس» را تائید کرده، و به روزنامه خراسان گفته است که «بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد متهم در دو مورد اقدام به اختلاس ۹ میلیارد و ۶ میلیارد تومانی کرده است، هرچند مبلغ ۹ میلیارد تومان در‌‌ همان مراحل اولیه به حساب بنیاد برگشته است»، اما «این مورد نیز از جمله اتهامات این مقام سابق بنیاد شهید است به طور قطع در پرونده وی مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت».

این مقام قضائی که روزنامه خراسان اسم او را منتشر نکرده در عین حال به «خانواده‌های شهدا و ایثارگران اطمینان داده که همه املاک متهم توقیف شده و حتی یک ریال هم از بیت‌المال هدر نرفته است».

مسعود زریبافان معاون احمدی‌نژاد و «رئیس بنیاد شهید» پس از افشای اختلاس ۱۵ میلیارد تومانی «یکی از مدیران ارشد بنیاد شهید» با این ادعا که «رقم واقعی ۱۵ میلیارد نبوده بلکه حدود ۶ میلیارد تومان بوده است» گفته بود که «در این موضوع متخلف تنها یک فرد بوده که از موقعیت شغلی خود سوء استفاده کرده بود» و «ما در کشف اختلاس با قوه قضائیه کمک کرده‌ایم».

روزنامه خراسان همچنین نوشته است که «مدیرکل روابط عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره رقم اصلی این فساد مالی» گفته است که «ما مجوز اعلام رقم دقیق فساد مالی رخ داده در بنیاد شهید را نداریم و سازمان بازرسی تنها مرجعی است که می‌تواند رقم دقیق این فساد مالی را اعلام کند».

به نوشته این روزنامه، «مدیرکل روابط عمومی بنیاد شهید» همچنین گفته است که «آن چه در بنیاد رخ داده است اختلاس نیست و در واقع یک تبانی با بیمه طرف حساب بوده است» و «این موضوع در دولت نهم (دولت اول احمدی‌نژاد) اتفاق افتاد که با بررسی اعتراضات بیمه، این فساد مالی آشکار شد».

روزنامه خراسان درباره جزئیات تازه از اختلاس در بنیاد شهید نوشته است که «اولین سرنخ‌ها در خصوص این اختلاس دو سال قبل کشف شد» و «یکی از مقامات بنیاد که به دلیل سوابق دو پست کلیدی در اختیار داشت، مبالغ میلیاردی را به صورت غیرقانونی در حساب‌های مالی بنیاد شهید جابه جا کرده» و از «پرداخت حق بیمه عمر افراد تحت پوشش برای اجرای نقشه پیچیده‌اش استفاده کرده بود».

این روزنامه از انتشار اسم کامل مدیر ارشدی که در بنیاد شهید ۱۵ میلیارد تومان اختلاس کرده خودداری کرده و از او با اسم اختصاری «ر» نام برده و نوشته است که «متهم در جریان این فساد مالی، چندین باب ویلا در تهران و کرج خریده و برخی از آنها را نیز به نام همسرش زده است» که این املاک هم اکنون توقیف شده‌اند.

انتقال ایرانیان مقیم سوریه با سه هواپیما به تهران

سفیر ایران در سوریه طی گفت‌و‌گویی با روزنامه جام جم خبر داده است که پس از ربوده شدن ۴۸ ایرانی در دمشق، اغلب ایرانیان مقیم سوریه طی روزهای اخیر با سه هواپیما به تهران منتقل شده‌اند.

محمدرضا رئوف شیبانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه، به این روزنامه گفته است که «تاکنون خانواده‌هایی که به دلیل بحران در معرض مشکلاتی قرار گرفته‌اند از سوی بخش کنسولی سفارت مساعدت شده و افرادی که تمایل به سفر به خارج از سوریه را داشتند با کمک و مساعدت سفارت و حمایت‌های وزیر محترم امور خارجه عمل کردیم» و در روزهای اخیر «موفق شدیم برخی از آنها را با سه فروند هواپیما به ایران منتقل کنیم».

به گفته محمدرضا رئوف شیبانی، «بخش دیگری از ایرانیان مقیم سوریه» نیز که «تمایل به سفر به لبنان داشتند نیز هماهنگ و امکانات اولیه در اختیار آنها قرار داده ‌شده است».

وی همچنین گفته است که «تا قبل از حادثه اخیر که منجر به ربایش تعدادی از اتباع و زائران ایرانی در منطقه ریف دمشق شد، ما سه راننده کامیون و دو مهندس ایرانی را همچنان در بند گروگانگیران داشتیم».

روزنامه جام جم با اشاره به این که «بیش از یک سال است که سوریه درگیر تحولاتی شده که آینده نامعلومی را برای این کشور رقم زده است» نوشته است که «نام سوریه در حال حاضر تقابلی را تداعی می‌کند که در جامعه بین‌المللی ایجاد شده و در یک سو کشورهایی چون آمریکا، ترکیه، عربستان و قطر قرار دارند و در سمت دیگر کشورهایی چون روسیه، چین و ایران» است و همین مسائل سبب شده تا «در حال حاضر نام سوریه، مسائل زیاد دیگری» را تداعی کند، از جمله «کشته شدن مردم بی‌گناه در درگیری‌هایی که به این کشور تحمیل شده است».

این روزنامه با اشاره به این که «محمدرضا رئوف شیبانی، سفیر فعلی کشورمان در سوریه، دیپلماتی است که در زمان جنگ‌های ۲۲ روزه و ۳۳ روزه نیز سفیر ایران در لبنان بود و او را می‌توان مرد شرایط حساس دانست» از قول وی نوشته است که «جهان باید تحولات دامنه‌دار و طولانی را در سوریه تجربه کند که این طولانی شدن قطعا دامان عوامل اصلی بحران در این کشور را بیش از دیگران خواهد گرفت و منطقه را وارد گذرگاهی نامعلوم خواهد کرد».

سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه همچنین گفته است که «چنان چه ایران و سوریه را به عنوان ارکان اصلی محور مقاومت قبول داشته باشیم، طبیعی است تعرض به هر یک از این ارکان به منزله هجوم علیه رکن دیگر است» و «این ‌که سقوط بشار مقدمه‌ای برای وارد آوردن فشارهای بیشتر به جمهوری اسلامی ایران خواهد بود، در مقام تحلیل، مسئله قابل قبولی است، ولی این ‌که غرب و نظام سلطه توان رویارویی را خواهند داشت مسئله دیگری است»، اما «باید دید که آیا نظام سلطه قادر به خروج از باتلاق سوریه خواهد بود یا خیر؟»
XS
SM
MD
LG