لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۵۵

«اخذ آخرین دفاعیات سعید مرتضوی» و «پرونده محمدجواد لاریجانی»


روزنامه‌های خراسان، مردمسالاری و شرق در شماره چهارشنبه اظهارات رئیس قوه قضاییه درباره «بازداشت و محاکمه چند هزار نفر» در اعتراضات سال ۸۸، «پرونده سعید مرتضوی» در جنایات کهریزک، و اتهام زمین‌خواری محمدجواد لاریجانی را مورد توجه قرار داده‌اند.

روزنامه تهران امروز در شماره پانزدهم شهریور جزئیات بیشتری از درآمد نفتی ایران طی یکصد سال گذشته را منتشر کرده و نوشته است که «نصف پول ۱۰۰ ساله نفت در اختیار احمدی‌نژاد» بوده است.

روزنامه ابتکار خبر داده است که «وزیر کشور از تغییر استانداران» در ماه‌های پایانی عمر دولت «دفاع» کرده و گفته است که اگر «یک ساعت از عمر دولت مانده باشد بازهم تغییر می‌دهیم».

روزنامه اعتماد گزارش داده که حمیدرضا حاجی‌بابایی، وزیر آموزش و پرورش، روز سه‌شنبه از «تغییر کتب درسی تمام مقاطع تحصیلی» خبر داده و گفته است که هدف از این تغییرات «ساخت آموزش و پرورش اسلامی و قرآنی برای دنیا» است.

صادق لاریجانی: «چند هزار نفر» در اعتراضات سال ۸۸ بازداشت و محاکمه شدند

روزنامه‌های خراسان، مردمسالاری و شرق در شماره چهارشنبه اظهارات رئیس قوه قضاییه درباره «بازداشت و محاکمه چند هزار نفر در اعتراضات سال ۸۸»، «پرونده سعید مرتضوی» در جنایات کهریزک، پرونده محمدرضا رحیمی در اختلاس بیمه ایران، و اتهام زمین‌خواری محمدجواد لاریجانی مورد توجه قرار داده‌اند.

روزنامه خراسان گزارش داده است که صادق لاریجانی در سیزدهمین نشست سالانه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌های سراسر کشور در دانشگاه صنعتی شریف، با تاکید بر بازداشت و محاکمه «چند هزار نفر» در اعتراضات سال ۸۸ گفته است که «دستگاه قضایی در بحث فتنه خیلی خوب عمل کرد، چند هزار نفر را یک‌باره به دستگاه قضایی آوردند» و حتی «برخی مسئولان به مقام رهبری نامه نوشتند و گفتند این‌ها را عفو کنید»، اما «دستگاه قضایی خیلی خوب عمل کرد».

این روزنامه از قول رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی نوشته است که «به نظر من آنها هم فرزندان کشور هستند و برخی از این افراد حسب فهم قضات ما متنبه شدند و کتباً نوشتند که اشتباه کردیم، و من فکر می‌کنم نظام جمهوری اسلامی آن ‌قدر قدرت و عطوفت دارد که این‌ها را ببخشد»، اما «عفو هم مربوط به مقام معظم رهبری است».

روزنامه مردمسالاری نیز از قول صادق لاریجانی نوشته است که «دستگاه قضایی در بحث فتنه خیلی خوب عمل کرد چند هزار نفر را یک‌باره به دستگاه قضایی آوردند هیچ‌ کس نمی‌تواند بگوید دستگاه قضایی کاری نکرده است» و حتی «مواردی وجود داشته که یک پرونده‌ خالی به ما داده‌اند و حتی اسم کسی در آن نبوده است، البته صاحب پرونده در خیابان خرابکاری کرده و دستگیر شده است»، و «دستگاه قضایی در رسیدگی به موضوع فتنه ۸۸ کار بزرگی انجام داد».

«اخذ آخرین دفاعیات سعید مرتضوی» و «پرونده محمدجواد لاریجانی»

روزنامه شرق اما در شماره چهارشنبه بخش دیگری از اظهارات رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی درباره پرونده سعید مرتضوی دادستان سابق تهران در «جنایات بازداشتگاه کهریزک» را مورد توجه قرار داده و از قول صادق لاریجانی نوشته است که «بخشی از اتهامات مرتضوی به دادگاه رفته و آخرین دفاعیات گرفته شده و در مورد برخی از اتهامات دیگر ایشان درخواست اعمال ماده ۱۸ کرده است».

علاوه براین روزنامه خراسان گزارش داده است که صادق لاریجانی در مقابل پرسشی از وضعیت فعلی پرونده‌ برادر و معاونش محمدجواد لاریجانی در خصوص «اتهام زمین‌خواری» با اشاره به این که «دستور پیگیری جدی پرونده محمدجواد لاریجانی را داده‌ام»، گفت «نباید فراموش کرد که این موضوع یک بعد سیاسی هم دارد» و ماجرا «مربوط به سال ۷۹ بوده و در زمان ریاست قبلی دستگاه قضایی برای پرونده، منع تعقیب صادر شد و اکنون آن را زنده کرده‌اند» با این حال «اگر زنده بودم و محکومیتی صورت گرفت آن را اجرا می‌کنم».

روزنامه خراسان گزارش داده است که رئیس قوه قضائیه ضمن دفاع از برادر دیگرش، علی لاریجانی رئیس مجلس نهم، گفت که علی لاریجانی را «فردی متدین می‌دانم و در سال‌هایی که اصلاح‌طلبان در کشور شیلنگ می‌انداختند وی سینه‌اش را برای رهبری سپر کرده بود و حالا مطرح می‌شود که از ساکتین فتنه هستند» و «شما می‌دانید که اصلاح‌طلبان با وی در بحث کنفرانس برلین و برنامه چراغ چه کردند، من نمی‌خواهم دفاع شخصی کنم اما حیفم می‌آید که افراد انقلابی و ولایی را این‌ گونه تخریب می‌کنند».

به نوشته این روزنامه، صادق لاریجانی همچنین درباره تخریب خود و برادرانش از سوی نزدیکان محمود احمدی‌نژاد گفت که «در مطلبی من و برادرانم را سه تفنگدار نامیده بودند، البته ما بدمان نمی‌آید تفنگ داشته باشیم»، یا در یکی دیگر از سایت‌های حامی دولت «عنوان شده بود مبنی بر این که ۲۸۵ گوسفند زنده خریداریم و عکسی از مجلس را منتشر کرده بود» که «من آن را کاری رضاخانی می‌دانم».

احمدی‌نژاد با «۵۳۱ میلیارد دلار» درآمد نفتی چه کرد؟

روزنامه تهران امروز در شماره پانزدهم شهریور جزئیات بیشتری از درآمد نفتی ایران طی یکصد سال گذشته را منتشر کرده و نوشته است که «نصف پول ۱۰۰ ساله نفت در اختیار احمدی‌نژاد» بوده است.

به نوشته این روزنامه، در ۱۰۳ سال گذشته «ایران ۱۱۱۶ میلیارد دلار» درآمد نفتی داشته که «۵۳۱ میلیارد دلار» از این درآمد در اختیار دولت احمدی‌نژاد قرار داشته است.

تهران امروز از قول اکبر ترکان معاون پیشین وزارت نفت در دولت احمدی‌نژاد نوشته است که «از دوره حکومت مظفر‌الدین‌شاه تا سال ۱۳۵۲ شمسی درآمد‌های نفتی ایران حدود ۲۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بوده است» و «از سال ۱۳۵۲ شمسی تا زمان پیروزی انقلاب، حجم درآمد نفتی ایران به ۱۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار رسید» و در مجموع در تمام «سال‌های پیش از پیروزی انقلاب نزدیک به ۱۴۰ میلیارد دلار درآمد نفتی نصیب اقتصاد ایران شده است».

به گزارش این روزنامه، اکبر ترکان که مدیریت گروه پژوهشی امور زیربنایی مجمع تشخیص مصلحت نظام را بر عهده دارد همچنین اعلام کرد که «مجموع درآمد‌های نفتی ایران ‌از ابتدای پیروزی انقلاب تا پایان فعالیت دولت هشتم، دولت محمد خاتمی (سال ۱۳۸۴) را حدود ۴۴۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار» بود، اما «مجموع درآمدهای نفتی دولت نهم و دهم (دولت احمدی‌نژاد) بیش از ۵۳۱ میلیارد دلار» بوده است.

اکبر ترکان گفت که «طبق آن چه در قانون اعلام شده، باید درآمدهای نفتی صرف خرید کالاهای سرمایه‌ای شود، اما در سال‌های اخیر بیش از ۸۳ درصد درآمدهای نفتی صرف خرید کالاهای مصرفی و واسطه‌ای شده است» و «سهم کالاهای سرمایه‌ای» فقط در «حدود ۱۷ درصد» بوده است.

روزنامه تهران امروز همچنین طی سرمقاله‌ای با تیتر «پردرآمد‌ترین دولت تاریخ چه کرده است؟» نوشته است که «نیمی از درآمد نفت کشور از ابتدای کشف این طلای سیاه در ایران، نصیب دولت احمدی‌نژاد شده است» و «دولت احمدی‌نژاد که در ظرف زمانی کمتر از هشت سال حدود نیمی از درآمد نفتی کشور در یک قرن گذشته را از آن خود کرده می‌بایست به‌‌ همان مقدار نیز به پیشرفت، توسعه و آبادانی ایران همت می‌کرد»، اما «واقعیت‌های اقتصادی و شرایط سخت معیشتی مردم با این همه درآمد، سازگاری ندارد و آشکارا در تضاد با این درآمد هنگفت است».

جواد سیدپور در سرمقاله تهران امروز تاکید کرده است که «اگر این پول درست هزینه می‌شد، این ملت باید ۸ ساله ره‌ صد ساله می‌رفتند چرا که این طبیعی‌ترین و اساسی‌ترین حق‌شان و هدیه و فدیه خدایی بود».

سرمقاله‌نویس روزنامه تهران امروز نوشته است که «اگر این درآمد هنگفت بر اساس برنامه و در چارچوب‌های مدون عقل‌پذیر و قانونی هزینه می‌شد حتما و قطعا اکنون شاهد ارتقای سطح عمومی زندگی مردم و افزایش رفاه اجتماعی بودیم» و «مدیریت اجرایی کشور از کنترل یک کالای معمولی مثل مرغ عاجز باشد و خلقی را برای دریافت مرغ ارزان بدواند».

این روزنامه تاکید کرده است که وضعیت اقتصادی کشور به روشنی نشان می‌دهد «انحرافی در توزیع ثروت ملی صورت گرفته است و دولتی که اتفاقا داعیه توزیع عادلانه ثروت را دارد برعکس چندان هم عادلانه رفتار نکرده است».

دفاع وزیر کشور از تغییر استانداران

روزنامه ابتکار خبر داده است که «وزیر کشور از تغییر استانداران» در ماه‌های پایانی عمر دولت «دفاع کرده است».

این روزنامه با اشاره به تغییر همزمان استانداران اردبیل، گیلان، کهگیلویه و بویراحمد نوشته است که «تغییر استانداران برخی از مناطق کشور در سال آخر عمر دولت دهم را در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری سال آینده ارزیابی کرده و آن را سبب بی‌ثباتی در مدیریت کشور دانستند»، اما وزیر کشور به این انتقادات واکنش نشان داد و تغییر استانداران را «طبیعی» توصیف کرد.

به نوشته روزنامه ابتکار، مصطفی محمد نجار روز سه‌شنبه در مراسم تودیع و معارفه استانداران سابق و جدید کهگیلویه و بویر‌احمد با دفاع از تغییر استانداران گفت که «یک ساعت از عمر دولت مانده باشد بازهم تغییر می‌دهیم» و «تغییرات، لازم است و به این معنا نیست که در گذشته اشتباه شده و وقتی که دولت تغییرات را انجام می‌دهد یعنی می‌خواهد کاری انجام دهد و برنامه‌ای دارد».

این روزنامه همچنین از قول وزیر کشور نوشته است که «در انتصابات از افراد قوی، متعهد و شایسته و معتقد به برنامه‌های دولت استفاده شود. ما مشورت می‌پذیریم، اما نه مشورت زوری که در کیفیت کار اثر داشته باشد».

«تغییر کتاب‌های درسی با هدف ساخت آموزش و پروش اسلامی برای دنیا»

روزنامه اعتماد نوشته است که حمیدرضا حاجی‌بابایی وزیر آموزش و پرورش روز سه‌شنبه از «تغییر کتب درسی تمام مقاطع تحصیلی» خبر داده است.

به گزارش این روزنامه، وزیر آموزش و پرورش گفت که «تغییر کتب درسی یکی از طرح‌های آموزش و پرورش در راستای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است» و در جریان تغییر محتوایی کتاب‌های درسی از این پس «مطالب کتاب‌های درسی در قالب پنج عنصر علم، ایمان، عمل، اخلاق و تفکر» و «چهار محور ارتباط با خود، ارتباط با خدا، ارتباط با خلقت و ارتباط با خلق نوشته می‌شود».

ابتکار نوشته است که حمیدرضا حاجی‌بابایی به گفته خودش قصد دارد «در تحول بنیادین، آموزش و پرورشی مبتنی بر تفکر و آرای کار‌شناسان و متخصصان دینی و قرآنی برای دنیا بسازد» و به همین دلیل تاکید دارد که «تمام کتب درسی تمام سطوح و پایه‌های تحصیلی آموزش و پرورش بدون استثنا باید تغییر کنند».

این روزنامه یادآوری کرده است که «تغییر در محتوای کتب درسی از سال ۸۸ در دستور کار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفت» و در جریان این تغییرات «حذف پادشاهان از کتب تاریخ مدارس و حذف داستان‌های قدیمی کتاب‌های درسی، حاشیه‌های زیادی را به دنبال داشت»، اما «آموزش و پرورش با وجود همه انتقادات در حال اجرایی کردن اقداماتی همچون تغییر نظام آموزشی به ۳-۳-۶ و حذف پنج‌شنبه‌های مدارس» و «تغییر کتاب‌های درسی» است.
XS
SM
MD
LG