لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۱۹

واکنش‌ها به گفته روحانی درباره احتمال بازگشایی سفارت آمریکا


روزنامه‌های اعتماد و قانون از قول حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی نوشته‌اند: «بازگشایی سفارت آمریکا در تهران غیرممکن نیست.»

ابراهیم اصغرزاده از طراحان حمله و اشغال سفارت آمریکا در سال ۱۳۵۸ به روزنامه اعتماد گفته است: «بازگشایی سفارت آمریکا در تهران آسان ‌نیست و حالا حالاها این قضیه فراز و فرود خواهد داشت.»

صادق زیباکلام نیز در این باره به روزنامه قانون گفته است: «دشمنی با آمریکا بر سر مسائل بنیادی حقیقت ندارد و دشمنی با آمریکا از سوی ایران آغاز شده است.»

پرویز سروری از چهره‌های اصولگرا در واکنش به سخنان اخیر حسن روحانی به روزنامه قانون گفته است: «طرح بازگشایی سفارت آمریکا و عادی شدن روابط ایران و آمریکا زود است.»

روزنامه شرق از بازداشت دو نفر در جریان پیگیری کشته شدن دو کارگر زن در آتش‌سوزی خیابان جمهوری خبر داده است.

همزمان محمد بیات، معاون سابق عملیات سازمان آتش‌نشانی تهران، طی یادداشتی در شرق تاکید کرده است که «ایراد را باید در مدیریت سازمان آتش‌نشانی تهران جست‌وجو کرد و نه در آتش‌نشانان».

روزنامه تهران امروز، نزدیک به محمدباقر قالیباف، در تیتر یک شماره شنبه خود از قول ۶ عضو شورای شهر ۳۱ نفری تهران به دیگر اعضا هشدار داده است که «سیاسی‌کاری درباره حادثه‌ای که در حال بررسی است را پایان دهید».

سعید لیلاز، روزنامه‌نگار و تحلیل‌گر اقصادی، ضمن تاکید بر «غارت سازمان‌یافته» در دولت‌های نهم و دهم، به روزنامه جهان صنعت گفته است که در دولت احمدی‌نژاد «ما تبدیل به فاسدترین کشور به لحاظ مالی در تاریخ خاورمیانه شدیم. چنین موجی از فساد و غارت را در هیچ کشوری به خاطر ندارم».

روزنامه آرمان گزارش داده است که «سریال احضار وزرای دولت روحانی به مجلس ادامه دارد» و درهفته جاری نیز پنج وزیر دولت روحانی باید برای پاسخ‌گویی به نمایندگان اصولگرا در مجلس شورای اسلامی حاضر شوند.

روزنامه شرق نیز ضمیمه‌ای سه صفحه‌ای درباره «رفتار دوگانه مجلس ﺍصولگرﺍ با دولت‌های ﺍحمدی‌نژﺍد و روحانی» منتشر کرده است.

روزنامه اعتماد «روایت سخنگوی پیشین شورای نگهبان از انتخابات ۸۸ و رد صلاحیت های۹۲» را در تیتر یک شماره شنبه خود مورد توجه قرار داده و از قول عباسعلی کدخدایی نوشته است که در انتخابات سال ۹۲ پیش از اعلام رسمی رد صلاحیت «به هاشمی گفتیم انصراف دهد، نپذیرفت».

روزنامه شهروند گزارشی درباره «انتشار فهرست پزشکان مشهور زیرمیزی‌بگیر» منتشر کرده است.

روزنامه رسالت عکس یک خود را به امامی کاشانی امام جمعه موقت تهران اختصاص داده و از قول او نوشته است: «سازمان ملل، پناه اشرار روی زمین شده است.»

واکنش‌ها به سخنان روحانی درباره احتمال بازگشایی سفارت آمریکا در تهران

روزنامه‌های اعتماد و قانون از قول حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی نوشته‌اند: «بازگشایی سفارت آمریکا در تهران غیرممکن نیست.»

روزنامه اعتماد ضمن انتشار گزارشی از حضور حسن روحانی در اجلاس داووس نوشته است: «مهم‌ترین حاشیه این نشست که بر سایر حواشی آن غالب شد شاید سخنان مهم و صریح وی درمصاحبه با تلویزیون ملی سوئیس باشد که از بازگشایی سفارت آمریکا در تهران سخن گفت و غیرممکن نبودن فشردن دست همتای آمریکاییش در یک ملاقات.»

به نوشته این روزنامه، حسن روحانی همچنین گفته است: «اگر هر دو کشور بخواهند و تلاش کنند، تبدیل سه دهه دشمنی میان آمریکا و ایران به دوستی امکان‌پذیر است.»

همزمان ابراهیم اصغرزاده یکی از چهره‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان که در سال ۱۳۵۸ از طراحان حمله و اشغال سفارت آمریکا در تهران بود به روزنامه اعتماد گفته است: «بازگشایی سفارت آمریکا در تهران آسان‌ نیست و حالا حالاها این قضیه فراز و فرود خواهد داشت.»

روزنامه اعتماد همچنین از قول ابراهیم اصغرزاده نوشته است: «هم روحانی و هم اوباما گام‌های خوبی برداشته‌اند که نشان می‌دهد طرفین هم به برداشت مناسبی از منافع ملی خود به ویژه پس از پایان جنگ سرد و فروپاشی شوروی دست یافته‌اند و هم اراده کرده‌اند در مقابل تندروهای داخلی عقب‌نشینی نکنند.»

ابراهیم اصغرزاده در عین حال گفته است که «با وجود مواضع افراطی در هر دو سوی ماجرا سخنان روحانی و اوباما درباره پیشرفت امور نه سیاه است نه سفید، و هر دو در منطقه خاکستری حرکت می‌کنند و این قدم مهمی است که برداشته‌اند، باید طرفین از مطلق‌نگری و بازی صفر و صد دست بردارند».

روزنامه قانون نیز واکنش‌های صادق زیباکلام و پرویز سروری به اظهارات حسن روحانی درباره بازگشایی احتمالی سفارت آمریکا در تهران را منتشر کرده است.

صادق زیباکلام به این روزنامه گفته است: «رئیس جمهوری اسلامی قبل از این که این موضوعات را مطرح کند باید زمینه بحث درباره آن را در بین اصحاب قلم، نخبگان جامعه و اندیشمندان به وجود آورد» چرا که «مسئله بنیادی‌تر که باید مطرح شود دلیل دشمنی ایران و آمریکاست».

این استاد دانشگاه به روزنامه قانون گفته است: «دشمنی با آمریکا بر سر مسائل بنیادی حقیقت ندارد و دشمنی با آمریکا از سوی ایران آغاز شده است.»

صادق زیباکلام همچنین گفته است که «نفوذ چپ مارکسیستی در سال‌های اولیه انقلاب زمینه دشمنی بین ایران و آمریکا را فراهم کرد و تا امروز شاهد این دشمنی‌ها هستیم، اما اکنون که روحانی بازگشایی سفارت و دوستی با آمریکا را مطرح می‌کند در گام نخست باید افکار عمومی را آماده کند و به سوالات مردم جواب دهد که آمریکا دیگر دشمن ایران به شمار نمی‌رود، بلکه این کشور هم یکی از قدرت‌های جهان مانند چین، روسیه و فرانسه است که می‌توانیم در چارچوب منافع ملی با آمریکا هم رابطه داشته باشیم».

به نوشته روزنامه قانون، صادق زیباکلام همچنین با اشاره به مواضع اصولگرایان تندرو و تعیین شرط از سوی اصولگرایان تندرو برای برقراری رابطه با آمریکا تاکید کرده است که «اگر چنین موضوعی صحت داشته باشد عملا صحبت روحانی در حاشیه اجلاس داووس غیر قابل اجراست».

پرویز سروری از چهره‌های اصولگرا در واکنش به سخنان اخیر حسن روحانی به روزنامه قانون گفته است: «طرح بازگشایی سفارت آمریکا و عادی شدن روابط ایران و آمریکا زود است» و «پیش از طرح این مسائل باید پالس‌های تغییر رفتار آمریکایی‌ها را دریافت کنیم».

رئیس پیشین بسیج کارمندان و عضو فعلی شورای شهر تهران با تاکید بر این که «آمریکایی‌ها هیچ تغییری در ادبیات، رفتار و توطئه‌هایشان در قبال ایران نداده‌اند» به روزنامه قانون گفته است: «در ماه‌های اخیر با وجود این که جمهوری اسلامی ایران تلاش داشت با گروه ۱+۵ به توافق برسد، این آمریکایی‌ها بودند که بیشترین فشار را به ما وارد کردند، و از هر فرصتی برای ضربه زدن به منافع جمهوری اسلامی ایران استفاده می‌کنند.»

به نوشته روزنامه قانون، این چهره اصولگرا با تاکید بر این که «سیاستی پشت ورود روحانی به این بحث وجود دارد» گفته است: «شاید رئیس‌ جمهور به دنبال آن است که نشان دهد جمهوری اسلامی ایران با مردم آمریکا خصومتی ندارد و در صورتی که رفتارشان اصلاح شود و گذشته را جبران کنند زمینه‌ها برای عادی شدن روابط بین دو کشور فراهم شود.»

معاون سابق آتش‌نشانی تهران: ایراد از مدیریت آتش‌نشانی تهران است، نه آتش‌نشانان

روزنامه شرق از بازداشت دو نفر در جریان پیگیری کشته شدن دو کارگر زن در آتش‌سوزی خیابان جمهوری خبر داده است. همزمان محمد بیات، معاون سابق عملیات سازمان آتش‌نشانی تهران، طی یادداشتی در این روزنامه تاکید کرده است «ایراد را باید در مدیریت سازمان آتش‌نشانی تهران جست‌وجو کرد و نه در آتش‌نشانان».

به گزارش روزنامه شرق، بازپرس جنایی تهران روز پنج‌شنبه بعد از تحقیق از رئیس ایستگاه یک سازمان آتش‌نشانی تهران و اپراتور نردبانی که در این عملیات به علت نقص در سیستم کامپیوتر کار نکرده بود آنها را بازداشت کرد، و همزمان تیمی از کارشناسان پلیس آگاهی با حضور در کارگاه خیاطی به بررسی محل پرداختند تا احتمال عمدی ‌بودن آتش‌سوزی یا قصور در این ماجرا را بررسی کنند.

روزنامه شرق همچنین خبر داده است که خانواده‌های نسرین فروتنی و آذر حق‌نظری «دو زنی که جان‌شان را در این حادثه از دست دادند با مراجعه به دادسرا اعلام شکایت کردند».

به نوشته این روزنامه، عبدالرضا رحمانی ‌فضلی وزیر کشور نیز اعلام کرده است که «تیم زبده‌ای با حضور در محل حادثه گزارش کاملی را تهیه خواهد کرد تا در آینده از وقوع این حوادث جلوگیری شود و گزارش نهایی ظرف دو هفته آینده تقدیم رئیس ‌جمهوری می‌شود».

این روزنامه با اشاره به این که «از روز یک‌شنبه هفته گذشته انتقادهای زیادی از سازمان آتش‌نشانی مطرح شده است» می‌گوید که رضا خوشزاد، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی تهران، با حضور در یک برنامه تلویزیونی گفت: «نخستین قربانی قبل از آغاز عملیات سقوط کرد و نفر دوم نیز اگر ۱۵ ثانیه دیگر طاقت می‌آورد این حادثه رخ نمی‌داد و باید بررسی شود یکی از افراد جان‌باخته چرا دست به چنین ریسکی زد.»

محمد بیات، معاون سابق عملیات سازمان آتش‌نشانی تهران، اما طی یادداشتی در روزنامه شرق برخلاف مدیرعامل آتش‌نشانی تهران گفته است: «دو زن قربانی مقصر این ماجرا نبودند چرا که فیلم موجود خارج ‌شدن دود شدید از پنجره‌ها را نشان می‌دهد و دود ناشی از اجناس تریکو بسیار سمی است و چندین نوع سم را وارد ریه می‌کند» و به همین دلیل «این افراد در حالت اضطراب نتوانستند تصمیم دیگری بگیرند. در این میان نردبان هم عمل نکرده و این عوامل باعث سقوط آنها شد».

در این یادداشت با تیتر «آتش‌نشانان جان برکف، مدیران کم‌تدبیر»، محمد بیات با تاکید بر این که «آتش‌نشانی، با وجود این که بسیار مجهز است اما کارایی لازم را ندارد» نوشته است که «مشکل اصلی در مدیریت است؛ مدیریتی که به‌ طور دقیق آتش‌نشانی را نمی‌شناسد و در عملیات‌ها حضور نداشته است».

معاون پیشین سازمان آتش‌نشانی تهران همچنین نوشته است: «مجلس هم در این میان مسئول است، در این سال‌ها هیچ قانونی برای آتش‌نشانی تصویب نشده و فقط بر اساس مصوبات شهرداری کارها انجام می‌شود» و علاوه بر این «آتش‌نشانی باید زیر نظر وزارت کشور عمل کند و وزارت کشور هم باید پاسخگو باشد».

یادداشت‌نویس روزنامه شرق ضمن تاکید بر این که «بخش پیشگیری و آموزش آتش‌نشانی به‌ خوبی عمل نمی‌کند» یادآوری کرده است: «زمانی که قرارداد خرید نردبان‌های مورد استفاده در خیابان جمهوری بسته شد، ۲۰ آتش‌نشان برای آموزش استفاده از تجهیزات به آلمان فرستاده شدند اما آنها مدتی بعد ارتقای سمت پیدا کردند و هیچ مسئولی در آتش‌نشانی نپرسید چرا پس از آن افراد، پرسنل دیگر برای استفاده از این نردبان‌ها آموزش ندیدند».

محمد بیات، معاون پیشین سازمان آتش نشانی تهران، همچنین از «خیابان جمهوری، میدان خمینی، بازار و چند نقطه دیگر» تهران به عنوان «نقاط حادثه‌خیز» تهران نام برده، اما نوشته است: «در این مدت هر کس به دفاع از خود پرداخت و آتش‌نشانان جوان را که با فداکاری تمام به آنجا رفته بودند زیر سوال برد. کسی نپرسید این افراد چرا از راه‌پله برای نجات نرفتند؟ کسی نپرسید آموزش‌های لازم به آنها داده شده بود؟ کسی نپرسید فرمانده این عملیات چه کسی بود و به‌ جای همه اینها رئیس ایستگاه را بازداشت کرده‌اند».

احضار دوباره پنج وزیر دولت روحانی به مجلس

روزنامه آرمان گزارش داده است که «سریال احضار وزرای دولت روحانی به مجلس ادامه دارد» و در هفته جاری نیز پنج وزیر دولت روحانی باید برای پاسخ‌گویی به نمایندگان اصولگرا در مجلس شورای اسلامی حاضر شوند.

به نوشته این روزنامه، علی جنتی در قامت وزیر ارشاد، حمید چیت‌چیان به عنوان وزیر نیرو، بیژن نامدار زنگنه در قامت وزیر نفت، علی طیب‌نیا در جایگاه وزیر اقتصاد و همانند چند دوره اخیر محمدجواد ظریف وزیر خارجه در این هفته باید در مجلس حاضر شوند.

روزنامه آرمان همچنین نوشته است: «برخی بر این عقیده‌اند که احضار مکرر وزرا به مجلس سبب می‌شود آنها از اخذ تصمیمات اساسی و موثر خودداری کنند، چرا که واهمه احضار به مجلس و پاسخ به سوالات نمایندگان را دارند.»

این روزنامه با تاکید بر این که «نباید از جمع معدودی غافل ماند که از درخواست‌هایشان برای احضار وزرا به نوعی بوی تسویه حساب سیاسی به مشام می‌خورد» نوشته است که علی لاریجانی رئیس مجلس نهم چند روز قبل درباره سوال‌های مکرر از وزرای دولت حسن روحانی گفت: «من توصیه نمی‌کنم نمایندگان برای هر کاری از وزرا سوال کنند، چرا که می‌توان از ظرفیت‌های دیگر برای اصلاح امور استفاده کرد، اما به هر حال این حق نمایندگان است که از وزرا یا رئیس ‌جمهور سوال کنند و ممکن است راه‌های دیگر به نتیجه نرسیده باشد که نمایندگان مجبور باشند از این ابزار استفاده کنند که اگر این گونه باشد کسی نمی‌تواند مانع کار نمایندگان شود.»

همزمان روزنامه شرق ضمیمه‌ای سه صفحه‌ای درباره «رفتار دوگانه مجلس ﺍصولگرﺍ با دولت‌های ﺍحمدی‌نژﺍد و روحانی» منتشر کرده و از قول محسن غرویان نوشته است: «بسیاری ﺍز نمایندگان فعلی مجلس، همان نمایندگانی هستند که در برﺍبر تخلفات دولت احمدی‌نژاد سکوت و کوتاهی کردند.»

آمنه شیرافکن خبرنگار پارلمانی روزنامه شرق نیز در یادداشتی با تیتر «تفاوت ره ﺍز کجاست تا به کجا»، نوشته است: «تفاوت‌های دوگانه و چندگانه رفتار میان مجلس و دولت، به‌ویژه این ‌روزها که ساحت سیاست ایران بر مدار اعتدال می‌چرخد، بیش از هر زمان دیگری چشم‌نوازی می‌کند.»

یادداشت‌نویس روزنامه شرق با اشاره به «چرخش ادبیات و واکنش مجلس نهم در برابر دولت یازدهم» نوشته است: «مقایسه آن با سکوت و سکون اصولگرایان در مجالس هفتم، هشتم و تا حدودی مجلس نهم در برابر احمدی‌نژاد آدم را به تردید می‌اندازد.»

آمنه شیرافکن نوشته است: «نمایندگانی که یک روز در برابر انواع سفرهای استانی پرهزینه و بی‌حاصل احمدی‌نژاد سکوت کرده بودند و این سفرها را می‌ستودند، حالا یکی، دو روز از نخستین سفر استانی حسن روحانی نگذشته به ‌سادگی آن را سفری "پوپولیستی" خوانده و رئیس ‌جمهوری را به باد نقد می‌گیرند.»

نویسنده روزنامه شرق همچنین «ترس تندروها و افراطیون از حذف در عرصه سیاست» را یکی از دلایل فشار نمایندگان اصولگرا به دولت روحانی توصیف کرده و نوشته است: «واکنش این روزهای مجلس نهم به دولت تدبیر و امید، شاید بیش از هر چیز ریشه در جا ماندن آنها در انتخابات اخیر دارد و چشم‌انداز مبهمی در رقابت‌های سیاسی آینده پیش ‌روی‌شان قرار گرفته است.»
XS
SM
MD
LG