محمدنبی حبیبی، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی، در واکنش به سخنان محمد خاتمی مبنی بر «برانداز نبودن» اصلاحطلبان ایران، از او خواست در یک اظهار نظر یا بیانیه رسمی از معترضان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ «اعلام برائت» کند.
وی همچنین گفت که این اظهارات آقای خاتمی نمیتواند، به گفته او، «لکه ننگ فتنهگری» را از دامان اصلاحطلبان پاک کند.
محمد خاتمی، رئیس جمهور سابق ایران، روز ۲۷ آذر گفته بود که اصلاحطلبان بارها گفتهاند با براندازی و براندازان مخالفند و با وجود نقدهایی که به قانون اساسی دارند در چارچوب این قانون حرکت میکنند.
وی در عین حال رفع حصر از میرحسین موسوی و مهدی کروبی را از «مطالبات جامعه» دانسته بود.
محمدنبی حبیبی روز چهارشنبه، سوم دی، در مصاحبه با خبرگزاری مهر در واکنش به این سخنان آقای خاتمی گفت: «خاتمی به جای آن که در پس پرده صحبت کند باید در یک اظهارنظر رسمی و انتشار بیانیه از فتنهگران اعلام برائت کند.»
وی اضافه کرد: «اما خاتمی و دوستانش تاکنون این کار را انجام ندادند؛ بنابراین این اظهارات نمیتواند لکه ننگ فتنهگری را از دامان اصلاحطلبان پاک کند.»
در ادبيات مقامات جمهوری اسلامی به اعتراضهای بعد از اعلام نتیجه انتخابات رياست جمهوری سال ۸۸ «فتنه» و به ميرحسين موسوی و مهدی کروبی «سران فتنه» گفته میشود.
آقای حبیبی روز ۱۸ شهریور نیز گفته بود که محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین، با اعتراضات به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ یا به گفته او «فتنه» همراهی کرده و اکبر هاشمی رفسنجانی نیز تاکنون در این باره و موضوع تقلب در انتخابات موضع شفاف نگرفته است.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در عین حال گفت که اگر همه اصلاحطلبان را «فتنهگر» بنامیم بیانصافی است.
آقای حبیبی تصریح کرد: «ما هر اصلاحطلبی را فتنهگر نمیدانیم،... اما اصلاحطلبان باید بدانند که کسانی که وارد فتنه شدند بخشی از جریان اصلاحطلبی بودند و لکه ننگ فتنهگری به دامن برخی از اصلاحطلبان وجود دارد.»
همزمان با سخنان مطرح شده درباره برنامهریزی اصلاحطلبان برای شرکت در انتخابات مجلس دهم حمله برخی از چهرههای اصولگرا به اصلاحطلبان و محمد خاتمی افزایش یافته است.
محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس ایران، روز دوشنبه، پنجم آبان، در واکنش به سخنان آقای خاتمی مبنی بر حضور اصلاحطلبان در انتخابات مجلس دهم گفته بود که معترضان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ باید «اقرار و توبه» کنند، در غیر این صورت نمیتوانند در انتخابات شرکت کنند.
پیش از این نیز برخی از نمایندگان مجلس و حامیان آیتالله علی خامنهای خواستار برخورد با آقای خاتمی به دلیل به گفته آنان نقش او در اعتراضات به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ شدهاند.
ده نماینده عضو جبهه پایداری در مجلس ایران در تیرماه گذشته با دادن تذکری کتبی به مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری، خواستار اجرای «حکم ممنوعالتصویر، ممنوعالخروج و ممنوعالبیان بودن» محمد خاتمی توسط قوه قضائیه شده بودند.