لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۱۰

نرگس محمدی «با چند روز تاخیر» در بیمارستان بستری شد


نرگس محمدی (عکس متعلق به سال گذشته)
نرگس محمدی (عکس متعلق به سال گذشته)

وب‌سایت کانون مدافعان حقوق بشر ایران خبر داد که نرگس محمدی، نایب رئیس زندانی این کانون، روز یک‌شنبه، ۱۹ مهر، در پی ابتلا به «تشنج» در زندان اوین و با چند روز تاخیر در اجرای «دستور پزشکان متخصص» به بیمارستان منتقل و بستری شده است.

بر اساس این گزارش، خانم محمدی روز چهاردهم مهرماه در پی «برخورد نامناسب» یکی از مأموران زندان اوین به‎هنگام انتقالش برای تزریق آمپول هپارین، دچار «فشار عصبی» شده و به بهداری زندان اوین منتقل شده است.

به گفته وب‌سایت کانون مدافعان حقوق بشر، وی همچنین روز پانزدهم مهرماه بعد از «تشنج ناشی از فشار عصبی» به بیمارستان امام خمینی منتقل شده و پزشکان متخصص این بیمارستان دستور بستری شدن او را صادر کرده‌اند، اما این دستور اجرا نشده است.

این وب‌سایت با اشاره به نظر پزشکان «متخصص» درباره دو بیماری «آمبولی ریه» و «فلج عضلانی» خانم محمدی نوشت که این بیماری‌ها در فضای زندان و محیط‌های تنش‌زا «تشدید» می‌شود و «می‌توانند جان بیمار را به خطر بیندازند».

در همین حال تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی، گفت که فراهم نکردن شرایط مناسب و همچنین «تعلل» در معالجه همسرش، خطر معلولیت او را افزایش داده و ایجاد شرایط نامناسب مانند «بستن به تخت»، روند درمان او را عقب می‌اندازد.

وی تاکید کرد که شرایط نگهداری خانم محمدی در بیمارستان باید «معقول» باشد تا تحت فشار عصبی قرار نگیرد.

به گفته وب‌سایت کانون مدافعان حقوق بشر، خانم محمدی «به ‌صورت تحت‌الحفظ» در بیمارستان بستری است.

بر اساس گزارش‌ها، نرگس محمدی از سال ۸۹ و پس از نگهداری در سلول‌های انفرادی بند ٢٠٩ دچار بیماری‌های عصبی شده است.

روز هشتم تیرماه، ۶۵۰ تن از فعالان اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و شخصیت‌های دانشگاهی در بیانیه‌ای خواهان آزادی نرگس محمدی از زندان پیش از برگزاری دادگاه وی شدند.

خانم محمدی صبح روز ۱۵ ارديبهشت سال جاری، در حالی در منزل خود بازداشت شد که دو روز پيش از آن دادگاهش در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به تعويق افتاده بود.

نرگس محمدی که برنده جایزه‌های حقوق بشری و دموکراسی‌خواهی «ارنست لانگر» و «دولت و بنیاد تاریخ زنده سوئد» است در سال‌های گذشته چندين بار احضار و بازجويی شده است.

وی سال ۹۰ به اتهام «اجتماع و تبانی عليه امنيت کشور»، «فعاليت تبليغی عليه نظام» و «عضويت در کانون مدافعان حقوق بشر» ابتدا به ۱۱ سال حبس متهم شده بود، اما اين حکم اسفندماه‌‌ همان سال به شش سال حبس کاهش يافت.

خانم محمدی سال ۹۱ برای اجرای حکم زندانش به زندان اوين و سپس به زندان زنجان منتقل شد، اما به دليل بيماری در مردادماه ۹۱ با قرار وثيقه ۶۰۰ ميليون تومانی آزاد شده بود.

XS
SM
MD
LG