لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۴۰

پس از لغو تحریم‌ها، اولین محموله نفت ایران به سمت حوزه بالتیک به راه افتاد


بر اساس منابع تجاری و آمارهای کشتیرانی یک نفتکش غول‌پیکر حامل نفت ایران روز ۲۷ ژوئن، پنج روز پیش، به سمت بندر گدانسک در لهستان به راه افتاده است. این نخستین محموله ایران برای این بخش از حوزه بالتیک پس از لغو تحریم‌ها است.

خبرگزاری رویترز روز جمعه، ۱۱ تیرماه، گزارش داد که هنوز مشخص نیست آیا خریدار این محموله نفتی شرکت «پی ک ان اورلن» یا شرکت «گروپا لوتوس» لهستان است، یا این که این محموله در لهستان خواهد ماند و از گدانسک با خط لوله به آلمان منتقل خواهد شد.

ایران در حال بازپس‌گیری سهم خود از بازار نفت بعد از برداشته شدن تحریم‌های بین‌المللی است.

بدون در نظرگرفتن مقصد نهایی، این نخستین محموله نفتی ایران است که از زمان برداشته شدن تحریم‌ها در ماه ژانویه به این منطقه از دریای بالتیک می‌رسد و این موضوع رقابت بین ایران با روسیه و عربستان سعودی را در بازار نفت شدت خواهد داد.

گزارش‌های رسیده به رویترز حاکی از آن است که نفتکش غول‌پیکر آتلانتاس حامل دو میلیون بشکه نفت خام روز ۲۷ ژوئن از بندر صادرات نفت خارگ به مقصد بندر گدانسک در لهستان حرکت کرده است.

به گفته منابع آگاه، نفتکش‌های غول‌پیکر نمی‌توانند در گدانسک پهلوگیری کنند، اما نفت آنها را می‌توان به وسیله کشتی‌های کوچک‌تر در این بندر تخلیه کرد.

پالایشگاه‌های لهستانی که تقریبا به طور کامل به نفت روسیه وابسته‌اند از رقابت بین تولیدکنندگان و قیمت پایین نفت بهره برده و در حال مذاکره برای یافتن جایگزینی برای نفت روسیه هستند.

سال گذشته، شرکت لوتوس شروع به خرید نفت از عربستان کرد، و مسکو در واکنش این کار را یک چالش بزرگ خواند.

«پی ک ان اورلن» دیگر پالایشگاه لهستان نیز اخیرا قراردادی با شرکت نفتی آرامکو عربستان امضا کرده است که نخستین قرارداد بلندمدت خرید نفت از تولیدکننده‌ای در حوزه خلیج فارس محسوب می‌شود.

رویترز می‌نویسد که هر دو شرکت لهستانی علاقه‌مند به داشتن نفت ایران در پالایشگاه‌های خود هستند.

در حالی که عربستان سعودی در تلاش برای اضافه کردن مشتریان جدید به لیست خریداران نفتی‌ خود است، ایران نیز سعی در به دست آوردن مشتریان پیشین و یافتن خریداران جدید دارد.

در ماه ژوئن، شرکت نفتی هلندی-بریتانیایی رویال داچ شل خرید نفت از ایران را از سر گرفت.

تنش‌ها بین ایران و عربستان تلاش‌های اوپک برای یافتن راهی به منظور بالا بردن قیمت نفت را بی‌نتیجه کرده است.

تا پیش از اعمال تحریم‌ها، ایران روزانه حدود ۲.۲ میلیون بشکه نفت صادر می‌کرد. پیش‌بینی می‌شود صادرات نفت ایران در ماه ژوییه به حدود ۲.۱ میلیون بشکه در روز برسد که نسبت به صادرات در همین ماه در سال گذشته ۷۰ درصد افزایش خواهد یافت.

XS
SM
MD
LG