لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۱۴

سخنگوی دولت: قوه قضائیه مستقل با دیگران نیز مانند برادر رئیس جمهور برخورد خواهد کرد


یک روز پس از پایان بازداشت برادر حسن روحانی، سخنگوی دولت با تکیه بر این که دولت انتظار «قضاوت عادلانه» را دارد،‌ در اشاره مستقیم به روسای دو قوه دیگر گفت که با همه باید مانند برادر رئیس جمهور «برخورد» شود.

سخنگوی قوه‌ قضائیه روز یک‌شنبه، ۲۵ تیرماه، از بازداشت حسین فریدون، برادر حسن روحانی، به خاطر «اتهامات مالی» خبر داد، اما یک روز بعد خبرگزاری‌های فارس و تسنیم خبر دادند که وی روز دوشنبه «ساعتی پس از انتقال به دادسرای تهران» به بیمارستان منتقل شده است.

غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه، گفته بود که حسین فریدون نتوانست «قرار» را تامین کند و به همین دلیل به «زندان» معرفی شد.

یک روز بعد خبر رسید که حسین فریدون، دستیار و برادر حسن روحانی٬ در همان روز دوشنبه، ۲۶ تیرماه، با «قرار وثیقه ۵۰ میلیارد تومانی آزاد شده است».

در واکنش به این اخبار، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، روز سه‌شنبه، ۲۷ تیر، تاکید کرد که حسن روحانی «در این موضوع بسیار صبور و خویشتن‌دار بودند»، اما در عین حال «انتظار قضاوت عادلانه داریم».

به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، او در ادامه گفت: «این مسئله باید برای رئیس قوه قضائیه یا قوه مقننه نیز این گونه باشد و قوه قضائیه مستقل همان طور که با برادر رئیس جمهوری برخورد کرد با دیگران نیز برخورد خواهد کرد.»

به نظر می‌رسد اشاره مشخص سخنگوی دولت حسن روحانی به روسای دو قوه قضاییه و مقننه یعنی علی و صادق لاریجانی کنایه‌ای باشد به اتهاماتی که درباره برادر دیگر آنها یعنی فاضل لاریجانی مطرح است.

طرح برخی اتهامات مالی علیه حسین فریدون، برادر رئیس جمهور، از دو سال پیش از سوی رسانه‌ها و چهره‌های اصولگرا مطرح شد و در دوران رقابت‌های دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به اوج خود رسید.

در همین زمینه ۴۶ نماینده اصولگرای مجلس در دی‌ماه سال گذشته در نامه‌ای آقای فریدون را به «فساد اقتصادی» متهم کرده و از حسن روحانی خواستند تا برادرش را به قوه قضاییه معرفی کند.

در مقابل حامیان حسن روحانی هر بار به اتهامات مربوط به فاضل لاریجانی، برادر روسای دو قوه دیگر، اشاره کرده و خواستار محاکمه او نیز شده‌اند.

نام فاضل لاریجانی به‌ویژه اواخر سال ۱۳۹۱ در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد در جریان استیضاح وزیر سابق کار بر سر زبان‌ها افتاد، زمانی که آقای احمدی‌نژاد در صحن علنی مجلس نوار مکالمه او با سعید مرتضوی، سرپرست وقت سازمان تامین اجتماعی، را پخش کرد.

بر اساس این نوار، آقای لاریجانی به آقای مرتضوی پیشنهاد می‌دهد در قبال برخی امتیازات اقتصادی از نفوذ برادران خود در حکومت استفاده کند.

متعاقب این اقدام آقای احمدی‌نژاد، ویدئوی دیدار فاضل لاریجانی با سعید مرتضوی نیز در مجلس به نمایش گذاشته شد.

آیت‌الله صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، در واکنش به اتهامات منسوب به برادر خود تاکید کرده است که اقدامات او را تایید «نمی‌کند»، اما با این حال تاکنون خبری هم از پیگیری قضایی پرونده او یا به سرانجام رسیدن این پرونده منتشر نشده است.

از همین رو گفته‌های تازه سخنگوی دولت حسن روحانی می‌تواند کنایه‌ای مکرر باشد به برادران لاریجانی؛ محمدباقر نوبخت چندین بار در سخنان خود بر لزوم اجرای عدالت در مورد همه در ایران تاکید کرده است.

از جمله او روز سه‌شنبه گفت: «امیدواریم عدالت نسبت به همه جاری شود و مردم امیدوار باشند که عدالت در امر قضا به طور مستقل برای همه اجرا می‌شود، نظر رئیس جمهوری همواره این بوده که همه افراد باید به قانون پایبند باشند.»

حسن روحانی، رئیس جمهور، تاکنون درباره بازداشت کوتاه برادرش موضعی نگرفته و از روسای دو قوه دیگر نیز هنوز واکنشی درباره گفته‌های سخنگوی دولت منتشر نشده است.

XS
SM
MD
LG