لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۰۴

انتقاد شدید به دنبال تخریب نمازخانه اهل سنت در تهران


همزمان با انتقاد شدید شورای هماهنگی راه سبز امید و امامان جمعه اهل سنت از تخریب نمازخانه اهل سنتِ تهران، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، وابسته به رهبر جمهوری اسلامی، ضمن «تقبیح» این اقدام تاکید کرد که «تعمیم دادن» این اقدام به «مجموعه نظام اسلامی و رهبری آن شایسته نیست».

بر اساس گزارش وب‌سایت سنی آن‌لاین، نمازخانه اهل ‌سنت در منطقه پونک تهران صبح روز چهارشنبه، هفتم مرداد، «توسط نیروهای شهرداری» و با «پشتیبانی نیروهای انتظامی و امنیتی» تخریب شد.

در همین حال شورای هماهنگی راه سبز امید، نزدیک به میرحسین موسوی، روز شنبه، ۱۰ مرداد، در بیانیه‌ای ضمن اعتراض به این اقدام اعلام کرد که «ایجاد محدودیت و اعمال خشونت» علیه اهل سنت، به هر شکل و شیوه، «آب به آسیاب جریان‌های افراطی (مانند طالبان و داعش) خواهد ریخت».

به گزارش وب‌سایت کلمه، این شورا همچنین از دولت و «دیگر ارکان نظام» خواست که «در قبال این‌ گونه رفتارها مماشات نکنند» و حقوق اهل سنت و فراتر از آن «حقوق بنیادین تمامی شهروندان ایران‌‌زمین» را صرف‌ نظر از عقیده و مذهب و آیین آنان پاس دارند.

تاکنون مقامات امنیتی یا شهرداری تهران درباره تخریب نمازخانه اهل سنت در تهران اظهار نظر نکرده‌اند، اما «معاونت ایران» در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، نهاد وابسته به رهبر جمهوری اسلامی، اعلام کرد که این موضوع را از «مراجع ذی‌صلاح» پیگیری کرده و نتیجه آن را اعلام خواهد کرد.

به گزارش روزنامه دولتی ایران، این مجمع تاکید کرد: «بی‌شک در این ماجرا عده‌ای خواسته یا ناخواسته دست به اقدامی خلاف مصلحت جامعه اسلامی زده‌اند که ضمن تقبیح آن اعلام می‌داریم که تعمیم دادن این حرکت به کل مجموعه نظام اسلامی و رهبری آن شایسته نیست.»

مجمع جهانی تقريب مذاهب اسلامی در سال ۶۹ به دستور آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، آغاز به کار کرد و دبیرکل و اعضای شورای عالی آن توسط آقای خامنه‌ای منصوب می‌شوند.

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، روز چهارشنبه، هفتم مرداد، در نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی ضمن اعتراض به تخریب نمازخانه اهل ‌سنت در منطقه پونک تهران تاکید کرد که «این نوع برخوردها به عوامل خشونت‌طلب و افراط‌‌‌گرا فرصت می‌‌دهد تا به اختلافات دامن بزنند».

وی در خطبه‌های نماز جمعه ۹ مرداد نيز گفت که پیش از این افرادی از اهل سنت برای پیگیری موضوع این نمازخانه به شهرداری مراجعه کرده‌اند و به آنها پاسخ داده شده که «اگر ما به حال خودمان می‌بودیم مسئله شما را حل می‌کردیم، ولی از جایی دیگر بر ما فشار می‌آورند».

به گفته مولوی عبدالحمید، شهرداری تهران به تغییر کاربری نمازخانه اهل سنت از مسکونی به مذهبی اعتراض کرده بود، در حالی ‌که کاربری «همه نمازخانه‌ها » مسکونی است و «هیچ نمازخانه‌‌ای» کاربری عبادی یا فرهنگی ندارد.

به گزارش کمپین فعالان بلوچ، در همین حال محمدحسین گرگیج، امام جمعه اهل سنت آزادشهر، نیز در خطبه نماز جمعه نهم مرداد وقوع این گونه حوادث را «خجالت‌آور و بسیار ناشایست» دانست.

وی ضمن تکذیب خبرهای منتشر شده درباره تظاهرات در زاهدان و آزادشهر افزود: «ما هرگز مردم را به خشونت و درگیری دعوت نمی‌کنیم، اما فریاد خود را از طریق همین تریبون به دنیا می‌رسانیم و هشدار می‌دهیم که از انجام این گونه رفتارها اجتناب کنید.»

بر اساس این گزارش، مولوی فتحی محمد نقشبندی، امام جمعه اهل سنت شهرستان راسک، مولوی عبيدالله بزرگزاده، امام جمعه موقت مسجد طوبی در ایرانشهر، مولوی طیب ملازهی، امام جمعه مسجد نور در ایرانشهر، و مولوی محمد عثمان قلندرزهی، امام جمعه مسجد جامع الخلیل در خاش، نیز در خطبه‌های نماز جمعه به تخریب نمازخانه اهل سنت درتهران اعتراض کرده‌اند.

به گفته وب‌‌سایت سنی آن‌لاین، نمازخانه اهل سنت در پونک تهران چند ماه قبل نیز توسط «نیروهای امنیتی» پلمپ شده بود و پس از فک پلمپ نیز اهل سنت اجازه برگزاری «نماز جمعه و عیدین» را در این نمازخانه نداشتند.

نیروهای امنیتی پیش از تخریب این نمازخانه اهل سنت بارها از برگزاری نمازهای جمعه، عید فطر و عید قربان در این محل جلوگیری کرده بودند.

از جمله همزمان با آیین اختتامیه کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی در دی‌ماه سال گذشته، نیروهای امنیتی و انتظامی از برگزاری نماز جمعه اهل سنت در تهران به امامت مولوی عبدالحمید جلوگیری کردند.

XS
SM
MD
LG