لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۳۹

فرار دختران به تهران «۱۲ درصد افزایش یافته است»


یک عضو شورای شهر تهران از افزایش ۱۲ درصدی تعداد زنان و دختران «فراری» به مقصد این شهر خبر داده و گفت که آمار فرار دوباره دختران بازگردانده شده به خانواده‌ها را نمی‌توان اعلام کرد.

معصومه آباد، عضو شورای شهر، در گفت‌و‌گویی که روز جمعه، دوم مهر، با خبرگزاری «نسیم» داشت از افزایش تعداد زنان و دختران «فراری» به مقصد تهران اظهار «تاسف» کرد.

خانم آباد افزود که این افراد از نقاط مختلف ایران وارد پایتخت شده‌اند و «مرکز پیام شهرداری تهران» توانسته تنها در محدوده «مرکز شهر تهران این افراد را شناسایی کند.»

مرکز پیام، مرکزی است که دختران و زنان «فراری» در تهران را شناسایی کرده و تلاش می‌کند مقدمات بازگشت آنها به خانواده و محل زندگی‌شان را فراهم کند.

این در حالی است که به گفته خانم آباد، «متأسفانه افرادی که با وجود بازگشت به خانواده مجددا فرار می‌کنند، بالا است و نمی‌توان آماری در این خصوص ارائه کرد.»

به نظر می‌رسد این عضو شورای شهر تهران بر اساس آمار این مرکز اعلام کرده که تعداد دختران «فراری» به مقصد تهران نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد افزایش یافته است.

خانم آباد در عین حال آمار دقیق تعداد این دختران در سال ۱۳۹۴ و شش ماه اول سال ۱۳۹۵ را اعلام نکرده است.

دختران «فراری» به دختران و زنانی گفته می‌شود که به دلایل مختلف از خانه و خانواده‌شان فرار کرده و به جامعه پناه می‌برند.

فرار این افراد در حالی است که، به گفته سال ۱۳۸۳ مدیرکل دفتر آسیب‌های اجتماعی٬ در ایران حدود ۸۰ درصد دختران در ۲۴ ساعت اول بعد از فرار «جذب باندهای فساد می‌شوند.»

هادی معتمدی در آن زمان اعلام کرده بود که «عمده فراوانی فرار دختران از خانه در سنين بين ۱۵ تا ۳۰ سال است.»

بر اساس اعلام مقام‌های مسئول در سال ۱۳۸۱، حدود ۷۰۰ و در سال ۱۳۸۲ حدود دو هزار و ۵۰۰ دختر «فراری» در سطح شهر تهران شناسایی و جمع‌آوری شده‌اند.

در سال‌های اخیر، پدیده «دختران فراری» به معضلی اجتماعی در ایران تبدیل شده٬ اما مقام‌های مسئول از انتشار آمار‌ها در این حوزه خودداری می‌کنند.

بر اساس گزارش محرمانه‌ای که سال ۱۳۸۵ از سوی معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش منتشر شده بود، علاوه بر افزایش بی‌سابقه تعداد، کاهش سن دختران «فراری» به ۹ سال هم اعلام شده بود.

جامعه‌شناسان و تحلیل‌گران اجتماعی از فقر، مسائل خانوادگی و سخت‌گیری‌های سنتی پدر٬ مادر یا هر دو به عنوان عوامل گریز دختران از خانه و خانواده در ایران نام می‌برند.

XS
SM
MD
LG