لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۳۶

تاکید نتانیاهو بر مناسبات «صمیمانه» اسرائیل و آمریکا در تماس با اوباما


بنیامین نتانیاهو (چپ) در کنار باراک اوباما
بنیامین نتانیاهو (چپ) در کنار باراک اوباما
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در نخستین تماس تلفنی با باراک اوباما پس از گزینش دوباره او برای مقام ریاست جمهوری در آمریکا به آقای اوباما رسما اعلام کرد که برای مناسباتی «صمیمانه» با هدف «حفظ منافع اسرائیل» آماده همکاری است.

به گزارش دفتر نخست وزیری اسرائیل، آقای نتانیاهو در این تماس تلفنی که شامگاه پنج‌شنبه، ۱۸ آبان‌ماه، انجام شد به اوباما گفته است که گزینش دوباره او را نشان «رای اعتماد ملت آمریکا به رهبری اوباما» می‌داند.

این در حالی است که، به باور بسیاری از ناظران آمریکایی و اسرائیلی، نخست وزیر راست‌گرای اسرائیل در طول کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا، به سود میت رامنی، رقیب باراک اوباما، فعالیت کرده بود.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، نخست وزیر اسرائیل به باراک اوباما گفته است که «برای حل چالش‌های بزرگی که در برابر ما قرار دارند، به همکاری ادامه می‌دهیم تا صلح و ثبات در منطقه برقرار شود».

بنیامین نتانیاهو همچنین روز چهارشنبه گذشته در دیدار با ‌دن شاپیرو، سفیر آمریکا در تل‌آویو، همین نظرات را تکرار کرد و گفت: «چالش‌های پیش روی اسرائیل و آمریکا همکاری صمیمانه‌ای را می‌طلبد.»

در همین حال از شامگاه سه‌شنبه که پیروزی باراک اوباما در انتخابات آمریکا قطعی شد، نتانیاهو چند بار در هر فرصتی به‌ویژه به زبان انگلیسی این موفقیت را به او شادباش گفته است.

این‌ها همه در حالی است که روزنامه هاآرتص روز چهارشنبه نوشته بود که نتانیاهو به همه وزیران در دولت خود دستور داده است که از اظهارنظر علنی درباره پیروزی اوباما خودداری کنند تا، به نوشته این روزنامه، ناچار به ادای توضیحات در مورد مناسبات متشنج چهار سال گذشته او با اوباما نشوند.

این دستور نتانیاهو پس از آن صادر شد که پس از نطق پیروزی باراک اوباما در انتخابات آمریکا، الی ییشای، دبیرکل سیاسی حزب مذهبی افراطی «شاس»، به تلویزیون کشورش گفت که «ظاهراً این بامداد، صبح خوبی برای نتانیاهو نیست».

رهبران احزاب سیاسی رقیب نتانیاهو در انتخابات پیش روی اسرائیل نیز تأکید کرده‌اند که او نه تنها در چهار سال گذشته مناسبات راهبردی اسرائیل و آمریکا را شدیداً به خطر انداخته و اسرائیل را حتی در چشم آمریکا منزوی کرده است، بلکه در جریان کارزار انتخاباتی آمریکا نیز با پشتیبانی از میت رامنی به اسرائیل بیشتر لطمه زد.

بنیامین نتانیاهو خود روز چهارشنبه در دیدار با سفیر آمریکا در تل‌آویو، این انتقادهای داخلی را «غرض‌ورزی سیاسی» دانست و «اتحاد» اسرائیل و آمریکا را «مستحکم» توصیف کرد.

در همین حال وب‌سایت روزنامه اسرائیلی یدیعوت‌آخرونوت در روزهای گذشته به نقل از «مقامات اسرائیلی»، بدون ذکر نام آنها، نوشته بود که نتانیاهو نگران است اوباما اکنون به «انتقام‌جویی» پرداخته و در انتخابات اسرائیل به نفع رقیبان وی دخالت کند.

انتخابات مجلس اسرائیل سوم بهمن‌ماه، دو روز پس از ادای سوگند باراک اوباما در آغاز دومین دوره ریاست جمهوری آمریکا، برگزار می‌شود.

هرچند بنیامین نتانیاهو و آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه راست‌گرای اسرائیل، مدعی هستند که برنده انتخابات خواهند بود، رقیبان آنها درصدد تشکیل جبهه‌ای از احزاب میانه و چپ اسرائیل هستند تا بر محور نتانیاهو- لیبرمن غلبه کنند و دولت را از آنها بگیرند.
XS
SM
MD
LG