لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۱۷

استقرار سامانه دفاع موشکی در ژاپن در ادامه تنش در شبه جزیره کره


در ادامه افزایش تنش در شبه‌جزیره کره و تهدیدهای متقابل کره شمالی و رئیس جمهور آمریکا، رسانه‌های ژاپن روز شنبه، ۲۱ مردادماه، از استقرار سامانه دفاع موشکی پاتریوت در غرب این کشور خبر دادند.

استقرار این سامانه پس از آن صورت می‌گیرد که کره شمالی هفته گذشته تهدید کرد موشک‌های بالیستیکی که قصد دارد به سوی جزیره گوآم شلیک کند از فراز ژاپن خواهند گذشت.

جزیره گوآم در اقیانوس آرام متعلق به ایالات متحده و محل استقرار یکی از پایگاه‌های مهم نظامی آن کشور است.

خبرگزاری فرانسه روز شنبه به نقل از ان‌اچ‌کی، شبکه تلویزیونی ملی ژاپن، خبر داد که توکیو موشک‌های پاتریوت خود را در سه نقطه در غرب این کشور یعنی شیمانه، هیروشیما و کوچی مستقر کرده است.

در همین گزارش آمده است که توکیو سامانه ضدموشکی پاتریوت را در منطقه اهیمه نیز مستقر کرده است.

خبرگزاری فرانسه در گزارش خود می‌گوید که ژاپن پیش از این هم اعلام کرده بود که موشک‌های کره شمالی را که تهدیدی برای قلمروی خود ارزیابی کند، ساقط خواهد کرد.

خبر استقرار تازه موشک‌های پاتریوت در ژاپن ساعتی پس از آن منتشر شد که رؤسای جمهور آمریکا و چین صبح شنبه در گفت‌وگویی تلفنی خواستار دست ‌کشیدن کره شمالی از «رفتارهای تحریک‌آمیز و تنش‌زا» شدند.

بنا بر گزارشی که در تلویزیون دولتی چین درباره گفت‌وگوی رهبران دو کشور منتشر شد، شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، خواستار یافتن راه حلی مسالمت‌آمیز برای مسئله اتمی کره شمالی شده و از «طرف‌های مربوطه» خواست تا از «سخنان و اقداماتی» که به «تنش‌ می‌افزاید» دوری کنند.

شورای امنیت سازمان ملل در واکنش به آزمایش‌های اخیر موشکی کره شمالی و تلاش‌هایش برای تولید سلاح هسته‌ای شنبه هفته گذشته به اتفاق آرا تحریم‌های جدیدی را علیه این کشور وضع کرد.

پیونگ‌یانگ به تازگی یک موشک بالیستیک آزمایش کرد که مقامات نظامی ایالات متحده اذعان دارند بُرد آن به ایالت آلاسکا در آمریکا نیز می‌رسد.

در عین حال روزنامه واشینگتن‌پست نیز گزارش‌های تأیید نشده‌ای منتشر کرده که عنوان می‌کند کره شمالی توانسته یک کلاهک هسته‌ای برای نصب بر موشک بالیستیک تولید کند.

چند روز پس از تحریم‌های تازه شورای امنیت، اتحادیه اروپا نیز اعلام کرد تحریم‌های جدیدی علیه کره شمالی وضع کرده است که یکی از بانک‌های متعلق به وزارت خارجه این کشور را نیز شامل می‌شود.

در پی وضع این تحریم‌ها، مجادله‌ای بین رهبران کره شمالی و آمریکا درگرفت که روزبه‌روز بر شدت و حدت آن افزوده شده و به تنش‌ها دامن زده است، تا حدی که در دو روز گذشته روسیه و آلمان نیز سعی کردند با ورود به میدان از شدت تنش بکاهند.

در مسکو، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، ضمن ابراز «نگرانی عمیق» از تهدیدهای دو طرف، از پیونگ‌یانگ و واشینگتن خواست امضای خود را پای «طرح مشترک روسیه و چین» بگذارند که پیشتر در گزارش‌ها خبری از آن نبود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بنا بر این طرح که هیچ یک از طرفین به آن روی خوش نشان نداده‌اند، کره شمالی دست از آزمایش‌های موشکی‌اش می‌کشد و در مقابل واشینگتن و سئول نیز تا اطلاع ثانوی از مانور نظامی دست خواهند کشید.

این در حالی است که رویترز به نقل از سخنگوی وزارت دفاع آمریکا وعده داد که مانور نظامی مشترک آمریکا و کره جنوبی که سالانه برگزار می‌شود طبق برنامه در سال جاری نیز در روز ۲۱ ماه اوت، کمتر از ده روز دیگر، آغاز خواهد شد.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، روز جمعه در واکنش به بالا گرفتن تنش میان آمریکا و کره شمالی تاکید کرد که این تنش «راه حل نظامی ندارد» و «بالا گرفتن مجادله پاسخی غلط» به مسئله حاضر است.

در همین حال رویترز به نقل از مقاماتی آمریکایی که به نام‌شان اشاره نکرد می‌گوید که واشینگتن در حال بررسی اعمال تحریم‌های تازه‌ای است که بانک‌ها و شرکت‌های چینی طرف قرارداد با پیونگ‌یانگ را هدف خواهد گرفت.

برپایه گزارش رویترز، ظاهراً دولت دونالد ترامپ فعلا این تحریم‌ها را اعلام نمی‌کند تا ببیند پکن در مورد اجرای تحریم‌های شورای امنیت علیه کره شمالی جدی است یا نه.

چین مهم‌ترین شریک تجاری کره شمالی به شمار می‌رود و در عین حال از پکن به ‌عنوان متحد اصلی پیونگ ‌یانگ در برابر ایالات متحده و متحدان آن، یعنی کره جنوبی و ژاپن، یاد می‌شود.

با این همه، نه چین و نه روسیه با تحریم‌های تازه شورای امنیت، که در پی آزمایش موشک قاره‌پیما توسط کره شمالی تصویب شد، مخالفتی نکردند.

XS
SM
MD
LG