لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۲۴

دلهره روز آخرالزمان قوم مایا در روسیه ولوله انداخت


پیوتر کوزنتسوف،‌رهبر یک فرقه روسی آخرالزمانی است، که معتقد بودند جهان در ماه مه سال ۲۰۰۸ به پایان خود می‌رسد
پیوتر کوزنتسوف،‌رهبر یک فرقه روسی آخرالزمانی است، که معتقد بودند جهان در ماه مه سال ۲۰۰۸ به پایان خود می‌رسد
روزنامه «گاردین» در گزارشی می‌گوید که تب و دلهره ناشی از باور برخی از مردم روسیه به امکان فرارسیدن آخرالزمان در روز جمعه این هفته، ۲۱ دسامبر، تا حدی شدت پیدا کرده که مقامات ارشد دولت مجبور شده‌اند در سخنانی اینجا و آنجا مردم را به آرامش فرا بخوانند.

تازه‌ترین مورد از این تلاش مقامات برای دادن احساس اطمینان و دعوت مردم به پذیرش منطق سخنان رمضان قدیراف، رئیس دولت در چچن، است. در هفته گذشته شماری از مقامات ارشد روسیه از جمله وزیر حوادث غیرمترقبه و رهبران کلیسای ارتدکس نیز از مردم خواستند که آرامش خود را حفظ کرده و شایعات مربوط به فرا رسیدن روز محشر را جدی نگیرند.

این تب و دلهره از هفته‌ها پیش در نقاط مختلف جهان آغاز شده و دلیل آن این است که گروهی معتقدند در تقویم تمدن باستانی مایا روز جمعه بیست و یکم دسامبر سال ۲۰۱۲ به عنوان پایان یک دور کامل از حیات انسان پیش‌بینی شده است.

آیا جهان به پایان می‌رسد؟
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:42 0:00

به نوشته روزنامه گاردین، رمضان قدیراف، رئیس دولت منطقه چچن، که به خشونت و بی‌رحمی شهرت دارد در وب‌سایت رسمی خود نوشته است: «مردم مشغول خریدن شمع‌اند و می‌گویند که دنیا به آخر می‌رسد. آیا این‌ها درک نمی‌کنند که اگر دنیا واقعا به آخر برسد چند تا شمع به هیچ دردی نمی‌خورد.»

طی هفته‌های گذشته مردم در نقاط مختلف روسیه برای آماده کردن خود برای روز محشر یا آخرالزمان مشغول خرید شمع، کبریت، نمک و چراغ قوه بوده‌اند.

به گفته یک مقام محلی در شهر «نیووکوزنتسک» که اکثر ساکنان آن کارگران معادن ذغال سنگ منطقه هستند، طی یک هفته گذشته مردم بیش از ۶۰ تن نمک خریداری کرده‌اند.

در بسیاری از مجامع اینترنتی و آن‌لاین نیز مراجعه‌کنندگان پیشنهادات و راه حل‌های خود را برای آمادگی برای فرارسیدن آخرالزمان با یکدیگر در میان می‌گذارند.

برای مثال، بر روی شبکه اجتماعی «وی کونتاکته» که در حقیقت مدل روسی فیس‌بوک است صفحه‌ای تحت عنوان «چگونه زندگی کنیم و چه بخوریم» راه‌اندازی شده که در آن مشترکان نظرات خود را برای راه‌های بقا در روز محشر ارائه می‌کنند.

یکی از آن‌ها می‌نویسد که در روسیه انواع محصولات که سرشار از ویتامین هستند تولید می‌شود. «اما جمع‌آوری بیش از حد مواد غذایی و انبار کردن آن کار خطرناکی است، چون در صورت از راه رسیدن آخرالزمان همه مردم که از شدت گرسنگی خشمگین و وحشی خواهند شد به هر نقطه‌ای که احساس کنند در آن مواد غذایی انبار شده حمله خواهند کرد.»

ولادیمیر پوچکوف، وزیر حوادث غیرمترقبه روسیه، نیز در سخنان خود از مردم خواسته است که اگر هرگونه هراس یا دلهره‌ای دارند با شماره تلفن‌های ویژه این وزارتخانه تماس بگیرند. معاون وی نیز در بیانیه‌ای گفت: «ما به شایعات مربوط به پایان جهان اعتقاد نداریم، ولی وزارتخانه ما آماده است که در شرایط اضطراری به مردم کمک کند.»

روزنامه گاردین می‌افزاید که با نزدیک شدن روز بیست و یک دسامبر که از سوی عده‌ای به عنوان روز پایان جهان تلقی می‌شود، مردم روسیه علاوه بر جمع‌آوری نیازهای اساسی خود به فکر افتاده‌اند که آن روز در کجا باشند بهتر است.

در شهر مسکو یک پناهگاه زیرزمینی که در سال‌های جنگ جهانی دوم برای استالین ساخته شده بود از هم اکنون سرویس و خدمات خود را به شهروندان علاقه‌مند ارائه کرده است. روی وب‌سایت این پناهگاه این جمله تبلیغاتی منتشر شده است: «از شما دعوت می‌کنیم که با سپری کردن روز بیست و یکم دسامبر در پناهگاه شماره ۴۲ خود را از وقوع آخرالزمان در امان نگاه دارید.»

الکساندر کولومیتس، از مسئولان جامعه روان‌شناسان مستقل روسیه، نیز در مصاحبه با یکی از رسانه‌های روسیه گفت که متاسفانه درصدی از مردم جهان در برابر این گونه اپیدمی‌های روانی آسیب‌پذیر هستند و گروه کثیری از این افراد در روسیه زندگی می‌کنند.

وی می‌افزاید: «آن چه اکنون در کشور ما در حال روی دادن است از وقوع آخرالزمان واقعی هولناک‌تر و نگران‌کننده‌تر است، چون ثابت می‌کند که هرگونه اطلاعات و شایعات منفی و ناامیدکننده در کشور به‌شدت رواج می‌‌یابد. هر چه که یک جامعه عقب‌مانده‌تر و بدوی‌تر باشد اپیدمی‌های روانی نظیر این را بیشتر می‌پذیرد. به اعتقاد من در این زمینه روسیه کشور متمدنی نیست.»
XS
SM
MD
LG