لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۴۶

وزارت خارجه ایران، طعمه شبکه عظیم جاسوسی کامپیوتری


دو محقق کانادایی می‌گویند که وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران به همراه وزارتخانه‌ها، سفارتخانه‌ها و دیگر دفاتر دولتی ۱۰۲ کشور دیگر مورد حمله یک شبکه جاسوسی کامپیوتری مستقر در چین قرار گرفته‌اند.

به گزارش روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در روز شنبه، گروهی از مرکز مطالعات بین‌الملل مانک در شهر تورنتوی کانادا پس از ۱۰ ماه تحقیق به این نتیجه رسیده‌اند که این شبکه جاسوسی که نام «شبکه ارواح» را گرفته است در کمتر از دو سال به دست‌کم ۱۲۹۵ کامپیوتر حمله کرده و اسناد و فایل‌های آنها را به سرقت برده است.

سفارتخانه‌‌ها، وزارتخانه‌های امور خارجه و دفاتر دولتی کشورهایی چون ایران، بنگلادش، اندونزی،‌ رومانی، قبرس، تایلند، پرتغال و آلمان و چندین سازمان غیردولتی از جمله اهداف «شبکه ارواح» بوده‌اند. یک کامپیوتر سازمان ناتو نیز در میان اهداف شبکه ارواح بوده است.

«شبکه ارواح» که همچنان فعال است و هفته‌ای چندین کامپیوتر جدید را به کنترل خود درمی‌آورد تاکنون بزرگ‌ترین شبکه جاسوسی و خراب‌کاری اینترنتی است.
این محققان کانادایی که در گذشته هم از جاسوسی کامپیوتری و اینترنتی پرده برداشته‌اند می‌گویند این شبکه جاسوسی بیشتر بر کشورهای جنوب آسیا و آسیای جنوب شرقی و همین طور دفاتر دالای لاما، رهبر روحانی در تبعید تبتی‌ها، در هند، بریتانیا، آمریکا و بلژیک متمرکز است.

«شبکه ارواح» می‌تواند از طریق اینترنت به کامپیوترها حمله و نفوذ کند و فایل‌ها و اسناد موجود در آنها را به سرقت ببرد. این شبکه همچنین قادر است دوربین‌ها و میکروفون‌های کامپیوترهای آلوده را روشن کند و از طریق آنها هر آن چه را که در اتاق می‌گذرد زیر نظر بگیرد.

روزنامه بریتانیایی گاردین با توجه به هدف قرار گرفتن دفاتر دالای لاما و این که شبکه ارواح از کامپیوترهایی در داخل چین هدایت و کنترل می‌شود اشاره می‌کند که این شبکه با آژانس‌های جاسوسی دولت چین در ارتباط است. اما محققان کانادایی می‌گویند قادر به شناسایی دقیق افراد پشت این شبکه نیستند.

با این حال این محققان اشاره می‌کنند که در یک مورد که دفتر دالای لاما با ای‌میل دعوت‌نامه‌ای برای دیپلماتی خارجی فرستاده است، دولت چین با آن دیپلمات تماس گرفته تا او را از قبول دعوت منصرف کند.

سخنگوی کنسول‌گری چین در شهر نیویورک نیز روز شنبه ضمن انکار هر گونه دخالت دولت چین در این شبکه انتساب آن به چین را «داستانی کهنه و بی‌معنا» خواند. این در حالی است که دولت چین مرتبا به جنبش در تبعید تبت که در داخل این کشور به تشویق جدایی‌طلبی و تروریسم متهم است حمله می‌کند.

روزنامه نیویورک تایمز در عین حال از تحقیقی دیگر در دانشگاه کمبریج بریتانیا خبر می‌دهد که آن هم بر تبتی‌ها متمرکز بوده است. محققان دانشگاه کمبریج در گزارش خود مشخصا کشور چین را مقصر می‌دانند و هشدار می‌دهند که هکرهای دیگر هم «می‌توانند دست به چنین اقداماتی بزنند».

«شبکه ارواح» که همچنان فعال است و هفته‌ای چندین کامپیوتر جدید را به کنترل خود درمی‌آورد تاکنون بزرگ‌ترین شبکه جاسوسی و خراب‌کاری اینترنتی است.
XS
SM
MD
LG