لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۲۶

ادامه حمایت سینماگران ایرانی از خانه سینما در برابر وزارت ارشاد


رخشان بنی‌اعتماد در چهاردهمین جشن خانه سینما
رخشان بنی‌اعتماد در چهاردهمین جشن خانه سینما
در ادامه حمایت اهالی سینمای ایران از خانه سینما و مدیرعامل آن، محمدمهدی عسگرپور، خبرگزاری کار ایران، ایلنا، روز جمعه اسامی سومین گروه از این افراد را منتشر کرد که امضای خود را برای اعلام حمایت از صنف خود در ایران پای بیانیه‌ای تک‌خطی گذاشته‌اند.

به این ترتیب نام بیش از ۶۰ نفر، یعنی افرادی چون عزت‌الله انتظامی، کیانوش عیاری، پرویز کیمیاوی، مرضیه برومند، کامبیز روشن‌روان، سروش صحت و مسعود رایگان در روز جمعه در کنار نام ۲۷۰ سینماگر دیگری قرار گرفت که در روزهای سه‌شنبه و پنج‌شنبه گذشته بیانیه سینماگران ایران را امضا کرده بودند.

در این بیانیه تک‌خطی که روز سه‌شنبه، ۱۴ مهرماه، در واکنش به حمله‌های وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی و معاون او به «خانه سینما» منتشر شد آمده بود: «برای حفظ سينمای ارزش‌مدار ايران و جامعه‌ اصناف سينمايی در كنار مديرعامل منتخب خود (خانه سينما) ايستاده‌ايم.»

ماجرا زمانی آغاز شد که اصغر فرهادی، فیلم‌ساز معروف ایرانی، پروانه ساخت جدیدترین فیلم خود را به دلیل سخنانش در چهاردهمین جشن خانه سینما از دست داد.

به دنبال آن معاون سینمایی وزارت ارشاد جمهوری اسلامی روز شنبه هفته گذشته با تأیید خبر رسانه‌های اصول‌گرا درباره اصغر فرهادی گفت که فرهادی پروانه ساخت فیلمش را از دست داد، چون در جشن خانه سینما «حرف‌های ناجوری» زد.

اما وزارت ارشاد به مجازات این کارگردان که بعدا گفته شد «عذرخواهی کرده» بسنده نکرد و «خانه سینما»، نهاد برگزارکننده مراسم را، نیز به آماج حمله‌های خود بدل و از گردانندگان این نهاد انتقاد کرد که چرا در برابر سخنان فرهادی واکنش نشان نداده‌اند.

جواد شمقدری، معاونت سینمایی وزیر ارشاد، در اعلامیه هفتم مهرماه خود به «خانه سینما» و «کسانی» که، به گفته او، سخنان آقای فرهادی را «شنیدند و سکوت کردند، کسانی که تشویق کردند و هلهله سر دادند» حمله و این نهاد و حاضران در مراسم را به «پاگذاشتن بر میراث بزرگ امام و رهبر کبیر انقلاب اسلامی و پایمال کردن خون ده‌ها هزار شهید» متهم کرد.

اما در حالی که در هفته گذشته چند بار بر نام سینماگران حامی خانه سینما افزوده شده، مقام‌های وزارت ارشاد جمهوری اسلامی هم بیکار ننشسته و چندین بار این سینماگران و به قول آقای شمقدری «شاه‌نشینان سینمای ایران» را تهدید کرده‌اند.

آقای شمقدری روز پنج‌شنبه در مراسم ختم یک هنرمند با نسبت دادن «بی‌عدالتی‌ها» به این «شاه‌نشینان» اعلام کرد که «تا زمانی که در این مسئولیت هستم... در مقابل شاه‌نشینان سینمای ایران خواهم ایستاد».

در همین روز پنج‌شنبه وب‌سایت هنرنیوز، منتسب به سید علیرضا سجادپور، مدیر کل اداره کل نظارت و ارزشیابی سینمای حرفه‌ای وزارت ارشاد، در خبری از قول «یک مقام مسئول» امضاکنندگان بیانیه اهالی سینمای ایران را تهدید کرد و آنها را «سربازان جنگ نرم در جبهه دشمن و عوامل نفوذی» خواند.

به نوشته این وب‌سایت متعلق به «هیئت اسلامی هنرمندان» مجوز فیلم اصغر فرهادی با دستور مستقیم آقای سجادپور لغو شده بود.

این وب‌سایت خبری در خبر روز پنج‌شنبه خود از قول این «مقام مسئول» آورده است: «ما اتفاقاً از این بیانیه‌ها استقبال می‌کنیم و اسامی را به دقت مورد توجه قرار می‌دهیم. برای ما اهمیت دارد که بتوانیم سربازان جنگ نرم در جبهه دشمن و عوامل نفوذی را شناسایی کنیم و در فعالیت‌های آتی‌مان به دقت این موضوع را مورد نظر قرار دهیم.»

دو اصطلاح «جنگ نرم» و «دشمن» از جمله اصطلاحاتی است که از زمان آغاز اعتراضات مردم به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته بارها از سوی مقامات جمهوری اسلامی در رسانه‌ها و دادگاه‌های موسوم به «کودتای مخملی» استفاده شده و این مقامات کوچک‌ترین انتقاد از وضع موجود کشور را به همکاری در جنگ نرم و «آب به آسیاب دشمن ریختن» تعبیر می‌کنند.
XS
SM
MD
LG