لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۲۸

روزنامه‌های چهارشنبه ۲۴ شهریور ۱۳۸۹


استعفای اعتراض‌آمیز فرزاد فرهنگيان و حسين عليزاده، دو دیپلمات ارشد سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی در هلند و بلژیک، در کمتر از یک هفته و پیوستن آنها به جمع مخالفان حکومت مستقر در ایران با واکنش مجلس شورای اسلامی مواجه شده است.

به گزارش روزنامه مردم‌سالاری، یک عضو هيات رئيسه مجلس شورای اسلامی روز سه‌شنبه با اشاره به استعفا و پناهندگی پیاپی دیپلمات‌های جمهوری اسلامی گفت که وزارت خارجه ایران «لازم است دقت و مراقبت‌های بيشتری در به کارگيری کارکنان و نمايندگی‌های خارج از کشور» اعمال کند و «در زمان گزينش و اعزام ديپلمات‌ها مراقبت‌های مستمری از سوی وزارت خارجه و دستگاه‌های نظارتی به وجود آيد تا از بروز مشکلات اين‌چنينی جلوگيری شود».

حسين سبحانی‌نيا تاکید کرده است که برای جلوگیری از تداوم موج استعفا و پیوستن دیپلمات‌های جمهوری اسلامی به جمع مخالفان «دستگاه سياست خارجی کشور بايد دقت بيشتری در به کارگيری نيروهای خود داشته باشد و از افرادی که به لحاظ اعتقادی، سياسی و اطلاعاتی به نظام جمهوری اسلامی وفادار هستند استفاده کند».

این عضو هیات رئیسه مجلس هشتم که خود از چهره‌های وابسته به جناح حاکم به شمار می‌رود با اشاره به این که وزارت خارجه هنوز «گزارش موثقی» از موج پناهندگی اعضای سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی به مجلس ارائه نکرده ادعا کرده است که «ضعف اعتقادی، سياسی و اطلاعاتی اين افراد» موجب استعفای اعتراض‌آمیزشان از فعالیت در سفارتخانه‌های ایران شده است.

به نوشته روزنامه مردم‌سالاری، عضو هیات رئیسه مجلس هشتم در عین حال کاردار و دیپلمات‌های ایرانی معترض به سرکوب گسترده مردم در یک سال اخیر را متهم کرده است که «با پشت کردن به امنيت کشور در مسير خواسته دشمنان نظام» قرار گرفته‌اند.

محمدرضا حيدری، کنسول سفارت جمهوری اسلامی در نروژ، نخستين ديپلماتی است که در اعتراض به سرکوب اعتراضات مردمی از سمت خود استعفا کرد و خود را «سرباز کوچکی در کنار جنبش سبز» خواند.

در همین زمینه روزنامه جام‌ جم نیز در شماره ۲۴ شهریور خود از احتمال تغییر وزیر خارجه دولت احمدی‌نژاد خبر داده و نوشته است که «تغيير منوچهر متكی، وزير خارجه، يكی از موضوعات داغ رسانه‌ها» در ایران است.

این روزنامه با اشاره به اقدام محمود احمدی‌نژاد در انتصاب برخی از نزدیکانش به عنوان نماینده ویژه در سیاست خارجی نوشته است که با اوج گرفتن موازی‌کاری احمدی‌نژاد و اعتراض منوچهر متکی به چنین روندی گمانه‌زنی‌ها درباره برکناری وی از سمت وزارت خارجه شدت گرفته است.

روزنامه جام جم از «سعيد جليلی، دبير شوراي عالی امنيت ملی، مجتبی ثمره هاشمی، دستيار ارشد احمدی‌نژاد، و عليرضا ذاکر اصفهانی، استاندار اصفهان» به عنوان جانشین‌های احتمالی منوچهر متكی در وزارت خارجه نام برده است.

بازتاب معرفی رسمی سعید مرتضوی به عنوان متهم اصلی جنایات بازداشتگاه کهریزک

روزنامه تهران امروز گزارشی از بازتاب معرفی رسمی سعید مرتضوی به عنوان متهم اصلی پرونده بازداشتگاه کهریزک با تیتر «رمزگشايی ازشاخص‌ترين متهم پرونده كهريزک» منتشر کرده است.

این روزنامه نوشته است که «بعد از گذشت نزديک به يک سال از طرح نام سعيد مرتضوی به عنوان متهم اصلی كهريزک در برخی از سايت‌ها كه منجر به توضيحات و جوابيه دادستان وقت تهران شد، اين اولين بار است كه نام وی به صورت رسمی و توسط يک مقام قضایی» برده می‌شود.

روزنامه تهران امروز با اشاره به سوابق تشکیل دو پرونده جداگانه علیه ماموران نیروی انتظامی دخیل در جنایات بازداشتگاه کهریزک در سازمان قضایی نیروهای مسلح و پرونده‌ای دیگر علیه قضات متهم در قتل چهار نفر از بازداشت‌شدگان پس از انتخابات در بازداشتگاه کهریزک نوشته به نظر می‌رسد که «خبرهای غير‌رسمی درباره اتهامات سعيد مرتضوی در حادثه كهريزک به واقعيت بدل می‌شود و او تا حضور در دادگاه و پاسخ‌گويی به اتهامات خود فاصله چندانی ندارد».

تهران امروز همزمان خبر داده است که در هفته‌های اخیر «يک مقام ارشد انتظامی» در ديدارهايی جداگانه با خانواده کشته‌شدگان کهريزک به آنها تأکيد کرده است که «اعزام بازداشت‌‌شدگان حوادث پس از انتخابات به کهريزک با وجود مخالفت او و دستگاه تابعه‌اش صورت گرفته و دادستان وقت تهران در اين ‎باره مسئوليت پذيرفته است».

این روزنامه اقدام اخیر عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان فعلی تهران، درباره معرفی رسمی سعید مرتضوی به عنوان «متهم اصلی پرونده كهريزک» را حاكی از آن دانسته است كه «سعيد مرتضوی با وجود برخی حمايت‌ها اين بار در مقام متهم به دادگاه خواهد رفت».

غیر از سعید مرتضوی، دست‌کم از حسن حداد، معاون وقت امنیت دادستانی تهران، و نیز علی اکبر حیدری فرد، دادیار تعلیق شده شعبه يک امنيت دادگاه انقلاب تهران، به عنوان دو تن دیگر از مقام‌های قضایی متهم در جنایات بازداشتگاه کهریزک نام برده می‌شود.

مرخصی هنگامه شهیدی به تودیع وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی مشروط شد

روزنامه آرمان از صدور وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی برای هنگامه شهیدی، روزنامه‌نگار زندانی، خبر داده است.

به نوشته این روزنامه، پس از درخواست مرخصی هنگامه شهیدی، از سوی دادستانی تهران به خانواده وی اعلام شده است که با درخواست مرخصی وی تنها در قبال تودیع وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی موافقت خواهد شد.

هنگامه شهیدی در تابستان سال ۱۳۸۸ برای چندین هفته بازداشت و پس از آن به طور موقت آزاد شد، اما دادگاه انقلاب مدتی بعد او را محاکمه و به شش سال زندان تعزیری محکوم کرد و این روزنامه‌نگار در هشت اسفند سال گذشته بار دیگر برای تحمل حبس به زندان منتقل شد.

اقدام قوه قضائیه در تعیین وثیقه‌های چند صد میلیون تومانی برای بازداشت‌شدگان یک سال اخیر پیشتر با اعتراض شدید خانواده‌های زندانیان سیاسی و فعالان فرهنگی و اجتماعی مواجه شده است.

هشدار هاشمی از تریبون ریاست خبرگان

روزنامه ابتکار با تیتر «هشدارهای هاشمی» و روزنامه جام جم با «تحلیل تازه هاشمی رفسنجانی از شرایط کشور» گزارش‌های نخستین روز اجلاس هشتم از دوره چهارم مجلس خبرگان را منتشر کرده‌اند.

روزنامه کیهان نیز در تیتر نخست خود از «قدردانی از درایت رهبری در هشتمین اجلاس خبرگان» خبر داده و روزنامه جمهوری اسلامی نیز در تیتر اول خود از قول هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان، نوشته است که «تخلف از قانون از هیچ کس قبول نیست».

به نوشته روزنامه ابتکار، «هاشمی که اين روزها در مقايسه با سال‌های قبل کمتر از تريبون ديگری برای طرح موضوعات مختلف استفاده می‌‌کند» روز سه‌شنبه «برای بيان دغدغه‌هايش تريبون مجلس خبرگان را فرصتی دانست و زبان به بيان مشکلات و معضلات کشور و جهان اسلام گشود».

«چهارمین آتش‌سوزی در صنایع نفت و گاز کشور»

روزنامه رسالت از وقوع پنجمین سانحه آتش‌سوزی و انفجار در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران طی چند هفته اخیر خبر داده و نوشته است که این بار «آتش‌سوزی پتروشيمی بندر امام بدون تلفات انسانی مهارشده است».

به نوشته این روزنامه، «ساعت ۲۲ دوشنبه شب واحد پلی‌اتيلن سنگين پتروشيمی بندر امام به دليل نشت مواد هيدروكربوری دچارآتش‌سوزی شد»، اما این آتش‌سوزی در یک ساعت مهار شد و «اخبار رسيده حكايت اززخمی شدن يک نفر در اين حادثه دارد».

در منطقه پالايشگاه امام پتروشيمی‌‌های مختلفی قرار دارند، و خط لوله‌ها گاز را از بندر امام به این پالايشگاه منتقل می‌‌کنند.

تازه‌ترین مورد از آتش‌سوزی و انفجار در صنایع نفت و گاز ایران، انفجار خط لوله گاز در حوالی سرخس بود که روزنامه خراسان یک روز پیش شمار کشته‌شدگان آن را ۹ نفر اعلام کرد و ده‌ها تن نیز در این حادثه به‌شدت مجروح شده‌اند.
XS
SM
MD
LG