لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۵۹

دانشجویان لهستانی در تظاهرات سازمان مجاهدین خلق


سازمان مجاهدین خلق رسما در اتحادیه اروپا به عنوان «یک سازمان تروریستی» شناخته می شود که اجازه ندارد، هیچ گونه مناسبات و داد و ستدی داشته باشد و حساب هایش نیز باید مسدود شوند.
سازمان مجاهدین خلق رسما در اتحادیه اروپا به عنوان «یک سازمان تروریستی» شناخته می شود که اجازه ندارد، هیچ گونه مناسبات و داد و ستدی داشته باشد و حساب هایش نیز باید مسدود شوند.

گروهی از دانشجويان لهستانی برای گشت و گذار سه روزه در پاريس به خرج يک سازمان غير دولتی ايرانی در برلين روز جمعه رهسپار فرانسه شدند، اما برای اين تفريح مجانی دو روزه يک شرط وجود دارد: شرکت در تظاهرات سازمان مجاهدين خلق در نزديکی فرودگاه شارل دو گل در پاريس.


روزنامه لهستانی «ويبورچا» گزارشی را منتشر کرده است که بر پايه آن «چند هزار دانشجوی لهستانی» برای گشت و گذار با «يک هدف سياسی» به پاريس رفته اند.


خرج اين سفر، مبلغ ناچيز شش يورو است و به دانشجويان به طور رسمی گفته شده است که مابقی را يک «سازمان غير دولتی ايرانی در آلمان» که ترتيب سفر را داده است می پردازد.


سازمان مجاهدین خلق رسما در اتحادیه اروپا به عنوان «یک سازمان تروریستی» شناخته می شود که اجازه ندارد، هیچ گونه مناسبات مالی و داد و ستدی داشته باشد و حساب هایش نیز باید مسدود شوند.

به دانشجويان لهستانی گفته شده است که تظاهرات عليه «سنگسار زنان در ايران» انجام می شود و اگر کسی روز شنبه در آن شرکت نکند بايد مخارج سفر را از جيب خودش بپردازد.


راه کشف اينکه در جريان اين سفر چه کسی در تظاهرات شرکت می کند و چه کسی شرکت نمی کند هم روش قديمی «حضور و غياب» است.


هنوز هيچ منبع ديگری تعداد دانشجويانی که از لهستان به پاريس رفته اند را ذکر نکرده است.


گزارگشر ويبورچا از شهر پوزنان نوشته است که دستکم بيست و پنج اتوبوس فقط از اين شهر رهسپار فرانسه شده اند و دانشجويان ديگری از کشورهای ديگر اروپايی نيز به ديگران در پاريس خواهند پيوست.


پوزنان شهری است در نزديکی مرز لهستان با آلمان، با اين همه خبر اين سفر مجانی در محيط های دانشجويی چندی است که منتشر شده است.


يک دانشجوی لهستانی در گفت و گو با راديو فردا در شهر جنوبی کراکوف می گويد که او نيز شايعه اين سفر را شنيده بود، با اين همه برای او هر چند گروه سياسی ترتيب دهنده اين سفر چندان شناخته شده نبود، ولی اين مسافرت مجانی «غير عادی» به نظر می رسيد.


سازمان مجاهدين خلق يا هيچ گروه سياسی ايرانی مخالف جمهوری اسلامی در ايران دفتر و گروهی که از آنها حمايت کنند در کشور لهستان ندارد.


ضمن اينکه تعداد ايرانيان ساکنان لهستان بسيار اندک است و چند نفری که به دلايل سياسی به اين کشور آمده اند، پناهدگان گروه های چپ ايرانی هستند که پس از انقلاب به اين دليل که لهستان هنوز يک کشور کمونيستی بود به آن سفر کردند.


دانشجوی ساکن کراکوف که با راديو فردا گفت و گو کرده است می گويد قبل از هر چيز موضوع گشت و گذار مجانی در پاريس بود که در بين دانشجوها، «علاقه به اين سفر را تشديد کرده بود.»


يکی از دانشجويان شهر پوزنان که به پاريس رفته است در گفت و گو با روزنامه ويبورچا گفته است: «ياسر عرفات هم زمانی تحت تعقيب بود ولی بعد جايزه نوبل صلح گرفت، پس مهم نيست يک سازمانی جز گروه های تروريستی باشد.»


ويبورچا اين گفته را در پاسخ به سئوالی که خبرنگارش از دانشجويان در مورد حضور سازمان مجاهدين خلق در ليست گروه های تروريستی کرده بود، آورده است.


با اين همه عمده دانشجويانی که با اين روزنامه گفت و گو کرده اند نيز از هدف اصلی اين سفر بی خبرند.


يکی از آن ها می گويد: «من نمی دانم موضوع چيست. اهميتی زيای هم ندارد. من به پاريس می روم که تفريح کنم.»


سازمان مجاهدين خلق، از سوی ايران، ايالات متحده آمريکا و اتحاديه اروپا، رسما به عنوان يک سازمان تروريستی شناخته می شود و تاکنون چندين بار دادگاههای اروپايی با اعضای اين سازمان برخوردهايی داشته اند.


XS
SM
MD
LG