لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۲۸

«روسیه به ایران، موشک ضد هوایی فروخته است»


ایران پیش از این در مانورهای سپاه ادعا کرد که خود موشک ضدهوایی تولید کرده است.
ایران پیش از این در مانورهای سپاه ادعا کرد که خود موشک ضدهوایی تولید کرده است.
به رغم اعتراض ايالات متحده آمريکا، وزير دفاع روسيه روز سه شنبه گفت که مسکو، موشک های ضد هوايی به ايران ارسال کرده است.

تاييد خبر اين معامله از سوی سرگئی لاوروف، وزير دفاع روسيه، نخستين تاييديه از سوی یک مقام عالی رتبه در اين زمینه است.

به گزارش خبرگزاری آسوشيتد پرس، آقای لاوروف از فاش ساختن تعداد موشک های ارسال شده به ايران خودداری کرد، اما يک مقام آگاه در وزارت دفاع روسيه که نامش فاش نشده، گفت که تمامی سيستم هايی که بنا به قرارداد بايد به ايران ارسال می شدند، به اين کشور فرستاده نشده اند.

آقای لاوروف در يک کنفرانس خبری گفت: «ما بنا به قراردادی که با ايران داشتيم، موشک های کوتاه برد تور- ام- يک Tor-M1 را به اين کشور ارسال کرديم.»

موشک های سری تور Tor ، تنها در روسيه توليد می شوند و مدل هايی که به گفته وزير دفاع روسيه به ايران ارسال شده اند، برای ساقط کردن اهداف هوايی تا ارتفاع شش هزار متری، کاربرد دارند.

پيش از اين مقام های وزارت دفاع روسيه اعلام کرده بودند که اين کشور بايد بنا به يک قرارداد که در دسامبر سال ۲۰۰۵ ميلادی به امضا رسيده است، ۲۹ سيستم پيشرفته موشکی را در اخيتار ايران قرار دهد.

خبرگزاری های آسوشيتد پرس، ایرنا و ايتارتاس، رقم اين قرارداد را ۷۰۰ ميليون دلار ذکر کرده اند.

وزير دفاع روسيه بدون اينکه به جزئيات بيشتری اشاره کند، گفت: «اگر رهبران ايران تصميم بگيرند که تسليحات بيشتری در اختيار داشته باشند، ما می توانيم اين تسليحات را برايشان تهيه کنيم.»

سال گذشته ميلادی، ايالات متحده آمريکا از تمامی کشورهای جهان خواست که صدور تسليحات به ايران را متوقف کنند. همچنين به دليل مناقشه ای که بر سر برنامه هسته ای ايران ميان مقامات جمهوری اسلامی و کشورهای جهان در گرفته است، ايالات متحده در درخواست سال گذشته خود تاکيد کرد که خواهان توقف صدور هرگونه تجهیزات هسته ای به ايران است.

کشور اسراييل نيز پيش از اين بارها، صدور تسليحات به ايران را «تقبيح» کرده است.

تهران بارها اعلام کرده است که برنامه هسته ای را با اهداف صلح آميز پی می گيرد، اما آمريکا و متحدانش می گويند که به اين برنامه ظنين هستند و احتمال می دهند که جمهوری اسلامی ايران، با هدف ساخت سلاح هسته ای بر پيگيری اين برنامه پافشاری می کند.

مقامات روسيه می گويند که موشک های ارسالی به ايران، «به طور مشخص برای دفاع هستند» و معتقدند که قرارداد فروش اين موشک ها، هيچ بخشی از قراردادهای بين المللی را نقض نمی کند.

سرگی لاورف نيز روز سه شنبه گفت: «ما در زمينه توسعه فناوری نظامی بر اساس قوانين بين المللی، با ايران همکاری دو جانبه داريم.»

پيش از اين رسانه های روسيه گزارش داده بودند که روسيه برای فروش موشک های ضد هوايی دور برد قوی به نام «اس – سيصد، S – ۳۰۰ » مذاکراتی را با ايران آغاز کرده است، اما اين خبر از سوی مقامات روسی، تکذيب شد.

روسيه پيش از اين نيز، قرارداد پر سود يک ميليارد دلاری برای ساخت نيروگاه هسته ای بوشهر، با ايران امضا کرده است. به گزارش خبرگزاری ها اين نيروگاه در آستانه تکميل شدن است.

اگر چه اين کشور همواره از برنامه هسته ای ايران دفاع کرده است، اما ماه گذشته، به گروه کشورهايی پيوست که خواهان توقف غنی سازی اورانيوم در ايران هستند.
XS
SM
MD
LG