لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۵۰

سازمان ملل: خطر گسترش اعتیاد در سراسر جهان


گزارش سالانه دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل، روز پنج شنبه منتشر شد.
گزارش سالانه دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل، روز پنج شنبه منتشر شد.

دفتر مبارزه با جرایم و مواد مخدر سازمان ملل متحد، در تازه ترين گزارشی که روز پنج شنبه و به مناسبت روز جهانی مبارزه با مصرف و قاچاق مواد مخدر منتشر کرد، درباره خطر افزايش مصرف ترياک و کوکايين در دنيا هشدار داد.


کارشناسان بين المللی سازمان ملل متحد تاکيد کرده اند که در سال گذشته، کاشت و توليد اين دو ماده ی مخدر در دنيا افزايش يافته است.


کارشناسان معتقدند که ترياک و کوکايين توليد شده در سال گذشته هنوز وارد بازار نشده است و خطر ميزان استفاده بالا از اين مواد، مردم کشورهای جهان سوم و همچنين روند مبارزه با مواد مخدر را تهديد می کند.


بنا بر گزارش دفتر مبارزه با موادمخدر سازمان ملل متحد، حدود يک نفر از هر بيست نفر، بين ۱۵ تا ۶۴ سال حداقل يک بار در سال گذشته مواد مخدر مصرف کرده اند.



گزارش سالانه سازمان ملل متحد می افزايد بالاترين ميزان کشف مرفين در دنيا توسط پاکستان و ايران صورت گرفته است.

در مقايسه با مواد توهم زا ، تنباکو سالانه جان پنج ميليون نفر و الکل دو ميليون و ۵۰۰ هزار نفر را می گيرد. اين در حالی است که مواد مخدر ساليانه ۲۰۰ هزار نفر را به کام مرگ می کشاند.


توماس پيتشمن، از کارشناسان سازمان ملل درباره کاهش آمار قربانيان مصر مواد مخدر گفت: «ما تا کنون شاهد دو جنگ بر سر ترياک بوده ايم. بزرگترين تفاوت امروز اين است که ديگر جنگی بر سر مواد مخدر صورت نمی گيرد.»


با اين همه کنترل توليد و قاچاق مواد مخدر، در با ثبات کردن وضعيت مبارزه با مواد مخدر در دنيا بی تاثير نبوده است.


با اين حال آخرين گزارش سالانه سازمان ملل، اشاره دارد که تهديد هايی چون افزايش بی حد توليد ترياک در افغانستان که از سال ۲۰۰۵ تا کنون دو برابر شده است ، باعث افزايش نگرانی هاست.


آنتونيو ماريا کوستا ، مدير اجرايی دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل درباره دلايل اين اتفاق گفت: «در ورای آمار و ارقامی که هرسال ارائه می شوند، نظامی وجود دارد که بر بازار مواد مخدر در دنيا حاکم است. خصوصا در افغانستان و کلمبيا. آنچه ما در اين دو کشور شاهد آن هستيم ، محافظت قوی از پرورش و کاشت مواد مخدر است. در افغانستان و در ولاياتی چون قندهار ، هلمند و نيمروز که همگی تحت تاثير مداوم طالبان قرار داشتند و آنچنان در کنترل دولت مرکزی نيستند اين مسئله بيشتر ديده می شود.»


بنا بر اين گزارش در کلمبيا نيز توليد گياه کوکا در سال ۲۰۰۷ ، ۲۷ درصد افزايش يافته است.


آقای ماريا کوستا در اين رابطه افزود: «در کلمبيا نيز مانند افغانستان در مناطق مختلفی که تحت تاثير در گيری های داخلی هستند ، توليد گياه کوکا افزايش يافته است. ما معتقديم که نا امنی و اعمال خلاف قانون پا به پای يکديگر قدم بر می دارند.»


همچنين گزارش سالانه سازمان ملل متحد می افزايد بالاترين ميزان کشف مرفين در دنيا توسط پاکستان و ايران صورت گرفته است.


ايران همچنين در صدر ليست کشورهای کشف و ضبط ترياک قرار دارد. گزارش اخير همچنين سهم ايران را در ترانزيت مواد مخدر تصحيح کرده است.


اسماعيل احمدی مقدم دبير کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ايران گفت: «با تلاش ايران برای رفع ابهام از سازمان ملل متحد در مورد سهم ايران در ترانزيت مواد مخدر توليدی افغانستان به اروپا، سازمان ملل، آمار ۶۱ درصدی ترانزيت مواد مخدر افغانستان از ايران را به ۳۱ درصد اصلاح کرد. اين در حاليست که بنا بر آمار سازمان ملل متحد ۱.۲ ميليون از جمعيت ۱۵ تا ۶۴ سال ايران به طور معمول مواد مخدر مصرف می کنند.»


XS
SM
MD
LG