لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۱۳

اقدام تازه سازمان ملل برای برپایی دادگاه ترور حریری


رفیق حریری، نخست وزیر لبنان در سال 2005 میلادی ترور شد.
رفیق حریری، نخست وزیر لبنان در سال 2005 میلادی ترور شد.

دبير کل سازمان ملل با هدف حل بن بست پيش آمده بر سر برگزاری دادگاه عاملان ترور رفيق حريری، نخست وزير فقید لبنان، رييس شورای حقوقی سازمان ملل را به بيروت می فرستد.


بن کی مون و شورای امنيت سازمان ملل متحد اميدوارند لبنان با تاسيس دادگاهی برای تحقيق درباره چگونگی قتل رفيق حريری و ۲۲ تن از کسانی که او را در کاروان اتومبيل ها همراهی می کردند ، موافقت کند.


بن کی مون دبيرکل سازمان ملل پس از ملاقات با سفيران شورای امنيت به خبرنگاران گفت: «هدف از ديدار نيکولاس مايکل، رييس شورای حقوقی سازمان ملل از بيروت، ارائه کمک حقوقی به دولت لبنان و رهبران سياسی برای پيشبرد روند قانونی شان است.»


نيکولاس مايکل نيز گفت روز سه شنبه آينده وارد بيروت می شود و به اندازه ای که لازم باشد در بيروت خواهد ماند.


«بحرانی شديد»


ترور رفيق حريری، در روز چهاردهم ۱۴ فوريه سال ۲۰۰۵ ميلادی رخ داد، اما به رغم فشارهای بين المللی، هنوز دادگاهی برای پیگیری پرونده این ترور جنجالی، در لبنان تشکيل نشده است.


هفته گذشته دولت لبنان به همراه ۷۰ تن از ۱۲۸ قانونگذار اين کشور، خواستار تشکيل دادگاهی ويژه برای پيگيری ترور رفيق حريری شد.


به گزارش خبرگزاری ها، نبيل بریNabil Berry، سخنگوی اپوزيسيون پارلمان لبنان درخواست برای تصويب تشکيل دادگاه را به شورای ويژه پارلمان اين کشور اعلام نکرده است.


بحث بر سر تشکيل دادگاه بين المللی پيگيری ترور رفيق حريری، يکی از «شديد ترين بحران های سياسی لبنان» از زمان جنگ داخلی ۱۹۷۵تا ۱۹۹۰ توصيف شده است.


کمک سازمان ملل، مخالفت حزب الله


رییس شورای حقوقی سازمان ملل گفت: «من به لبنان می روم و کمک و حسن نيت خود را از سوی دبيرکل سازمان ملل به آنان ارائه می دهم و به احزاب می گويم که به دنبال خواسته آنان مبنی بر تشکيل دادگاه، ما آماده انجام اين خواسته به شکل جدی هستيم.»


به گزارش خبرگزاری رويترز دو عضو شورای امنيت سازمان ملل گفته اند اين نهاد که متشکل از نمايندگان ۱۵ کشور است، نمی تواند بدون مجوز بند هفتم منشور سازمان ملل که اين تصميم را اجباری می داند، دادگاه بين المللی را تشکيل دهد.


حزب الله بزرگترين گروه اپوزيسيون لبنان، نگرانی خود را از تشکيل چنين دادگاهی که با گفته اعضای اين گروه «با حمايت آمريکا» برگزار خواهد شد اعلام کرده است و می گويد اين دادگاه به عنوان «سلاحی سياسی» عليه حزب الله مورد استفاده قرار خواهد گرفت.


اپوزيسيون لبنان خواستار برخورداری کابينه اين کشور از حق وتو است. حزب الله، کابينه لبنان را «عروسک خيمه شب بازی آمريکا» ناميده است و همزمان دولت ائتلافی لبنان می گويد مخالفان دولت، از سوی سوريه و ايران حمايت می شوند.


حفاظت از مرزها


همزمان به گفته بن کی مون، دبيرکل سازمان ملل، فواد سينيوره نخست وزير لبنان از ماموريت مستقلی که برای کنترل مرزهای سوريه و لبنان عليه قاچاق اسلحه به درون لبنان صورت گيرد، استقبال کرده است.


اقای بن در نامه ای خطاب به شورای امنيت سازمان ملل پيشنهاد کرد که گروه کوچکی برای مدتی محدود با هدف ارائه استراتژی تامين امنيت مرزهای لبنان، به اين کشور سفر کنند.


شورای امنيت هنوز با اين پيشنهاد دبير کل سازمان ملل موافقت نکرده است. فرانسه در پيش نويس بيانيه ای به شورای امنيت خواستار آن شده است که بن کی مون اين تيم را تشکيل دهد اما به گفته ديپلمات ها، روسيه هنوز موافقت خود را اعلام نکرده است.


XS
SM
MD
LG